Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vlastní auto, které vybrat? Nějaký tip?

Od: vlastniauto odpovědí: 22 změna:
Dobrý den,
Pro začátek, je mi 19 a studuji. Poslední dobou jsem začal mít touhu po vlastním autě, jenomže je tu problém.. Zatím jsem ještě nenarazil na auto, které by mě prostě okouzlilo a já věděl že to je to auto co chci. Navic se mi prostě nelíbí takové ty všude dostupné auta, kde dy zajděte na parkoviště k supermarketu, tak jich tam bude stát minimálně 5. Bohužel jsem stále student a tak na nějaké extra drahé auto prostě nemám.. Chtěl bych se vás proto zeptat na nějaké doporučení. Jedine o co mi jde je, aby to auto dobře vypadalo, na výkonu mi zas tak moc nezáleží. Nějaká upravovatelnost by byla velkou výhodou.
Děkuji za všechny tipy.

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

danys*
hodnocení

6x
Jako student bez prachu bych smýšlel trochu jinak. Aby to auto moc nezralo, chvíli vydrželo, díly aby nebyly moc drahý atd.

hodnocení

4x
Všechno je o penězích. Kolik máte na koupi a kolik na servis. Podle finančních možností musíte vybírat. To vytoužené krásné a stylové si můžete koupit, když si na něj vyděláte. Znám pár případů, kdy si mladý kluk šel pro auto na úvěr a při cestě domů havaroval. Bez auta a s dluhem 300tis se pak do života vstupuje velmi těžce.

still10k*
hodnocení

3x

Znal jsem jednoho, který si ve dvaceti usmyslel, že jako první auto chce starýho brouka. Tak si ho s přispěním rodiny koupil a má ho do dneška. Už více než 20 let ho leští a opravuje

*pracant*

Ale do práce jezdí v Mondeu *smich*

asd1
hodnocení

3x

Multipla :D

Každý se za tebou otočí ;) Ale vážně, je to sice nejhnusnější auto na světě, ale je jich málo, jsou levné a jako auto to vůbec není špatné. Jen je potřeba překonat odpor a nasednout, zevnitř to vypadá úplně jinak než zvenku ;)

jezevec*
hodnocení

1x

Jako student bych si koupil Smart. Na jaře natankuješ a do podzimu jezdíš...
Ale ATRAKTIVNÍ auto za málo peněz... to bude problém...
Možná starší Cellica nebo Chrysler 300M, ale ten žere jak ruská lokomotiva...

cernyvlasek*
hodnocení

0x

Doporučuji japonské auta. Ale né Mazdu, ta ráda hnije.

Až budeš vybírat auto tak se dívej na spolehlivost a co nejmenší provozní náklady.

janda

Není pravda, mám mazdu 8 let a zatím bez závady.

asd1

To se pořádně koukni na spodek ;) Mazda hnije ještě víc než Ford (a to už je co říct ;)

janda

Přijď se podívat a uvidíš. Mám Mazdu 2 a je pořád jako nová. Každý rok má gar.prohlídku.

asd1

Tak mám forda 14 let starýho a shnilej taky neni. Ale rozhodně netvrdim že Fordi nereznou :D Mazda na tom je ještě hůř a pokud se o ní opravdu nestaráš tak shnije před očima... Prostě to že ochrana proti korozi je u ní naprosto mizerná je fakt...

cernyvlasek*

Měla jsem mazdu 6 a mazdu 3
Mazdu 6 mi jeden blb bouchnul a od té doby to šlo z kopce. Mazda 3 mi pak začla hnít (byť jsem měla antikorozní úpravu). Když mi pak dělali druhou, tak mi servis oznámil, že ta předešlá byla odfláknutá.
Nicméně Mazdu 3 jsem prodala.
Teď mám opět Japonce a jsem max. spokojená.

hodnocení

0x

Měl by ses trochu zamyslet a upravit hodnoty. Je ti 19, nic jsi ještě nedokázal, ale auto bys chtěl bůhvíjaké. Pro začátek by ti mělo stačit nějaké auto, které bude za málo peněz, aby nebylo rezavé a jezdilo za rozumnou spotřebu. To, jestli jich na parkovišti stojí deset, není vůbec důležité (Fabia, Peugeot 205, Ford Fiesta, Renault Clio a pod).

hodnocení

0x

Druhou generaci MX-5. Dobrou nyni sezenas za 80-100t. Na jare budou o tretinu drazsi.

hodnocení

0x

Auto, které si nepotká spoustu bratříčků na parkovišti? To bude buď něco extra (tj drahé), nebo zřídkavé (tudíž problematické servisně).

