Nejste přihlášen/a.
Čím by mohlo být způsobeno ranní (zejména ted v zimě) škubání a jakoby poklepávání v motoru při studeném startu než se motor zahřeje. Sledeuju to hlavně, když startuju obden, když častěji tak to nespozoruju. Sem tam jemné škubání po startu. V létě skoro vůbec.
Nemohlo by se jednat o silembok motoru? Nebo špatný ventil? O autě vím, že již nekolik roků ukazuje diagnostika že je vada na silembloku motoru. Motor jinak pri stratování chytne hned a výkonu ma jak za mlada.
Co by obnašela vymena vadneho silembloku, to se musí vyndat celý motor? nebo stačí jen poodklonit?
audi a4 rv04 1.9tdi 96kw AVF, PD.. 309tkm
0x
Diagnostika ukazuje vady el.čidel a řj
To tvý poškubávání motoru za studena bych typ na k.o. nákýho žhaviče
Vadnej silent motoru vyměníš podložit motor aby ti nepad ja si tam dam pojezdovej hever a přizvedávám a pouštím dle potřeby
u koncernový vozidel u některých snímač v silenbloku je a opravdu ukáže závadu (ověřeno), dokonce některá vozidla mají silenblok ovládaný, jinak to opravdu může silenblok být, měl jsem hydraulický silenblok na motoru ve kterám nebyla kapalina a pokus se motor nezahřál na určitou teplotu, tak se přenášela vibrace docela silně do karoserie...
u toho to modelu to tam tak nějak je, že to ukaze diagnostika, je tam na silembloku nejaky cidlo. Zhavice by to asi byt mozna nemeli to znam z jinych auto, že to jakoby vynechava 4 valec a pak se pripoji. Ale tady to nějak poškubava, těžko ric, kdyz stím nekam pojedu tak bude auto zahraty a nikdo nic nepozna. Chyta na drc, nastartuju a v pohode po par sekundach to trochu začne škubat a pořachtávat pak se to ustálí a poskubová min a min až vůbec.
0x
Pokud po zahřátí motoru škubání a poklepávání přestane (a projevuje se v závislosti na chladu), jde spíš o seřízení motoru - palivové soustavy. Uvolněný silentblok by se projevoval spíše pouze při nastartování, případně při rozjezdech. Nejlepší je, zajet do servisu (renomovaného pro typ tvého auta) a předvést to servisnímu technikovi. Ten Ti poradí přesně. Možnost výměny silentbloku je různá, podle toho, o který jde.
0x
Tak auto jsem měl cca pře týdnem v servisu a dělali mi 4x žhaviče bosch a ložisko kola. Kontroloval jsem z boku motoru žhaviče a zdá se, že mi je vyměnili, ale dnes trochu při studenějším ránu okolo 0°C sem opět zpozoroval škubání motoru, motor chytl dobře, jen trochu škubal a při otevřených dveří jsem poslouchal motor po stratu a přišlo mě i krátce (milisekunda) takový velmi krátký dunivý vybrující zvuk hned po nastartování (pak proběhlo pár záškubů) jak kdyby z vlnovce nebo z vyfuku takový zvuk.
Tak jestli to fakt neni nakonec tím silemblokem? Jinak žhaviče bylo asi vhodné vyměnit, povídlai v servisu, že fungoval jen jeden a vyměnili všechny 4. Nedávno když bylo -5, tak jsem měl problém před výměnou žhavičů vůbec nastartovat. Tak snad až bude chladněji, tak snad už nastartuju po výměně žhavičů vpohodě, avšak zřejmě s razantnějším cukáním motoru po startu.
Palivový filtr menen cca pred 5tkm, otacky motoru tesne pod 1000, cidlo se zdá ok, řekli mi po servisu, že motor chyta dobre a nekouří, tak asi by nejspíš řekli, že je něco se vstřikem, tak vypadá že asi ne.
Tak čím by to tak mohlo být?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.