Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
píšu ohledně topení v autě. Mám Octavii 1u2 1.6 55Kw ročník 98. Cca před měsícem a půl jsem měl auto na servisu a měnil jsem rozvody včetně vodní pumpy, topení, termostat, víko termostatu, ventilátor chladiče a nechal čistit chladící systém a poté nalil chladící kapalinu. Důvod výměny byl ten, že auto vůbec netopilo. Důvodem bylo ucpané topení, to je teď nové. Auto teď sice topí, ale pouze, když je v otáčkách. Strašně dlouho trrvá, než se zahřeje na provozní teplotu. Do práce to mám cca 12KM a po příjezdu do práce ráno (auto mi stojí venku), není auto ještě ani na provozníé teplotě. Z topení jde vlažnější vzduch, ale ne horký. Horký jde pouze v případě, když držím otáčky třeba na 2500. Jakmile se auto třeba po 40 minutách zahřeje, tak topí, ale když se rozjedu, tak začně chladit až moc a z topení už jde vlažnější vzduch. Na chladiči mám přidělanou krytku, abych alespoň trochu urychlil ohřev, ale ani tohle moc nepomohlo. Chápu, že je auto venku a proto topí pomaleji. Kamarád má Golfa MK4, také v benzínu, stojí mu venku a na provozní teplotě ho má zahřátého cca po 4 KM jízdy a topí krásně. Nenapadá někoho, čím by to mohlo být? Nebo je to normální? Díky za odpovědi.
bude problém v termostatu bud je nekvalitní a nedovírá nebo je tam problém který sem vyřešil takto :
Vadný termostat nebo termostat OK, ale protéká to kolem něj z vnitřního okruhu do chladiče.
Zakrytý chladič na to vliv nemá, ale omezí se tím ochlazování bloku motoru průvanem, takže úplně od věci to není. Hlavně u motorů s malým zbytkovým teplem (nafta). Nezakrývat intercooler a pro chladič se musí nechat aspoň třetina "díry"
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.