Nejste přihlášen/a.
Dobré odpoledne,
dnes jsem si vzpomněl, že při letní cestě na dovolenou jsem v Itálii platil mýto. Narozdíl od například naší země, kde to funguje celkem snadno, zkrátka koupím známku s časovou platností za jednorázový poplatek a je to jasné.
Mýtné v porovnání s dálniční známkou je o dost dražší. Když vezmu, že 100km stálo v přepočtu 200Kč což je téměr stejně jako cena 10denní dálniční známka, s tou mohu projet zemi celou.
Co mě napadá. To mají i "domácí", tedy Italové mýtné za tuto cenu? To musí být roční náklady na dálniční provoz, pro někoho, kdo například dojíždí po dálnici do práce, oproti naším 15stovkám naprosto šílené.
0x
Ano, mýtné v Itálii je šílené..ale zato mají kvalitní mosty, že?![]()
Místní mají pokud vím nějaké elektronické krabičky a cenu mají o ěnco výhodnější. Ale asi ani tak to nebude žádná hitparáda.
0x
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.