Nejste přihlášen/a.
Jak už zde bylo popsáno, v Číně se vyrábí špičkové techologie, ale také šunty, na kterých chtějí vydělat některé dovážející firmy. Proto jsou některé věci přehnaně levné. Jsou to věci, které by si v Číně nikdo nekoupil. Po internetu běhá dost videí, kde vidíme co všechno Čína dokáže vyrobit a v jakém časovém horizontu a v jaké kvalitě. Ať už jsou to různé mosty, magistrály, nebo špičková elektronika. Otázka je, co se k nám a za jakých podmínek dostane. Podvodníci jsou všude na světě.
Která firma nevyrábí svoje zboží v továrnách v číně? Moc jich už není. Že je něco vyrobeno v číně neznamená, že to není kvalitní. Vždycky záleží jaká firma to tam nechá vyrobit z jakých surovin a jakými kontrolami výrobek musí projít.
A k tomu roku, na žárovce, pokud není používaná, nemá co stárnout, takže že je 4 roky stará bych neviděl jako problém.
Víte co mně děsí? mám doma NTB od IBM a to je US firma nebo se pletu? ale když jsem jej otevřel skrze vyčistění,tak všude číhali nápisy made in china.(NTB je už asi 20let starý)
Dnes je drtivá většina věcí vyráběna v číně ,důležité je by to bylo např v případě žárovek Philips-made in china a ne Filips china made in
Ano ale až někdy v roce 2005 koupilo Lenovo divizi počítačů od IBM.Ale onen model je IBM a ne Lenovo!
Téměř všechny notebooky (základní desky) se vyrábí v Číně a na Tchajwanu. Jedním z výrobců je třeba Wistron... Ten dokonce vyráběl ve své době cca 1/3 Xboxů a zbývající 2/3 další Tchajwanská firma... Myslím si, že uklidňovat svědomí, že je něco made in USA nemá cenu... Všude je dneska honba za ziskem na úkor kvality... Jak tady píše někdo v předešlých článcích, pokud jde o normální distribuci, tak bych se nebál, pozor jenom na fake a napodobeniny... JInak je to asi v pohodě... Téměř všechno se už vyrábí v Číně...
Jenže vy tu srovnáváte šmejdy bez jakékoliv značky a certifikace se značkovými kvalitními výrobky ověřené značky.
Kdybych se měl bát používat všechno, co bylo vyrobeno v číně, tak nemůžu používat skoro nic...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.