Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Žárovky made in China

Od: tada* odpovědí: 11 změna:
Dobrý den
Zakoupil jsem si dvě sady žárovek.
LH7 Philips a H1 Philips extra vision cena 987kc.Problem je ten že žárovky v pořádku dorazily to je vše ok,ale co mě děsí všude made in China na krabici žárovkách,rok výroby je uváděn 2014.Je toto vše v pořádku? Chtěl jsem kvalitní žárovky a teď made in China?A potom ten rok můžou prodávat vůbec tak staré? Děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Jak už zde bylo popsáno, v Číně se vyrábí špičkové techologie, ale také šunty, na kterých chtějí vydělat některé dovážející firmy. Proto jsou některé věci přehnaně levné. Jsou to věci, které by si v Číně nikdo nekoupil. Po internetu běhá dost videí, kde vidíme co všechno Čína dokáže vyrobit a v jakém časovém horizontu a v jaké kvalitě. Ať už jsou to různé mosty, magistrály, nebo špičková elektronika. Otázka je, co se k nám a za jakých podmínek dostane. Podvodníci jsou všude na světě.

hodnocení

5x

Která firma nevyrábí svoje zboží v továrnách v číně? Moc jich už není. Že je něco vyrobeno v číně neznamená, že to není kvalitní. Vždycky záleží jaká firma to tam nechá vyrobit z jakých surovin a jakými kontrolami výrobek musí projít.

A k tomu roku, na žárovce, pokud není používaná, nemá co stárnout, takže že je 4 roky stará bych neviděl jako problém.

xenofob
hodnocení

4x

jí si ty hi vision objednám přímo v číne za poloviční cenu, místo předraženého Philips beru OSRAM

a ta linka, na které se to v Číně vyrábí je skutečně originální linka Philips

vernon
hodnocení

4x
Proč by mělo vadit, že jsou čtyři roky staré?
A že jsou vyrobené v Číně? No samozřejmě, kde jinde?

hodnocení

0x

Víte co mně děsí? mám doma NTB od IBM a to je US firma nebo se pletu? ale když jsem jej otevřel skrze vyčistění,tak všude číhali nápisy made in china.(NTB je už asi 20let starý)

Dnes je drtivá většina věcí vyráběna v číně ,důležité je by to bylo např v případě žárovek Philips-made in china a ne Filips china made in

Jestli se nepletu, tak firmu IBM, koupila před časem firma Lenovo.

Ano ale až někdy v roce 2005 koupilo Lenovo divizi počítačů od IBM.Ale onen model je IBM a ne Lenovo!

Téměř všechny notebooky (základní desky) se vyrábí v Číně a na Tchajwanu. Jedním z výrobců je třeba Wistron... Ten dokonce vyráběl ve své době cca 1/3 Xboxů a zbývající 2/3 další Tchajwanská firma... Myslím si, že uklidňovat svědomí, že je něco made in USA nemá cenu... Všude je dneska honba za ziskem na úkor kvality... Jak tady píše někdo v předešlých článcích, pokud jde o normální distribuci, tak bych se nebál, pozor jenom na fake a napodobeniny... JInak je to asi v pohodě... Téměř všechno se už vyrábí v Číně...

hodnocení

0x
Po přečtení této knihy:
databazeknih.cz/...
A shlédnutí stránky:
dtest.cz/...
U výrobků z Číny dvakrát přemýšlím, zda to stojí zato. Na začátku třeba čínská továrna udržuje jakous takous kvalitu, postupem času ale začne pomaloučku šidit materiály, až časem vznikne nepoužitelný výrobek často zdraví nebezpečný s minimální trvanlivostí, který je i zadarmo drahý.
Po přečtení knihy jsem se podíval na šampóny , co máme doma, a u objevil jsem nápis "made in P.R.C.". Strýček Google prozradil, že je to chyták na lidi, co jsou podezřívaví k zemi původu Made in China. Je to to samé!
K Vašemu dotazu: bál bych se takové žárovky používat, abych třeba nevyhořel...

Jenže vy tu srovnáváte šmejdy bez jakékoliv značky a certifikace se značkovými kvalitními výrobky ověřené značky.

Kdybych se měl bát používat všechno, co bylo vyrobeno v číně, tak nemůžu používat skoro nic...

rv*

Já se u výrobků z Číny též snažím přemýšlet a nakonec si je objednávám přímo z Číny, než přes několik překupníků ve zdejším obchodě. Ono když byste se spoléhal na to, co se vyrobí mimo Čínu, tak vám zůstanou jenom potraviny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]