Nejste přihlášen/a.
Mozna na Tebe troubi pravem, nicmene na ne kasli. Do krizovatky mas vzdy vjet az v momente, kdy jses si jisty. Ty ses ten co to auto ridi a oni se pri trose cekani neposerou.
To, ze bys mel byt diky tomu postrach nebo na silnici nebezpecny je kravina a casty argument tech, co nejsou ve skutecnosti schopni udrzet sve nervy na uzde.
Jak píše @axus. Ten kdo troubí a nemá k tomu pražádný důvod (odvrácení nebezpečí) je nějak zapomplexovaný, to je v pořádku, lidi takoví jsou. Nevšímej si toho.
Jestli čekáš na křižovatce dlouho a nebo je auto, kterýmu dáváš přednost daleko od Tebe, tak se nediv. Každý někam spěchá. Ono si to představ, že auto je daleko a Ty se bojíš jet, protože by jsi mohl do něj narazit. Tak raději počkáš až tam nikdo nebude. Raději by jsi v tom případě měl jezdit autobusem. Jsi postrach ulice a spíš do někoho a nebo do Tebe vrazí.
" Nebo, že by to bylo autem? "Vidím Felicii, jé a hned musím předjet a troubit".?" - Někdo si to možná myslet může, ale je jich málo. Je to tím, že tam čekáš dlouho, autem to není.
U předokolky prakticky nikdy není odpich na jedničku omezený motorem, ale adhezí předních kol. Motor Feldy 1,3 je na rozjetí se ve městě do křižovatky víc než dostačující, problém může nastat až třeba při přpojování na dálnici, ale na městkém kruháči určitě ne. Problém tedy nebude ani tak v autě (i když samozřejmě na Fóbii, nebo Feldu si troufne zatroubit víc lidí, než na X5), ale ve způsobu jízdy. Mám kámoše, který je na tom podobně, po Feldě si koupil Fábii HTP a nechápal, myslel si, že s novým autem bude králem silnic, konečně získá respekt a místo toho na něj opět několikrát týdně někdo troubil. Teď si koupil dokonce nového naftového Pašíka s velmi slušným motorem, těch lidí na něj troubí méně, ale stále se cca jeden týdně najde. Přitom jezdí denně, takže není málo vyježděný, ani nejezdí obzvlášť pomalu. A netroubí na něj jen na křožovatkách,ale třeba i při řazení v pruzích. Je z toho dost nešťastný a nechápe. Je právě také takový řekněme více zodpovědný, než je zvykem, a i to je ten problém. Tolerance za volantem je relativně malá. Když jdeme pěšky a vidíme dědulu o holi, tak nás ani nenapadne mu nadávat, že jde pomalu. Na silnici je to ale jiné, tam všichni očekáváme jakousi konformitu, hbitost a reakce, jaké máme my sami. Jako ano, když přes okénko vidí bělovlasého dědulu, nebo staré auto s plným přívěsem, tak jim to dojde a netroubí, ale pokud vidí normální auto s normálním zdravým řidičem 25..60 za volantem, který se chová, jako by mu bylo 80, tak prostě dost nervózních řidičů troubí. V dnešním provozu čekat, až z žádné strany není žádné auto v dohledu znamená zašpuntovat křižovatku, nebo nájezd na kruháč.
Takže nemyslím, že s tím něco naděláte, jezděte jak zvládáte a snažte se nedělat nečekané manévry.
Za to jak rychle vjedeš do křižovatky jsi zodpovědný ty,zakomplexovaní blbečci na tebe budou troubit vždycky,ty se musíš naučit ignorovat-myslí si že když mají velký a silný auto a velký plat tak že jim paří silnice. Nenech se od takových nastrčit do nějaké nebezpečné situace,ty se s někým nabouráš a blbeček za tebou tě jenom objede a ještě se ti vysměje.
