Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mýtné v itálii

Od: radis odpovědí: 4 změna:

Dobré odpoledne,

dnes jsem si vzpomněl, že při letní cestě na dovolenou jsem v Itálii platil mýto. Narozdíl od například naší země, kde to funguje celkem snadno, zkrátka koupím známku s časovou platností za jednorázový poplatek a je to jasné.

Mýtné v porovnání s dálniční známkou je o dost dražší. Když vezmu, že 100km stálo v přepočtu 200Kč což je téměr stejně jako cena 10denní dálniční známka, s tou mohu projet zemi celou.

Co mě napadá. To mají i "domácí", tedy Italové mýtné za tuto cenu? To musí být roční náklady na dálniční provoz, pro někoho, kdo například dojíždí po dálnici do práce, oproti naším 15stovkám naprosto šílené.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ano, mýtné v Itálii je šílené..ale zato mají kvalitní mosty, že?:)

Místní mají pokud vím nějaké elektronické krabičky a cenu mají o ěnco výhodnější. Ale asi ani tak to nebude žádná hitparáda.

hoelin
Právě v Itálii se mi na dálnicích kolikrát stávalo, že jsem tam jel často několik km na úplně prázdné dálnici, jsem si připadal jako v Severní Koreji, nebo jestli jsem nevjel do nějaké uzavírky...:)

Tak to buďte rád - já jezdím často služebně do Rimini a už jsem si několikrát postál pěkných pár hodin, zejména kolem Bologne je to docela husté.

hodnocení

0x
A to si vem, jestli jsem dobře počítal, tak dálnice ve Francii a některé nové úseky ve Španělsku podél Costa Brava vychází dokonce na 4 kč/km to už je panečku darda. Rozdíl platů ve Španělsku není proti našim zas tak horentní a navíc je tam dost nouze o práci takže dojíždět někam za prací se pěkně prodraží. No a kdo si vzpomene na dovolenou v Řecku, ten taky potvrdí, že provoz na dálnicích je proti našim zvyklostem tak třetinový.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]