Nejste přihlášen/a.
Vlastním několik starých aut. Jsou vedené v registru. Mám je v polopřevodu. RZ jsou pro mne také cenné, proto je nechci trvale odhlásit z evidence. A krom toho je nechci ekologicky likvidovat. Pokud je dám do depozitu, bude mne to stát také v celku dost peněz každý rok a to nechci.
Chci je jen mít, taková jak jsou a třeba se na ně až do mrti jen dívat. Nebo jedno po druhém renovovat. Když to udělám, zaplatím pojistku, udělám STK dopřevedu a jezdím.
Kdyby se přeci vše co už někomu posloužilo po staletí hned ekologicky likvidovalo neměli bychom žádnou historii a v muzeích by byly holé zdi a prázdné prostory
Je to možné, aby mne tento koníček přivedl na mizimu?
Vypadá to že ano.
Stahuje se nademnou smyčka z ČKP.
Nejsem zločinec a nejezdím nepojištěný, většina těch aut je stejně nepojízdná.
ČKP však tvrdí, jsou v registru tudíž plať.
Pomůže mi s tím někdo?
Má, nebo měl někdy někdo takový problém?
Děkuji předem za každou radu či pomoc.
Jó každý koníček něco stojí. Kolik těch aut máš, že tě 100 (resp. 50) za depozit za každé ročně přivede na mizinu? Co třeba si nechat deponovat jen ty se "zajímavými" RZ a zbytek vyřadit? Co takhle přehodnotit své možnosti ohledně příjmů a výdajů, a buď si na svoje hobby vydělat nebo se ho vzdát? Nebo se naopak vzdát něčeho jiného, aby bylo na auta...?
No, každý si se svým koníčkem nakládá tak, aby mu byl potěchou a nezrujnoval ho, takže jak radí Jethro. Buď zmenšit sbírku, přejít na jiného koníčka, nebo vydělávat tolik, abys tyto problémy nemusel řešit. Že je to pro tebe cenné a nechceš se toho zbavovat? Když budu mít koníčka letadla, tak si taky musím rozmyslet, jestli mít doma pár modelů, nebo čtyři Boingy na zahradě. Když na to budu mít peníze a plac, tak je tam klidně strčím, ale ve většině případů budu mít vitrínu plnou modelů v jednom měřítku.
Je top tady asi po stopadesáté, začni studovat zákony, k opakovanému přečtení paragrafu č. 1 zákona č.168 stačí minuta...není tam jioc v tom smyslui, že regsitrované auto je provozované auto...provozované auto je to které je ponechané na veřejně přístupné komunikaci...ČKP víc než zákon? Pan Hradec víc než zákon? Studuj diskuse, probíhají tady už 3 roky...u auta v polopřevodu není jasný majitel ani provozovatel...
Novela zákona č.56 počítá s tzv. dlouhodobým vyřazením, to by mělo být na 5 let...
Proš si kupuješ stará auta s EURO 0, když na to nemáš? Tato povinnost platí od 1.1.2009, pokud ta auta sbíráš dlouhodobě, mohl jsi je všechny přihlásit za 800,-./ kus...i neopojízdná...
Kladeš tady zbytečně otázky na které si musíš odpovědět sám..vše co děláš děláš dobrovolně, podle toho co píšeš moc dobře víš co a jak jsi udělat měl a neudělal, a také co tě čeká...
Takže závěrem...staň se bezdomovcem, máš ještě necelý rok, než vstopupí v platnost novela zákona, abys na sebe auta doregistrovat a pak trvale vyřadil z důvodu zániku účelu využití, na úřadu doložíš že máš z jednoho obyvák, z toho druhého kuchyň a třetí bude kadibudka, pokud jich máš 20, je to na celý palác...úřad je vyřadí...značky nahlášíš jako ztracené, zostanou ti...sioce neplatné ale dívat se na ně dá i tak...Je to jednoduché...
Tak já narozdíl od obou rádců přede mnou si nemyslím, že by to tak mělo být abych se něčeno zbavoval jen proto, že vznikla ČKP. Neprovozuji - nemám pojištění -mám-li vozidlo na svém pozemku běžně veřejně nepřístupném tak tam nemusím mít tyto vozidla pojištěné - přesně dle zákona, který stanový za jakých okolností a podmínek MUSÍ být vozidlo pojištěné - určitě v zákoně není zmínka o tom, že by mělo být pojištěné vozidlo, které není součástí pozemních komunikacích - respektive = zákon 168/99 §1odst.2.
