Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sedačky v nástavbě obytňáku

Od: avia odpovědí: 9 změna:

Zdravím.
Koupil jsem abytnou avii A30, která je papírově 8 lidí. Vepředu jsou dvě sedačky (řidič, spolujezdec), ale otázku mám k těm dalším šesti? :) Z minulosti tam jsou dvě podélně lavičky z dřevotřísky a mezi nima stoleček, což se bohužel klukům na evidenčce nelíbí.
Tomu autu plánuji věnovat nějaký čas a předělat ho, ale nevím co přesně umožňují předpisy? Nerad bych tam cpal nějaký starý sedačky z autobusu, který se tam vůbec nehodí...

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Řekl bych, že v první řadě je potřeba vycházet z údajů v TP. pak bych se domluvil na STK, jak to mám udělat, aby to prošlo.

matesj
hodnocení

0x
Těch šest,tam budeš muset nějak přidělat jinak to neprojde STK...
Koupil jsi špatně!
avia
hodnocení

S tím počítám, ale musí to být sedačka, jakože "autosedačka", nebo i nějaká látkou potažená lavice?

matesj
Si děláte srandu?

autozadvacet
hodnocení

0x

Sedačky neporadím,ale určitě snad nebydlíte sto kilometrů od nějakého většího města.Tak zkuste najít nějaký autoklub na tyto stará auta a určitě poradí.Ptát se na STK je hloupost.

,,Klukům,, z STK se ty lavečky rozhodně nelíbí.I když ne všechna auta musí mít bezpečnnostní pásy,tak je tam asi nemáte.A taky si nemůžete namontovat do auta co chcete.Mám wartburg 900 a na STK mám taky občas problém.Pásy v něm nejsou,ale oni musí udělat TK podle data auta kdy bylo vyrobeno.A ano-koupil jste špatně.Tyto Avie se dneska prodávají kolem dvaceti tisíc,takže výběr je velký.

STK rozhoduje, takže žádná hloupost. Bez STK si nevrzneš.

xenofob
hodnocení

0x

A má to v TP uvedeno jako druh vozidla SA - obytný automobil?

kristian*
hodnocení

0x

jen se zeptam, jaký potak máš na seačkách? Protože mám látkové a hodně se to špiní, ničí a intenzivně přemýšlím, že je vyměním z akožené. Chci si to nechat potáhout kůži, hlavne z toho praktického hlediska .

paveldvorak
hodnocení

0x

řekl bych že avia není oybtná, ale odpoved je v papírech

pokud to papírově není v pořádku, znamená to jediné, nescvhálené změny a úpravy, které nidko "papírově" neřešil

osobně bych to předělal na skutečnou obytku, navíc, pokud je tam skutečně 8 - 9 originálníh kotevních úchytů sedaček, bylů bych rád, nechal bych tam 2 řady sedadel a vzadu obytnou část...on je totiž v praxi problém s tím, že kotevní úchyty sedadel musí splnit předpisy EHK a pokud chce někdo indovoduálně přidat sedačky, musí svůj výtvor předvést technické zukušebně, obyčejná STK to nemůže posoudit...nefunguje to tak že se tam vyvrtá díra navaří nějaká matice a tradá

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]