Nejste přihlášen/a.
Dobry den, muzete mi prosim nekdo poradit, jestli mam jit do koupy Skoda Octavia 1.8 TSI, r.v. 2011, najeto skoro 250 xxx km!? Cena 145 tis... Docetla jsem se, na tyto motory nekdo nadava, nekdo chvali... A ted nevim... Auto vypada jinak krasne, v peknem stavu, v komplet vybave...
Predem moc krat dekuji za nazory...
Martina
Strucny popis auta zde:
Škoda Octavia 1,8 TSI 118 kw, automatická převodovka DSG, r.v.2011, velice slušná výbava, koupeno v ČR, najeto 246 xxx, ve 200tis. měněny rozvody ve značkovém servisu, pravidelně servisováno ve značkovém servisu. Ve výbavě xenonové světlomety, přední a zadní parkovací sensory, senzor světel, senzor stěračů, vyhřívané přední a zadní sedadla, asistent rozjezdu do kopce, multifunkční kožený volant, možnost řazení pádly F1 pod volantem, tempomat, příplatkové reproduktory (skvělá muzika), 2 DIN rádio na 6 CD a SD kartu, handsfree s hlasovým vytáčením, palubní počítač, kontrola tlaku v pneu., přísvit do zatáček, orig. odnímatelné tažné zařízení
Jeste upresnim, ze se jedna o Facelift...
A co treba tohleto:
Škoda Octavia 1.4 TSI, r.v. 2010, 113350 Km, 1390 ccm, 90 kW - 135 tis kc... Popis:
Země původu: Česká Republika, počet míst k sezení: 5, airbag, ABS, klimatizace, auto. denní svícení, samozatm. z. zrcátka, ASR, tempomat, centrál, počítač, ESP, mlhovky, asistent rozjezdu do kopce, vyhřívaná sedadla, isofix, Kožený volant, multifunkční volant, navigace, parkovací senzory, elektricky ovládaná zrcátka, posilovač řízení, řazení pádly pod volantem, elektrické stahování oken, dešťový senzor, stereo, tónovaná skla, xenony, a mnoho další výbavy, Nové v ČR. Bohatá výbava vč. automatu a navigace. Automobil po nekuřákovi
Poradi me prosiiiiim nekdo, jestli by tohleto bylo ok... Predem moc dekuji! Martina
Zdravím,známí měl taky Škodu Octávia 1.8 TSI kupovanou,jako nový auto.Po 40000km se výrazně zvýšila spotřeba oleje,kolem 110000km se mu potkaly ventily,tak to nechál opravit.Oprava stála 50000 Kč.Hnet to hodíl do bazaru.Koupíl si jiný auto.Já bud váma,tak si koupím,třeba nějakou Škoda Octávia 1.8 t ve verzi RS.
pokud ten motor má opraveny ty pístní kroužky nebo co to měly za plošný vady tak to muže byt ok
Dekuji krtkovi za odpoved. A najezd na benzin skoro 250 tis km? Docetla jsem se prave ze tyto FL kolem r.2011 mely nejake mouchy... Ja tomu moc nerozumim, tak ocenim kazdou radu... Mela jsem v planu se v patek jet na auto podivat, ale trochu vaham, uz se mi dostaly i nevalne nazory... Tak jsem zmatena... Dekuji za kazdou radu, nazor, zkusenost... Martina
Tak třeba tady něco ke čtení... = dobrého mechanika sebou, dá se čekat problémová olítaná mrcha
Jeeejda, takze spis do toho nejit? Diesel nechci, klasicka 1.6 mi prijde slaba, s tim zkusenost mam a je to pomale, tak jsem chtela neco silnejsi v benzinu... a hlavne, s vyhrivanyma sedackama... Strop jsem mela 140 - 150 tis... Dekuji, M.
A jeste k tomu nemam mechanika s sebou... Resp jeden k mani byl, ale je momentalne mimo CR... Urcite bych to vzala do autor.servisu nejdriv.. Kazdopadne vim, ze je dobre mit mechanika s sebou... Kdyz by se nejaky automechanik kolem CB v patek nudil... muze se pridat k prohlidce...
Víš co zkontrolovat jako první Pokud je už vyřešeno tak proč ne... Na vyhřívání sedačky bohatě stačí dečka z Lidlu za 300,-, fajnšmekr snadno dodělá vypínač aby nestrašil kabel do zapalovače...
