Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co jsou auta typu SUV?

Od: liska5 odpovědí: 12 změna:

Moc autům nerozumím, ale četla jsem článek, kde se jedna známá osobnost vyjádřila, že se cítí nejbezpečněji v automobilech typu SUV, tak bych chtěla vědět, která to jsou. Nebo co je to za zkratku. Díky.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

break
hodnocení

6x

Sport Utility Vehocle...sportovní užitkový vozidlo...

Jsou to např. Ford Kuga, VW Tiguan, Škoda Yeti, Kodiaq atd...

Často zvládaj i lehčí terén, bejvaj i s pohonem 4x4, taky u nich bývá větší nosnost na tažným...

Ale jinak jsou to auta k ničemu...

hodnocení

5x

SUV - Sport utility vehicle (sportovní užitkové vozidlo).

sof2
hodnocení

5x

Sportovně užitkové vozy. Auta, která se tvarem karoserie tváří jako terénní, ale rozhodně terénními nejsou. Nemají totiž prvky terénních aut.

fran56ris*
hodnocení

5x

SUV je zkratka pro Sport utility vehicle, tedy sportovní užitkové vozidlo. SUV kombinují výhody terénních vozidel, tedy schopnost pohybu i mimo silnice, robustnost či větší vnitřní a zavazadlový prostor s pozitivními vlastnostmi silničních osobních vozidel (komfort, ovladatelnost na silnici). Oproti běžným automobilům mají však i některé nevýhody. V českém prostředí bývají vozidla kategorie SUV s těmi terénními často mylně zaměňována. U SUV zcela nepřevládá ani ryze terénní ani ryze sportovní či užitná složka jejich použití - jsou navrženy tak, aby se mohly pohodlně pohybovat jak v městském prostředí tak mimo pozemní komunikace.

Předchůdcem dnešních vozů SUV byl Land Rover Series 1.

Za první SUV na světě je považován Chevrolet Suburban.

Převzato z webu Wikipedie.

Myslím že to takto stačí.

break

jedno z prvních SUV byla v podstatě i Lada Niva, ta ale terén zvládá :)

fran56ris*

Jsem napsal "Převzato" a to schválně aby si to příště vyhledala sama.;)

break

to nebyla narážka, ale te´d jsme jednu v práci měli, jinak bych si na to snad ani nevzpomněl...

vilik*
hodnocení

5x
V zásadě se v silničním provozu na můj vkus až příliš často setkávám s tím, že leckterá mladá slepice nedává moc pozor na křižovatkách, protože se na zvýšeném sedadle v robustně vypadající kabině cítí "báječně bezpečná a chráněná".
slepice

Naprostý souhlas. Jedna taková mladá slepice mně vzala na parkovišti předek mého zaparkovaného auta se slovy - zapomněla jsem točit volantem !

hodnocení

1x

SUV jsou auta, která by se ráda tvářila jako terénní, ale terénní zdaleka nejsou. Silniční ale taky tak úplně ne. Bohužel jsem nedávno vyměnil terénního Jeepa Cherokee XJ za novějšího SUV Jeepa Cherokee KJ. Na oblíbeném tankodromu v Milovicích jsem zůstal viset na břiše na první větší bouli... :(

magdon: opravdu si nemyslím, že SUV auta by se ráda tvářila jako terénní...Autům je to zcela jedno...a majitel má snad hlavu a v ní mozek. Soudný majitel si nekoupí do lesa SUV, ale spíš Suzuki Jimny nebo něco podobného. Na druhou stranu, není to tak dávno co jsem viděl co lze s obyčejným SUV s náhonem na přední kola projet, pokud za volantem sedí dobrý řidič (byl to terén, kam by se nepustila ani většina lidí s 4x4). A i Hummer bude v terénu houby platný, pokud bude mít obuté silniční pneumatiky. Prostě to chce rozum..a auto vhodné pro daný účel.

liska5
hodnocení

Díky! Už jsem chytřejší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]