Auto má především sloužit, jestli ho chceš jako "kočkolap" tak si na něj napřed budeš muset vydělat.

Takže nějaké běžné, nejlépe koncernové auto spraví prakticky kdokoliv. I některé japonské nebo korejské. Zkus se pozeptat kamarádů, kdo má nějakého známého automechanika a s ním si promluv - dá ti neocenitelné rady.

A za mne (přiživuju se jako pojišťovák), nekoukej po starách bavorácích a podobných superautech. Moc by ses pak divil, že pojistka na to auto bude skoro dražší než to auto samo.

hodnocení

0x

I když jsem spíše pro PSA (zde bych doporučil prcka P106 nebo Saxánu /identická auta/nebo P306-Xsara.příp starší ZX nebo P205 ;309-tyto dvě v dobrém stavu je jako hledat jehlu v kupce sena) ,ale zkusil doporučit japonskou oktávku-Mitsubischi Carisma

mathew
hodnocení

0x

Mě dneska okouzlil jeřábový Ural 6320, ale to asi nechceš*smich* Já jsem si jako první auto koupil Lagunu II 1,9DCi za 20 tisíc koukal jsem i po C5, P406 a volítaných Bávech, ale na ty to chce aspon těch 70 tisíc a ještě narazit na kus, který dotyčný prodává z jiného důvodu jak, že se rozpadá... U těch ostatních aut se bude slušný kus hledat snadněji navíc si každý myslí, že jsou to nespolehlivá auta s drahým servisem takže stojí méně jak Fabie bez výbavy. Pokud by se našlo nějaké coupe tak by mohlo vyhovovat i tomu, že to nemá každý.

hondaa
hodnocení

0x
Kup Hondu civic8g, super auto, buď benzín 1.8 nebo naftu 2.2 dají se sehnat pěkné kousky,nereznou .mám ji druhým rokem a jsem velmi spokojen.
vlastniauto
hodnocení

Nad civicem jsem taky přemýšlel, ale nad starším kouskem, tenhle styl co jede Honda se Civicem teď se mi prostě absolutně nelíbí, není nad ten starší model

hondaa
8g.hondaclub.cz/... tady máš vše, můžeš pročítat, však já myslím ten starší model 8g.ten novější 9g se mi taky nelíbí.
hondaa
07.12.18 19:01
Vlastní auto, které vybrat? Nějaký tip?

hodnocení

0x

Nevím co chci a nedám pokoj, dokud to nedostanu ;). Ale vážně. Pořídit si auto za rozumný peníze a ještě takový, aby se jich nenašlo 5 u supermarketu? To půjde dost těžko, pokud má supermarket 500 parkovacích míst.

U nás si místní mladí bohémové, ve snaze se vyčlenit z davu začali pořizovat stodvacítky škodovky. Doba, kdy tohle auto bylo k pořízení za 3000 Kč už minula, ale penězma se to zaplatit pořád dá. Jen užitná hodnota a bezpečnost jsou někde jinde, než u dnešních aut. A upravovat či opravovat můžeš až do aleluja... Asi to nebude cesta pro každého, ale podmínky dotazu jsem, myslím, splnil, ne?

doplněno 10.12.18 20:34:

@ivanhorseman: Doporučil jsem Š120, protože to je auto, které není zas tak staré, dá se sehnat v relativním pořádku a pro dnešní mládež je to něco asi jako pro mně oktávka (ta z 60. let). Jinak, já toužil po 110R a měl jsem tak akorát žigula. Na 2 hodiny údržby hodina jízdy, 12l/100km *ee*.

Ne, že bych nad 120 ohrnoval nos, ale taková MB1000/1100 to je můj sen. Kdysi jsem je měl asi tři po sobě. Ale dnes je to v jiné cenové hladině. Jinak má rada je následující. Auto co nejlevnější, klidně fabie, P206 či něco na tento způsob a na prvním autě se naučit co vlastně chci, či co hledat a ať mne to nestojí / tato zkušenost / moc peněz. Samozřejmě nikoliv nepeojízdné auto za málo peněz, ale relativně jednoduché/ tím např myslím benzínové/ auto na získání zkušeností.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]