Zde odkaz na podobný problém. = huspek.blog.idnes.cz/... = Zde je toho dost aby se člověk orientoval ale i zde na poradně je nepřeberné množství rad a inspirací. Klidně si na svém pozemku opravujte dál svůj majetek - nikomu po tom nic není, v případě že nebudou sousedi prudit za vznikající černou skládku nebezpečného odpadu, nebo jen odpadu = pozor na to.
Pokud se chci něčemu vyhnout, musím se dobře vyznat v zákonech. Tudíž studovat.
doplněno 22.11.12 12:51:Není to tak dávno, kdy proběhlo v TV, že chtěli pojistku po takových vozidlech ve sbírce. Nejjistější je depozito, to přece proti pojistce je nicotné.
Nicotné se to zdá , ale je to každé z auta naložit, odvézt na evidenční kontrolu, pak dopřihlásit a zaplatit za každé 10tis.ekopoplatek pak depozit. To mi vychází zhruba 14tisíc na jedno auto.
Konkretizovat případ od případu.
Vše je stejné auto v hale, RZ a tp ve skříni v polopřevodu bez STK a pojištění a hlavně moje blbost a neinformovanost o zákonech.
Niní zjišťuji, jak moc jsem to po...l
To teť už vim taky, ale jak z toho moje příjmy nestačí ani na ty všechny poplatky.
Ani prodat něco nemůžu, to zase nedokážu, že po dobu kdy jsem byl majitel auto nebylo provozováno.
Takový bludný kruh to je.
Jještě bych chtěl dodat, že auta jsou řádně uskladněna v hale, žádná halda šrotu.
To, že si mám kupovat modely je sice dobrá rada, ale teť už mám ty auta. Pouze vzácné limuzíny v nízkonákladové výrobní produkci.
Jistě uznáte, že kdybych měl Boing, nikdo by po mne nevymáhal ekopoplatek, poplatek za depozit, poplatek do ČKP a buh ví, jaký ještě poplatek.
Také veterán s RZ je sběratelsky velice ceněn.
Nechci obcházet zákon ani nikomu škodit.
Jen chci mít ta auta ve své hale, která také stála peníze a nějak vysvětlit úřadům, že neškodí životnímu prostředí a nehrozí od nich poškození něčeho při jejich provozu.
Tak aby mi nevzikaly další a další náklady. Které jsou už teť pro mne likvidační.
Protože dneska je to pro někoho třeba šrot, ale za 15 let to může být vyhledávaná vzácnost jako je například Tatra 87. Tu by asi nikdo z nás ekologicky nelikvidoval.
Proto prosím především odpovědi typu:
Lze, nebo prokázal jsem tak a tak, že vozidlo není provozováno.
Mám podobnou zkušenost a vyřešil jsem to tak a tak.
Popřípadě řešení není, buď plať, nebo to celé zapal.
Děkuji
1. auta ve své hale máte
2. ČKP NENÍ ÚŘAD!
3. zkušenosti se tady popisují už 3. rokem, buď zaplatit, pokud uhradíte jednu splátku tak musíte vše...tím unzáváte své pochyabšwní...nebo se striktně držet zákona a klidně se i soudit, pokud si mysláte že jste v právu...ale chtít tady rydy a zkušensoti bez podrobvnějšíc h ionformací, to máte smůlu...co je uvedenio v TP...která auta jsou v polopřevodu...od kdy jsou v polopřevodu...kdy na ně bylo - nebylo naposledy placeno povinné ručení...kdo platil povinné ručení...co je ve výzvě ČKP...atd...vše s eodvíjí od podkladů, uniberzální ani obecná rada NENÍ...vše závisí případ od případu...
Veteránem je auto až poté co je zapsáno v registru historických vozidel, další omyl...
Místo toho množství slovní vaty o halách a pohledech na skutečná auta by jste sem mel raději popsat podstatné a důležité detaily vztahující se k jednotlivým případům...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.