Nejste přihlášen/a.
Moc autům nerozumím, ale četla jsem článek, kde se jedna známá osobnost vyjádřila, že se cítí nejbezpečněji v automobilech typu SUV, tak bych chtěla vědět, která to jsou. Nebo co je to za zkratku. Díky.
SUV je zkratka pro Sport utility vehicle, tedy sportovní užitkové vozidlo. SUV kombinují výhody terénních vozidel, tedy schopnost pohybu i mimo silnice, robustnost či větší vnitřní a zavazadlový prostor s pozitivními vlastnostmi silničních osobních vozidel (komfort, ovladatelnost na silnici). Oproti běžným automobilům mají však i některé nevýhody. V českém prostředí bývají vozidla kategorie SUV s těmi terénními často mylně zaměňována. U SUV zcela nepřevládá ani ryze terénní ani ryze sportovní či užitná složka jejich použití - jsou navrženy tak, aby se mohly pohodlně pohybovat jak v městském prostředí tak mimo pozemní komunikace.
Předchůdcem dnešních vozů SUV byl Land Rover Series 1.
Za první SUV na světě je považován Chevrolet Suburban.
Převzato z webu Wikipedie.
Myslím že to takto stačí.
SUV jsou auta, která by se ráda tvářila jako terénní, ale terénní zdaleka nejsou. Silniční ale taky tak úplně ne. Bohužel jsem nedávno vyměnil terénního Jeepa Cherokee XJ za novějšího SUV Jeepa Cherokee KJ. Na oblíbeném tankodromu v Milovicích jsem zůstal viset na břiše na první větší bouli...
magdon: opravdu si nemyslím, že SUV auta by se ráda tvářila jako terénní...Autům je to zcela jedno...a majitel má snad hlavu a v ní mozek. Soudný majitel si nekoupí do lesa SUV, ale spíš Suzuki Jimny nebo něco podobného. Na druhou stranu, není to tak dávno co jsem viděl co lze s obyčejným SUV s náhonem na přední kola projet, pokud za volantem sedí dobrý řidič (byl to terén, kam by se nepustila ani většina lidí s 4x4). A i Hummer bude v terénu houby platný, pokud bude mít obuté silniční pneumatiky. Prostě to chce rozum..a auto vhodné pro daný účel.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.