Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Olej v expanzní nádobce

Od: josef95 odpovědí: 15 změna:

Zdravím rádci.Řeším teď větší problém.Po výměně hlavového těsnění se mi teď v expanzní nádobce objevil znovu olej a za kapalina je až taková hnědá.Nevíte co s tím? Napadlo mě jestli není prasklá hlava nebo že by byl celý motor na odchodu? Nebo máte jiné vysvětlení či problematiku která by to mohla zavinit...

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

0x

1. nekvalitní výměna těsnění hlavy... Kontrolovala se rovinnost hlavy, dodržen postup opravy, je těsnění kvalitní?

josef95
hodnocení

Nekvalitní? Ano kontrolovala a dávala se zbrousit,dodržen postup i těsnení je jedno z těch kvalitnějších ..Takže nevím

re4zon
hodnocení

0x
A v servisu jste byl s cim? S olejem ve vode, nebo jste prisel ze chcete vymenit tesneni pod hlavou? Jestli to prvni, bezte opravu reklamovat.
josef95
hodnocení

S tím že se mi ztrácí voda a jsou v ní pozůstatky oleje.Těsněné bylo vyměněno a teď tohle...

re4zon
Tak pokud jste servisu popsal problem, oni diagnostikovali zavadu, provedli opravu a problem pretrvava, omlatil bych jim to o hlavu. At to opravi znovu a spravne. Klidne je mozne, ze bylo foukle tesneni i spatna pumpa, ale tou meli zacit.
josef95
hodnocení

Ano to máte pravdu.Ale pokud se vymění vodní pumpa tak by chladící kapalina neměla už unikat.Dále pokud těsnění je opravdu správně proč dál olej uniká do expanzní nádobky? Případně mohu zítra dodat foto jak ta směsice v nádobce vypadá...

josef95
hodnocení

Ono ta chladící kapalina když jsem opět koukal je taková HNĚDÁ až ČERNÁ.Jako by to spíše bralo nějaké nečistoty.Nebo jsem na internetu hledal jestli to nemůže být těsnění u vany ...

007cz

pokud nebyl vyčištěn chladící systém mužou se ti vyplavovat zbytky oleje z předešlé závady

josef95
hodnocení

Ano také je to možné.A to že se mi ztrácí je nejspíše vadnou vodní pumpou co jsem zjistil ...

olinl
Zkusil bych chladící směs vypustit a nalil bych novou, čistou(v těchto mrazech, jinak bych tam nalil destilku). Pokud se ze systému chlazení ještě něco uvolní, ale v menší míře, předpokládal bych, že to byly jen zbytky. Zkontroloval bych případnou přítomnost chladící směsi v motorovém oleji.
josef95
hodnocení

Dobrá tedy zkusím to jak píšete.Jak myslíte zkontrolovat?

olinl
Pokud na olejové kontrolní měrce nad "olejem" bude bílá emulze a velký nános emulze na víčku víka hlavy po delší jízdě-dostatečně zahřátém motoru teď v zimě. Šel by i "vypustit" olej z motoru a zkouknout onu emulzi plovoucí na hladině oleje(zdlouhavější práce).
josef95
hodnocení

Dobře dobře.Na měrce právě že nic není ale přijde mi ten olej takový jiný jako by měl snad horší hustotu.Nějaká emulze se tvoří ale nic hrozného...

nikdo*
hodnocení

0x

Když jsem koupil auto, taky mělo zbytky oleje v nádobce. Nicméně v servisu před opravou chladící okruh propláchli, vymyli jakousi chemií, naplnili chladící kapalinou, a auto jezdí dodnes bez známek oleje. Chci tím říci, že to mohou být zbytky z dob před opravou. Nechte to propláchnout a uvidíte. Na rozebírání motoru je času dost.

josef95
hodnocení

Doufám že máte pravdu a bude stačit jen propláchnout.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]