Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyndat z auta kapalinu do ostřikovačů

Od: postcd® odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,

blíží se mrazy a nevím jistě jaká kapalina je v autě v nádržce k ostřikovačům a ani nevím kolik jí tam je, prý ta zimní je cítit po lihu a letní ne. Máte vy nějaký fígl jak to spolehlivě zjistit?

Už se vám stalo, nebo známému že to skutečně zamrzlo díky letní směsi a nebo směsi letní a zimní a došlo k roztržení toho vedení?

Jestli budu muset tu letní mrznoucí nějak vyndat (jestli to nejde nějak naředit aby to nezamrlo, slyšel jsem o Fridexu ale je to asi sajrajt co se týče chemie/živ. prostředí), chtěl bych Vás požádat také o radu jak to děláte vy. Rád bych kdybych tu směs tam mohl na jaře zase dát.

děkuji

doplněno 27.11.18 14:03:

Aha, Fridex je sajrajt, takže do ostřikování oken se nepoužívá, sajrajty jako Fridex jsou asi v brzdové a chladící kapalině a podle manuálu k autu ztrácí chladící kapalina tu nemrznoucí schopnost a čas od času (počítám v řádu let než měsíců) je potřeba zkontrolovat její hustotu (asi hustoměrem).

Jinak já tu letní ostřikovací směs vysál hadičkou, nešlo to moc dobře, a doleju tam dost zimní, příště budu lít méně letní směsi. Děkuji za komentáře, které jste přidali.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

4x

Vycucnout hadičkou - nasaješ a samospád.. Nebo odpojit hadičku od trysky a vystříkat do flašky.. Nebo jen dolít koncentrát nemrznoucí... Ale lepší je nemíchat letní + zimní, kombinace občas udělá koktejl divně vonící, někdy to i (ne)pěkně pění :D Většinou s předstihem nechám vyjet do sucha a naliju zimní, stejně tak na jaře... Zimní je lepší lihová (bez methanolul), ty "moderní" aneb laciná výroba jsou pěkný sajrajt...

hodnocení

3x

Šmarjá..to je tak těžké, aby se o tom diskutovalo týden?

Buď hadičkou a balonkem vodu z nádržky vysajete. Nebo..(pokud Vám není líto těch pár korun) ji normálně přes ostřikovače vystříkejte na sklo (alespoň 1/3 až 1/2 obsahu nádržky) a nalijte nemrznoucí kapalinu do -30stC. A problém je vyřešen.

hodnocení

2x

Kdybys použil Hledat, dostaneš se sem a máš jasno*uf*

danys*
hodnocení

1x
Dolej to nemrzkou a hotovo.

hodnocení

1x

Jo jednou ,to ani nevím zdali byly dva druhy kapalin ,ještě ve starém F125P ,mi to komplet zamrzlo.ani hadičkám nádobce či čerpadélku se nic nestalo.

Jinak kupte zimní (tuším zimní náplň ostřikovačů je jen modrá) a nalejte ji do nádržky a stříkejte ,pak zase zimní a ...Na jaře pak klidně stříkejte dokud nedojde zimní a pak kupte letní (nahnědlá ,žlutá-po citrusech,nazelenalá-jablka)...

hodnocení

0x

Fridex se lije do chladiče, ne do ostřikovačů.
Spíš si zjistěte, co máte právě v tom chladiči - chladící kapalinu si můžete nechat "změřit" v servisu.
Ostřikovače jinak normálně vystříkejte a dolijte zimní směs.

doplněno 26.11.18 11:39:

Pokud vám jde o ušetření 50 Kč, tak můžete stávající obsah nádobky vycucnout hadičkou (natáhnout pusou a pustit do nějaké nádoby) a na jaře si to tam zase nalít. Ale to už je opravdu malichernost.

hodnocení

Děkuji, mě tedy přijde dost nelogické aby mechanik nalil do chladiče mrznoucí směs když se ta směs každoročně nevyměňuje.. spíš bych věřil že roztržení chladiče díky mrznoucí směsi je rarita která se stává někde u pochybných opravářů..?

Ehm, cože? Nemrznoucí směs do chladiče patří vždy. Na tom snad není nic divného.

au1
hodnocení

0x

člověk by nevěřil, co jsou někteří schopní vymýšlet jen aby ušetřili 30 korun za letní kapalinu do ostřikovačů *smich*

jurajjuraj*

presne, nebo jeste lip odpoj tam a tam a chyt to do nadoby, pak to posklada, sem tam to tece atd, to se fakt vyplati

No nediv se 30kč = v průměru jedno točené a to je pak jednomu líto vylít pivo jen tak na zem*smich*

sollik*

Vidíš takhle jsem nad tím nepřemýšlel. Já bych jedno točené na zem taky jen tak nevylil. Letní směs ano, ale pivo? To je hřích ! *smich*

hodnocení

0x

Fridex patří jen do chladičů.osobní zkušenost s kapalinou G12 (růžová,výměnný cyklus 5roků)- při namíchání na -27°c klesla zámrznost o necelé dva stupně.a to v průběhu pěti let dolívám jen vodu nikoliv směs (tedy když bylo třeba). Jinak letní směs ostřikovačů vystříkáma zbytek doplňuji zimni a než přijdou extra mrazy tak je tam jen zimní a další věc mám auto s Winterpackem = mj. vyhřívané trysky ostřikovače což oceňuji celou zimu .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]