Zrovna o "autorizáku" obecně si myslim svoje... Případné poruchy = kšeft, tak nemají zájem aby sis to nekoupila
Zas tak ne Prostě u koupě ojetiny platí důvěřuj, ale prověřuj. Jak auto tak mechanika co ti ho bude schvalovat... Někdo shrábne prachy, zkusí jestli to jede a vychválí to do nebes.. A když se objeví problém tak řekne sorry to tam předtim nebylo. Co jsem oblejzal ojetiny v ČR, tak 90% mělo zásadní vady... Dobře vyber i toho mechanika.. Nakupuj v klidu, nech si to dát bokem a všechno v klídku beze spěchu vyzkoušej jestli funguje.. Klidně si napiš seznam co kontrolovat a odškrtávej - zámky, okna, dveře, klima, výhřevy - věci které zvládneš jako laik. Složitější věci musíš nechat na mechanikovi nebo na STK... Jakmile budou tlačit na pilu tak jdi jinam, aut je mraky...
Dekuji Ti za rady! Je to primo od majitele... takove obyc veci si omrknu, ale co ty slozitejsi? To jsem v haji... Takze koukam, ze se clovek nemuze spolehnout ani na automechanika... Asi budu chodit pesky a je!
Tenhle motor je asi jediný použitelný benzíňák, který se do Oktávky dával. Krásně jede, má slušnou spotřebu a spolehlivost záleží hlavně na předchozích majitelích. Píšete, že rozvody byly měněny - to si nechte buď ověřit v tom servisu a nebo ještě lépe, pokud auto koupíte, vyměňte je znova.
1.8 TSI má turbo chlazené vodou, takže by mělo déle vydržet. To ale záleží taky na tom, zda byl na autě pravidelně měněn olej. Šestistupňové DSG platí za spolehlivé, ale s tímto nájezdem už může být před koncem životnosti. Nutno se projet, pokud řadí bez cukání, spojky neprokluzují, tak bych ho nebál.
Ještě k tomu nájezdu - pokud auto koupíte a něco s ním najezdíte, počítejte s tím, že už se vám ho nejspíš už nikdy nepodaří prodat. Češi prostě jdou po nízkém nájezdu jako jelita.
Ahoj, dekuji moc za odpoved... Ted babo rad! Praveze ten najezd me trochu desi. Koukala jsem na inzeraty v Rakousku a v pohode jsem nasla i kolem 260xxx km se stejnym motorem a cena nebyla nizsi, nez tohleto... Samozrejme, ze bych brala radsi se 100xxx km, ale to abych si pripravila pres 200 tis kc. No a takovy rozpocet ja bohuzel nemam
No a jelikoz jsem vzdy mela zakladni vybavy, kdyz uz bylo nejake auto, tak jsem si chtela udelat radost a trochu at to vypada i ze vnitr a mam trochu pohodli... Ale samosebou na 1.miste je kvalita auta, abych do toho, jak dalsi pan psal, nevrazila 50 tis... To bych si rovnou to za 200 tis a vic mohla koupit... Resp nemohla!
Vazne ted nevim, mechanika s sebou nemam, ja to nepoznam, jestli s tim neco je... Asi bych byla snadna obet, kdyby s tim neco bylo. Sice by se mnou jel kamarad, trochu se do aut rozumi, ale mechanik neni... Tak ja budu dumat, s panem majitelem jsem domluvena predbezne na patek, nebo klidne pristi tyden, tak budu furt dumat a dumat...
Kazdopadne vsem dekuji za rady!
M.
Já bych do toho nešel právě kvůli blbému dalšímu prodeji. Kupuju auto vždycky jen na pár let, a pak zase nové o level výš. A tohohle už bych se prostě nezbavil, jedině na vrakáči.
Proč vlastně nechcete naftu?
Asi ze to neni ekologicke a pak zas tolik nejezdim... Nerozumim tomu moc, jen kolem me muzska cast radi benzin...
K té 1.4 TSI - nikdo vám neřekne, jestli to bude OK, protože to nikdo neví. Je to prostě ojetina.
Já bych vám radil vzít 1.6 MPI a budete bez starostí. Úplná lemra líná to taky nebude.
