Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je to autobaterií?

Od: xfallenx* odpovědí: 22 změna:
Zdravím, chci se zeptat. Občas se mi stávalo i v létě že jsem jel třeba 5 minut na benzínku, vypl auto a když jsem chtěl odjíždět tak auto nešlo napoprvé nastartovat. Teď jsem jel asi 30 minut do města zhruba po hodině jsem už nenastartoval, brácha mě nahodil kabelama a když jsem dojel domu dal baterku nabíjet, asi po hodině mi nabíječka svítila zelene. Když jsem ráno vyjížděli byla jak nová. Po 3 dnech jsem opět po 5 minutách vypl auto natankovat a nastartoval až na potřetí a všiml jsem si že mi nesvítí tlačítka na otevírání oken, na klimatizaci a nejdou dát dálková světla, jde jen problikavani, rádio normálně svítí a jede. Tak jsem zkusil dát baterií opět do nabíječky a za 5 minut mi to hlásilo nabito. Mám koupit novou nebo to může být i něco jiného? Děkuji za odpovedi

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

1x

Příznaky špatné baterky to jsou, ale třeba ty tlačítka oken, dálkové atd. ukazují spíš na jiný problém. Chce to měřit, bez toho je to věštění z koule...

hodnocení

1x
Z toho co popisuješ typuju na k.o baterie
Kup novou od pořédnýho výrobce a klidně i silnější než ram máš ted
Pro jistotu zkontroluj dobíjení na baterii na volnoběh s puštěnými světli musíš naměřit 13.8V-14.3V
xfallenx*
Mam Chevrolet cruze cet sem ze u benzinu ma byt 50 - 60
Kup dle motoru jestli je to benzin dal bych 62Ah jesrli nafta tak 72 Ah

mkat*
hodnocení

0x

Skus skontrolovať (vyčistiť) ukostrenie batérie.

xfallenx*
Vyčistil jsem, ale zdali se mi to relativně v pořádku

Zdát se může cokoliv. Na vojně se bazíroval na čistění kontaktů na baterii, i když jsem to vyžadoval,tak jsem byl přesvědčen,že šlo o buzeraci techniků na velitele jednotek a řidiče. Pak mne jednopho den takto "vypekla" (seat ibiza 1,7D) nechtěla starotavat ani za zlaté prase,motor jen převaloval a nic.Pak jsem odpojil baterku kouskiem šmirglu ojelkontakty a hlavně svorky,a pak starter točil jako zběsilý a autí hned chytlo! Ale u Vás bych dp. nejen toto a ukostření ale taky porměřit AKB (případně spíše zátěžovým? měřákem v servisu,Ten ukáže stav baterky!

hodnocení

0x

A taky chych zkontrolaval co tam máš za autorádio. Některá levná autorádia dost vycucávají baterku i když jsou vypnutá.

xfallenx*
Autorádio mam prave originalni. Ale ted používám transmitter, může to byt tim?

hodnocení

0x

Pokud je zcela vybitá baterie nabitá za pár minut, má to za sebou. Že při startování s vybitou baterií zhasnou kontrolky je jasné, starter se snaží odebírat obrovský proud a protože ho baterie není schopná dát, napětí v palubní síti poklesne téměř k nule.

xfallenx*
Noo kdyz sem baterku napichl na nabíjecku, svítilo to orandzove, za 5 minut zelené. A by diky a vše svítí, jen od radia originálního tlačítka na přepínání stanic, na dveřích světla od tlačítek na otevírání okynek, dálková světla atd..

ridic
hodnocení

0x

Co znamená, že nenastartuješ?

Startér neroztočí dostatečně motor? Nebo se motor roztočí, ale nechytí?

V tom je vzhledem ke stavu baterky dost podstatný rozdíl. Píšeš, že aute nejde nastartovat napoprvé - z toho usuzuji, že baterka naní hyn, ale motorem točí (dkyby netočila, tak nenastartuješ ani na další pokusy).

Popiš přesně co to při neúspěšném startování dělá a jak se to chová. Teprve potom je možné identifikovat závadu. To, že tady většina píše, že máš vadnou baterku, ještě neznamená, že ji máš opravdu špatnou a divím se, že takto radí a přitom neznají podstatná fakta.

xfallenx*
No kdyz me museli nahrazovat kabelams tak jen procvakavala, ani náznak ze by se motor chtel chytit. A u benzinky malý náznak chyceni pak nic az na potřetí.
xfallenx*
A začala mi tvrdnout brzda
ridic

Nezlob se na mě, ale toto tvoje vysvětlení toho, jak se neúspěšné startování projevuje, je tak zmatené, že je z toho vidět jak dalece tomu nerozumíš.

Nejlepší bude, když si od někoho, kdo má dobrou baterku a je ochotný ti ji půjčit, baterku půjčíš. Pokud to přestane zlobit, tak je hyn baterka. Pokud to bude dělat dál, tak máš nějakou závadu v elektrice auta.

A nebo si kup - ale možná zbytečně, když přesně nevíš v čem je příčina - novou baterku.

Další variantou je zajet do servisu nebo prodejny autobaterií, kde ti baterku proměří.

hodnocení

0x

Ta baterie to má zřejmě za sebou. Stačí když ji změříš v klidu měřákem se zatěžovacím odporem, obyčejné měření voltmetrem je u baterií na nic. A možná by bylo dobré zjistit, zda ti něco nevybíjí baterii, když je auto vklidu. Mě kdysi vybíjel baterii startér. Odpoledne jsem ji nabil a do rána byla vybitá. Ale trvalo to, než jsem na to přišel. Detaily si už nepamatuju.

nevimproc
hodnocení

0x

co třeba nechat zrepasovat startér.chápu-li to správně tak po ohřátí motoru málo točí.baterka by se po pěti minutách jízdy nevybila pokud to nabíjí

xfallen

A změkne pak ta brzda?

Brzda nemá s baterií nic společného.

afallen

A proč teda tvrdne?

nevimproc

brzda by mela ztvrdnout pokud auto neni nastartovany a nejde posilovac.jak auto nastartuje tak by mela zmeknout

jabraka*
hodnocení

0x

Brzda má být "tvrda".Pokud je měkká,pak je zavzdušněná.

JB

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]