Autem je to taky,a úzce to souvisí s tím co jsem psal-malopenisové ve velkých autech čím víc statších aut předjedou,tím víc si napraví svoje pošramocený ego.
Felicie není silný auto,ale že by mělo špatný odpich do křižovatky mě nikdy nepřišlo,je lehký,ten motor ještě není udušený ekologií. Vždycky na 1800 otáček a jelo to pěkně živě
1800 otáček? To tě ten motor musel mít fakt hodně rád... A tvoje představa živého auta je taky docela zvláštní
Podle mě by ses měl pořádně vyjezdit , mě dost pomohlo že jsem členem jednoho motoristického klubu ( podle značky auta ) a na srazech jezdíme sprinty , slalomy a orientační závody a to je fakt dobrá škola , nejistota bývá problémem těch mladých a starých řidičú - já jsem v té druhé kategorii ale věř že nejsem žádný ,, čepičkář" před pár lety jsem jezdil i amatérské závody do vrchu to je taky dobrá škola , poznáš co je v autě a taky v tobě ale tam je třeba nejezdit na doraz , to si můžou dovolit jen skuteční vyježdění profíci .
No, koukám, že tady všichni odsuzují troubící řidiče. Já jsem zrovna včera koukala ale na někoho podobného, jako je asi tazatel. Vyjížděl z vedlejší na hlavní. Měl tak 10 možností, kdy vjet do křižovatky a neudělal to. Prostě čekal, až bude hlavní naprosto volná, přitom tam je na obě strany vidět tak 50 metrů. Takže ho auta už také vytrubovala. Pak jsem ho zahlídla vyjíždět z parkoviště u Lídlu a byla to teda opět katastrofa.
No, co s tím. Nic. Tazatel se bojí řídit, ale jezdit autem musí. Takže se nenechat znervoznit a neudělat kvůli tomu nějakou chybu.
Jestli máš možnost bezpečně vjet do křižovatky, ale čekáš jak tvrdý Y až v dohledu nebude žádné auto, tak zbytečně zdržuješ a nediv se že troubí. Spousta trotlů troubí i při váhání půl vteřiny, tak těch si nevšímej a soustřeď se na bezpečnou plynulou jízdu (to vůbec neznamená jezdit pomalu a na křižovatce stát půl hodiny)... Trénuj vjezdy do křižovatky i rozjezdy, jak nanečisto (představovat si to) tak v terénu...
Felda se rozhodně nerozjíždí tak pomalu aby to mohlo ostatní zdržovat = je to řidičem.
Nalep si dozadu Z
Na jedné straně je opatrnost, na druhé plynulost dopravy. Pomalé rozjezdy v křižovatkách umí kolikrát pěkně zbrzdit celou kolonu aut, které pak čekají na semaforem na další vlnu. Ale já, přestože mám rád plynulou a rychlejší jízdu, jsem tolerantní k ostatním a když vidím, že se bojí nebo potřebuje více času, tak co s tím udělám. Troubení a vyblikávání akorát zvyšuje míru stresu a to je to poslední, co takový člověk v dané situaci potřebuje. Takže jedinec, který se takto snaží vyškolit opatrného nebo bojácného řidiče, situaci naopak ještě více komplikuje. Bohužel u nás začíná převládat právo silnějšího, rychlejšího nebo já mám prémiové auto a ty mě brzdíš. Tak hlavně nenechat se stresovat, rozvahu, ale pokud možno zbytečně nebrzdit provoz, když to není vyloženě nutné. Raději, ať cévka prdne vytrubovači, než mě.
Tuhle felicii mám taky a rozhodně se při obsazení jedním člověkem nerozjíždí ani trochu pomalu. Jestli jste někoho nabořil zezadu, tak jste se mu lepil na zadek. V křižovatce není v pořádku čekat, až neuvidíte nikde žádné auto, to byste ve špičce mohl taky čekat hodiny. Chce to odhad na rychlost přijíždějících aut a když stíháte, tak vyjet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.