Nejste přihlášen/a.
Prosím vas o radu, nejak jsem nepochopil kam vlastně nasypat tento prášek - autodoplnky-obchod.cz/... ,
Musí se nasypat do exp. nádržky nebo odpojit hadice od chladiče a tam jej nasypat?
Děkuji
Má několika násobná zkušenost s utěsňovači je kladná-ŽÁDNÝ nezasral chladicí soustavu a každý pokud byla nětěsnost v kovové části (Al,Cu ,Fe...) fungoval skvěle!Nefunguje v pryži (či z čehio jsou hadice,plast atd!
Jestli si dobře pamatuji, mělo se nasypat do nádržky při čerstvě nastartovaném motoru (studeném), zahřít na provozní teplotu - z nádržky se díky proudu dostanou, kam mají. Teplotou se pak zataví v netěsnostech chladiče. U větších ztrát ale není funkční, je to spíše pro vlhnutí - mikro prasklinky ...
Tento neznám ,používal jsem obdobný od (tuším STP, od Ma-Fra,Gold Eagle a další nepamatuji jaké) ale všechny fungovali jak mají dokonce pří úniku,odhaden cca 1l/15 minut? na seatu při prorezlé? mrazovce-nalil-nasypal jsem do soustavy nastartoval a dle pokynů nechal vrčet do provozní a pak ještě tuším 5 minut a vadrželo to než odešel motor,z důvodu poruchy mazání-odešlo oelejové čerpadlo,resp náhon nikoliv na zavadu v chlazení!
ani jsem to neotvíral, ale nelej a nesypej nikam nic.Po mejch zkušenostech tohle silně nedoporučuju...
"ani jsem to neotvíral, ale nelej ...Po mejch zkušenostech"
sorry, ale jestli vám to spadlo na hlavu z poličky, proč by to neměl nalívat? ![]()
dvakrát jsem to do starejch vražd nalil na příkaz šéfa...shnilej chladič to nespraví.V první řadě to odrovná radiator topení.Nejčastěji se na to příjde během zimy, pak je auto týden v servisu a demontuje se tam přístrojovka.Pálka za opravu zničenýho radiatoru a problém nevyřešen...
Nový auta k tomu maj daleko choulostivější chlazení.Chlazený jsou turba, AGR ventily nemluvě o tom, že to může poškodit termostat a vodní pumpu.Už jsem tuhle břečku z aut doloval a opravdu to nadělá často víc škody než užitku...Je to řešení pro auta, který už na další STK nepojedou...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.