Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, včera jsem jela na nákup a parkovala asi 2 hodiny na parkovišti a zrovna se začala na silnicích tvořit ta námraza. Námrazu jsem měla i na předním skle, tu jsem odstranila škrabkou a asi po 200 m jízdy mi začalo znovu namrzat zvenku přední sklo, ale tak, že přes to nebylo vůbec vidět. Musela jsem zastavit a sklo opět oškrabat. Přitom jsem si všimnula, že ostatní auta to neměla.
Takto jsem měla namznutou i celou karoserii. Ještě se mi to nikdy nestalo, nevím, co bych dělala, kdybych jela delší trasu. Nebylo to tím, že jsem na tu chvilku v autě netopila?
Předtím jsem měla auto v garáži, kde je 10 stupňů.
"Nebylo to tím, že jsem na tu chvilku v autě netopila?"
Ano, bylo. U ohřátého a vytopeného auta se vám to stát nemůže, proto je třeba v tomto počasí topit i při nejkratších jízdách a proud teplého vzduchu směrovat na přední sklo.
Nejsi pako. Žádný učený z nebe nespadl a chybami se člověk učí
@stir: Budeš se divit. Umí to "Žigulík", jnak Lada, uměli to Moskvič a Volha a věřím, že to umí i některá současná auta
Jó, pokud narážíš na dnešní ráno, kdy jsem měl na předním skle 0,5 cm ledu, pak pochopitelně to za minutu ani po 200m nebude
Ovšem běžnou námrazu na skle zlikviduji nejpozději po 0,5km jízdy.
A to jako přes tu běžnou námrazu normálně vidíš? Asi ne. Myslel jsem, že jsi rozumější řidič. A to zcela pomýjím současné znění zákona. Ale jinak dobrý, po půl kilometru už vidíš normálně...Ach jo.
Nebuď punťa. Chceš, abych tu detailně po vteřinách popisoval svou činnost před tím, než za mrazu vyjedu na silnici? To snad ne
A uvědom si, že reaguješ na štíra! Příště prosím adresně!
stirovi se omlouvám
@satam: reagoval jsem na to, co jsi napsal. Co děláš nevím, jen vím, kolik bl..ů ráno vidím se zamrzlými okny nebo průzorem, jak v tanku. Budu teda věřit, že žádný z nich není satam
Stir 15:27 - tak pod toto se podepíšu-jen s tím rozdílem-nestírám stěrači ale stěrkou na sklo ,ale to je jen jiný způsob setření. Pak se okno nezamlží snad ani při plném obsazení!
Ale k tomu topení-nevím jesti tak topil jen ten můj "staříček" (Fiat 125P 1300,rv,1972) ale když jsem vyjížděl ze sídláku u lesíka cca 500m od sídla auta tak teplota byla dle budíku 60°C a foukal hooodně dobře! Nyní s ropákem HDi po cca4km při teplotách od 0 do +5°c-teplota taky cca60°c (pozor dle budíku ,čidla auta ne laboratorním teploměrem!
Ano, jistě, vždy v zimě, když bych věděl, že pojedu jen na krátkou vzdálenost, topení na max a nasměrovat na čelní sklo (něco jde i na boční obyčejně), aby to sklo bylo aspoň trochu teplé od toho. Námrazu jste chytla na celém autě asi proto, že bylo "trochu teplé", na vymrzlá auta se námraza nechytla, to si myslím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.