Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pokuta za vytáčení motoru

Od: enduroman odpovědí: 16 změna:

Zdravím, popíšu situaci a potom napíšu otázku.

Jezdím vozem Ford Focus RS Performance, na něm mám nainstalovaný výfukový systém Akrapovic, samozřejmě s homologací a zapsaný v TP. Občas když jedu ve městě po hlavní třídě, schválně auto vytočím do omezovače aby zapraskalo do výfuku a bylo o mě vědět. Přirovnat se to dá ke střelbě ze samopalu, lidi se toho bojí, občas to spustí i alarm nějakého auta, ale baví mě to *smich* občas s tím jdou i menší plameny.

Teď k otázce, dnes mě přesně po tomto zastavila policie. Nejdřív auto prohlíželi, pak někam volali, ale následně mi chtěli dát pokutu za rušení veřejného pořádku. Tu jsem samozřejmě nepřijal a nechal to postoupit do správního řízení. Otázka spíše položím tak, zda je šance dostat pokutu, protože dle mého názoru nedělám nic špatného co by bylo protiprávní nebo trestné.

zámek
administrátor uzavřel tuto otázku

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

14x

Tak pěkný auto a má ho takovej trotl *zed* Samozřejmě tohle pokutovat jde a doufám že to ocení dostatečně...

break

blb a silný auto rovná se mistr světa...

...a ještě se tím chlubí. IQ houpacího koně...

hodnocení

7x

1) Řidič nesmí

b) obtěžovat ostatní účastníky provozu na pozemních komunikacích ani jiné osoby zejména nadměrným hlukem, znečišťováním ovzduší, rozstřikováním kaluží, bláta nebo zbytečným ponecháním motoru stojícího vozidla v chodu.

Pokud to tedy děláte pro pobavení a bez důvodu, pokutovat to lze.

sollik*
hodnocení

6x

Máš nějaký mindrák? Malý penis, nebo problém s erekcí? Ptám se, protože normální zdravej chlap si nepotřebuje něco dokazovat v autě ...

Dneska to řešila policie, ale počkej až si tě příště vytáhne nějakej frajer z auta ven a propleskne ti za to tvé "nicnedělání" úsměv.

nox®
hodnocení

4x

Policie jednala správně, nicméně otázka již byla zodpovězena. Já bych snad jen vyjmul dvě věci z položené otázky k zamyšlení tazatele.

"schválně auto vytočím do omezovače aby zapraskalo do výfuku a bylo o mě vědět. Přirovnat se to dá ke střelbě ze samopalu, lidi se toho bojí, občas to spustí i alarm nějakého auta, ale baví mě to"

a

"dle mého názoru nedělám nic špatného"

hodnocení

3x

§7 odst.1 písm. b) zák. č. 361/2000Sb. Jestli ti to nestačí, Silniční správní úřad ti to spočítá.

doplněno 13.12.18 21:30:

Je blbej, je blbej, je blbej ...

doplněno 13.12.18 21:46:

@enduroman: Tak se nechovej jako debil a nebudeš za socku.

danys*
hodnocení

3x
A důvod? Ono kdybys měl alespoň Porsche, tak to pochopím, ale upozornovat na sebe, že jsi socka s focusem s tjuning akrapovičem? :-D
enduroman
Focus RS za 1,3mil Kč je auto pro socky? To je zajímavý názor.
nox®

Což o to, přes milion dnes stojí třeba i rodiný vůz v lepší sestavě nebo kdejaká flotilovka. Focus RS je poměrně zábavné auto, se kterým se dá užít v klikatých cestičkách a podobně. Šlapat na plyn umí i cvičená opice. Libovky, za kterými se člověk velmi rád otočí, to je opravdu jiná cenová kategorie, tohle je spíš "co to zas jede za vola".

danys*
I kdyby ten Focus stal 3 mega, tak furt budeš za socku! Tyhle auta jsou obyčejná naleštěná bída, nic víc! :-D
break

a ty si ho leštíš v pokojčku nad plakátem Porsche, tak jen závidíš, že?

janys79
hodnocení

1x

Když ještě jezdil můj otec, bylo to za totáče, z legrace objel třikrát kruhový objezd. Frajeřina, ale přijížděli zrovna policajti a otce zastavili. Pokutu dostal a neudělal s tím nic.

re4zon
hodnocení

0x
1. Nekrmte trolla
2. Nekrmte trolla
3. Nekrmte trolla
4. Jizdu ve vysokych otackach nelze sankcionovat, pokud vozidlo vc. uprav ma homologaci. Jedinou vyjimku tvori blb za volantem.

enduroman
hodnocení

0x

Děkuji za odpovědi. Přesně jak jsem čekal, že tu bude většina jen moralizovat. Doplňující otázka: Jaká bude výše pokuty? Zda 5, 20 nebo 50 tisíc? Ještě jsem zapomněl dodat, auto je na německých značkách, i já mám německé občanství a s policisty jsem mluvil anglicky, jelikož německy neumí.

Určitě to nebude 50, ani 20 tisíc. Tipnul bych si okolo 2000Kč, ale podle toho, co na Vás vše vytáhnout, jakého právníka proti Vám postaví.

Hodně se bude sankce odvíjet od Vašeho chování.

Proč jste s policií nemluvil česky?

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]