Je fakt, ze 1.6 mpi neni zadne zihadlo, ale s tim olejem je to asi individualni. Doma tuto zelvicku mame, v combi a oleje to moc nebumba... A to ho mame nejakych 7-8 let... Akorat, ze to neni tak svizne, jinak to auto je super. Ale v dnesni dobe, uz by to chtelo i nejakou tu vybavu... A na stare auto 180- 200 tis kc muzu kaslat!
Je to ta same u 1.4 TSI? Premyslim o teto verzi se 113xxx km... Nebo obecne TSI stoji za prd?
Aut je mraky a rozhoduje aktuální stav. Papír toho snese hodně, jezdí nám tu/ prodávají se prakticky jen nebouraná, pečlivě udržovaná auta po důchodcích co jezdili jednou týdně na nákup a jinak to leštili v garáži Pro dané auto je dobré nastudovat si časté mouchy a ty určitě zkontrolovat - typ, motorizace, výbava.. Pokud je vše OK tak není problém to vzít... A je dobré nechat si rezervu na velký servis a případné opravy, tj. minimálně 30k lépe 50k. Kupuju ojetiny (vozim si z D přímo od vlastníka) a většinou měnim rozvody, komplet náplně, nové zimní pneu, ochrana proti korozi - obecně tak 20k. Letní pneu podle stavu nebo dojíždim ty staré zimní. Většinou jsem k autu dostal i dokumentaci servisu včetně faktur (samotná serviska není nic)..
A ojetiny v ČR co jsem obhlížel byla většina bída s nouzí nebo předražené.. Krásně naleštěné, ale vytlučený podvozek, koroze, velký servis už dávno měl být, bouračky atd. Prostě naleštit, zamaskovat vady a prodat hejlovi za cenu novýho auta..
TSI obecně je problémový motor. Některé verze jsou celkem povedené a některé jsou děs, záleží na konkrétním typu...
Diky moc, ja uz do toho nejdu! Po vcerejsu ani nahodou! Octavky jsou silene predrazene, to neeee! Taky se vrhnu na koupi v D. Znamy je machr pres BMW, tak ho zaukoluji... Videla jsem jiz nejake inzeraty s BMW, jsou levnejsi, lip vybaveny, min najeto... Rok 2010, nadherna 3, 320, najeto 95xxx km za 5400 EUR. V takovem provedeni oktavka by stala okolo 200 tis kc. Muzu se vybodnout na skodovku! Chtela jsem si koupit "ceske" auto, ale kaslu na to!
Jeste jednou dekuji za rady! Opravdu jste mi vsichni pomohli s rozhodovanim.
Martina
No zrovna BMW od generace E60/E90 taky nejsou z hlediska spolehlivosti žádná výhra, hlavně se čtyřválcovými motory. Ale to byste dneska nemohla koupit nic...
Zdravim, dekuji vsem za pomoc a rady! Rozhodla jsem se, ze se vypr... na celou octavku! Nedam na ni sice dopustit, ale pardoooon za ty penize at si to nechaji! Za 8 let stare auto, min 170xxx km, nejaka trochu vybava, abych si nachystala 180 tis? Co kradu?
Me to totalne odradilo...
A moje vcerejsi zkusenost v Ackach... Vim, ze jsou to podvodnici, nikdy jsem nic z bazaru nekupovala a ani nikdy NEBUDU! To nejde ani slusne napsat, co je to za smejdy! Octavka, o ktery jsem vcera pozdejs psala, snad ani neexistuje... "Pani, za 137 tis kc co byste chtela, ale klidne vam takovou plechovku prodam... WTF?" Jinyma slovama mi rekl, ze jsem uplne blba... Auto bylo bourane, unik kapalin, taxikarske, v hroznym stavu, derave.. Tak mi to bylo receno. Fotky byly, jak jinak nadherne! Podle meho, auto neexistuje, strasne se mnou ten magor soucitil, jak mi chce pomoct... Bezte do haj...u s takovyma kecama! Jeste ted je mi z toho na zvraceni. Nikdy v zivote uz nevlezu do bazaru! Do Acek uz vubec ne!
Takze, bohuzel pa paaa Octavia, budu pokukovat v D po BMW!
Hezky den, Martina
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.