Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Auto startuje ,ale nenaskočí

Od: robin* odpovědí: 7 změna:

dobrý večer , potřebuji poradit. vypnul sem motor , po půl hodině jsem znova chtěl nastartovat , ale už to nešlo. čerpadlo je slyšet , baterka normálně startuje , motor se točí , ale prostě to nenastartovalo a ani to nechytlo z kopce. auto je felicie LXI z 90 let, mám podezření na stříkačku. v rozdělovači to nebude asi. kdo může poradit co to je?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Muže to bejt vlhkost v rozdělovači nebo třeba po ohřatí zlobí na převodovce Hallúv senor
Ještě mi napadlo pokud je to jednovstřik tak odcházej zapalovací cívky a ani se nerozloučí *smich*
Skus jinou
Osobně se tátovy dal jednu použitou funkční do kufru jako zálohu kdyby něco
Cívka muže házet jiskru a přesto je v háji - jen abys věděl

Tiež tipujem na ten Hallov senzor čiže snímač otáčok na prevodovke.

hodnocení

1x
Jestli vstřikuje benzín bývá dobře vidět na škrtící klapce. Jinak bych zkusil jednu svíčku vymontovat a zkusit na kostru jistli hází jiskru. To poradí, na kterou část se zaměřit.
Já řešil podobný problém u Favorita se stříkačkou (měl jsem ho asi rok), postupně někdy chytal a někdy ne, většinou chytl za studena a jak se zdechl, tak třeba hodinu odmítal chytit... Pak jsem zjistil že není na cívce napájecí napětí a po pořádném pátrání po kabelech jsem našel od předchozího majitele tajný vypínač pod palubkou, který měl tak uvolněné kontakty, že někdy vodil a někdy ne.

hodnocení

0x

Pokud bylo zrovna mokro, tak na 90% vlhkost v zapalovací cívce.

hodnocení

0x

Pokud máš rozdělovač (ne zapalovací lištu) tak vytáhni přívodní kabel do rozdělovače a zkus jiskru proti kostře. Pokud nebude, běž na cívku a její NN přívody.

Pokud bude, zkontroluj rozdělovač a zkus jiskru na demontované svíčce.

Poud i toto bude OK pak zkontroluj přívod paliva do karburátoru.

vernon
Zajímalo by mne, proč tomu dokonce i automechanici říkají karbec, když to žádný karbec není...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]