Nejste přihlášen/a.
Čím by mohlo být způsobeno ranní (zejména ted v zimě) škubání a jakoby poklepávání v motoru při studeném startu než se motor zahřeje. Sledeuju to hlavně, když startuju obden, když častěji tak to nespozoruju. Sem tam jemné škubání po startu. V létě skoro vůbec.
Nemohlo by se jednat o silembok motoru? Nebo špatný ventil? O autě vím, že již nekolik roků ukazuje diagnostika že je vada na silembloku motoru. Motor jinak pri stratování chytne hned a výkonu ma jak za mlada.
Co by obnašela vymena vadneho silembloku, to se musí vyndat celý motor? nebo stačí jen poodklonit?
audi a4 rv04 1.9tdi 96kw AVF, PD.. 309tkm
u koncernový vozidel u některých snímač v silenbloku je a opravdu ukáže závadu (ověřeno), dokonce některá vozidla mají silenblok ovládaný, jinak to opravdu může silenblok být, měl jsem hydraulický silenblok na motoru ve kterám nebyla kapalina a pokus se motor nezahřál na určitou teplotu, tak se přenášela vibrace docela silně do karoserie...
u toho to modelu to tam tak nějak je, že to ukaze diagnostika, je tam na silembloku nejaky cidlo. Zhavice by to asi byt mozna nemeli to znam z jinych auto, že to jakoby vynechava 4 valec a pak se pripoji. Ale tady to nějak poškubava, těžko ric, kdyz stím nekam pojedu tak bude auto zahraty a nikdo nic nepozna. Chyta na drc, nastartuju a v pohode po par sekundach to trochu začne škubat a pořachtávat pak se to ustálí a poskubová min a min až vůbec.
Pokud po zahřátí motoru škubání a poklepávání přestane (a projevuje se v závislosti na chladu), jde spíš o seřízení motoru - palivové soustavy. Uvolněný silentblok by se projevoval spíše pouze při nastartování, případně při rozjezdech. Nejlepší je, zajet do servisu (renomovaného pro typ tvého auta) a předvést to servisnímu technikovi. Ten Ti poradí přesně. Možnost výměny silentbloku je různá, podle toho, o který jde.
Tak auto jsem měl cca pře týdnem v servisu a dělali mi 4x žhaviče bosch a ložisko kola. Kontroloval jsem z boku motoru žhaviče a zdá se, že mi je vyměnili, ale dnes trochu při studenějším ránu okolo 0°C sem opět zpozoroval škubání motoru, motor chytl dobře, jen trochu škubal a při otevřených dveří jsem poslouchal motor po stratu a přišlo mě i krátce (milisekunda) takový velmi krátký dunivý vybrující zvuk hned po nastartování (pak proběhlo pár záškubů) jak kdyby z vlnovce nebo z vyfuku takový zvuk.
Tak jestli to fakt neni nakonec tím silemblokem? Jinak žhaviče bylo asi vhodné vyměnit, povídlai v servisu, že fungoval jen jeden a vyměnili všechny 4. Nedávno když bylo -5, tak jsem měl problém před výměnou žhavičů vůbec nastartovat. Tak snad až bude chladněji, tak snad už nastartuju po výměně žhavičů vpohodě, avšak zřejmě s razantnějším cukáním motoru po startu.
Palivový filtr menen cca pred 5tkm, otacky motoru tesne pod 1000, cidlo se zdá ok, řekli mi po servisu, že motor chyta dobre a nekouří, tak asi by nejspíš řekli, že je něco se vstřikem, tak vypadá že asi ne.
Tak čím by to tak mohlo být?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.