Nejste přihlášen/a.
Zdát se může cokoliv. Na vojně se bazíroval na čistění kontaktů na baterii, i když jsem to vyžadoval,tak jsem byl přesvědčen,že šlo o buzeraci techniků na velitele jednotek a řidiče. Pak mne jednopho den takto "vypekla" (seat ibiza 1,7D) nechtěla starotavat ani za zlaté prase,motor jen převaloval a nic.Pak jsem odpojil baterku kouskiem šmirglu ojelkontakty a hlavně svorky,a pak starter točil jako zběsilý a autí hned chytlo! Ale u Vás bych dp. nejen toto a ukostření ale taky porměřit AKB (případně spíše zátěžovým? měřákem v servisu,Ten ukáže stav baterky!
Pokud je zcela vybitá baterie nabitá za pár minut, má to za sebou. Že při startování s vybitou baterií zhasnou kontrolky je jasné, starter se snaží odebírat obrovský proud a protože ho baterie není schopná dát, napětí v palubní síti poklesne téměř k nule.
Co znamená, že nenastartuješ?
Startér neroztočí dostatečně motor? Nebo se motor roztočí, ale nechytí?
V tom je vzhledem ke stavu baterky dost podstatný rozdíl. Píšeš, že aute nejde nastartovat napoprvé - z toho usuzuji, že baterka naní hyn, ale motorem točí (dkyby netočila, tak nenastartuješ ani na další pokusy).
Popiš přesně co to při neúspěšném startování dělá a jak se to chová. Teprve potom je možné identifikovat závadu. To, že tady většina píše, že máš vadnou baterku, ještě neznamená, že ji máš opravdu špatnou a divím se, že takto radí a přitom neznají podstatná fakta.
Nezlob se na mě, ale toto tvoje vysvětlení toho, jak se neúspěšné startování projevuje, je tak zmatené, že je z toho vidět jak dalece tomu nerozumíš.
Nejlepší bude, když si od někoho, kdo má dobrou baterku a je ochotný ti ji půjčit, baterku půjčíš. Pokud to přestane zlobit, tak je hyn baterka. Pokud to bude dělat dál, tak máš nějakou závadu v elektrice auta.
A nebo si kup - ale možná zbytečně, když přesně nevíš v čem je příčina - novou baterku.
Další variantou je zajet do servisu nebo prodejny autobaterií, kde ti baterku proměří.
Ta baterie to má zřejmě za sebou. Stačí když ji změříš v klidu měřákem se zatěžovacím odporem, obyčejné měření voltmetrem je u baterií na nic. A možná by bylo dobré zjistit, zda ti něco nevybíjí baterii, když je auto vklidu. Mě kdysi vybíjel baterii startér. Odpoledne jsem ji nabil a do rána byla vybitá. Ale trvalo to, než jsem na to přišel. Detaily si už nepamatuju.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.