Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mám sjeté destičky a řeším dilema, jestli při jednom vzít i kotouče? Auto už je staré, chci během roku, dvou koupit jiné, tak nechci moc investovat, jinak bych neváhal.
Je to na výměnu, nebo se dá ještě jezdit? Tloušťka je v normě, ale spíš jde o to, jestli nejsou moc prorezlé. Z okraje jsem oklepal spoustu rzi a bojím se, že to bude házet. Stočení na soustruhu = půlka ceny nových.
Koupil bych desky s měkčí směsí a kotouče nechal. Pokud vypadají všechny 4 brzdící plochy kotoučů jako ta na fotce (bez vydřených drážek nebo orezlých ploch) neměl by být problém.
Vnitřní strana (kde jsou i více sjeté desky) je horší, jsou tam vydřené drážky. Chtěl jem právě koupit pakny ATE, které jsou tvrdší, aby ty kotouče "srovnaly" Plánuju s tím najet tak 5 tisíc Km maximálně, takže si nemyslím, že bych ty kotouče nějak rychle dorazil. Takhle vypadají po 4 letech a cca 50tkm, když jsem auto kupoval, byly nové.
Běžně se to dělá tak, že se kotouče nechají stočit/srovnat (u nás 300,-Kč/2ks) a bez problémů přežijí ještě další destičky.
: Srandisto. Najdi mi nový kvalitní chlazený kotouč (viz obr. tazatele) za cenu nižší, než 1.000,-Kč. Myslím, že těžko budeš hledat pod 1.500,-Kč. A to blokování zvedáku je blbost toho, kdo ty brzdy opravuje. Stačí mi na to minimální prostor a malý pojízdný hevírek na zvednutí nápravy. Jediná pravda je, že ne každý má příslušnou dílnu se soustruhem tak říkajíc "u nosu".
Takže to zdaleka není nesmysl.
Dnes už na to není doba. To se vyplatí, pokud se třeba prodává zadní kotouč s nábojem a starý je mírně porezlý.
Ale na většinu bězných aut se koupí nový přední kotouč do 500kč. Dále když se sundá starý kotouč, tak ho musí někdo odvést někam stočit, v ideálním případě počkat, než to udělá a přijet s ním zpět. Po celou dobu blokuje rozebrané auto zvedák... atd. Dnes již nesmysl.
Pokud nemáš svůj soustruh tak stáčet je nesmysl. Např. FF1 přední kotouč TRW je za 450,- ATE 520,- ATE Power disc 650,-, takže dát 300,- za stočení je pitomost když přidáš 150,- a máš funglovku...
Tyhle jsou ještě OK, pokud by měly házet tak určitě ne kvůli oreznutí/ očištění.. Očistit dosedací plochu a nejlíp zkontrolovat házivost úchylkoměrem (nebo aspoň "škrtátkem"). Podle mne chybná montáž je hlavní příčina zvlnění kotoučů - jak ˇšmajdá tak se nezahřívá rovnoměrně a vzniklé napětí ho prohne...
Pozor desky ATE v soli po delším stání (víkend) při prvním zabrždění špatně brzdí, poprvé jsem si myslel že nefunguje posilovač... Možná páteční kus :D... TRW desky jsou OK a nejradši Textar..
Satam, zkuste se podívat i jinde než v autokelly To je snad jediný obchod, kde stojí kotouč 1500 a více. Většina levnějších značek - lucas, apod. se vejde do té pětistovky. Pokud se bavíme o levných autech a né nějaké extravaganci.
Než stahovat, raději bych objednal nové. Na mé auto brembo vychází na cca 700Kč/ks a to už jsou Kotouče a né nějaké bláta, co zvadnou po prvním pořádném zabrždění.
Jestli je tloušťka OK není problém-ty orezlé hrany na kraji jsou normální,tam destička už prostě nezabírá a zrezne tam i nový kotouč za nějaký čas-v těchto srajdách za krátký čas.
Jestli to chceš pro klid duše sundat dolu,pořádně podlož auto aby nespadlo,nastartuj,zařaď rychlost,opatrně pusť spojku než se kotouč roztočí a rotující kotouč můžeš lehce zbrousit ze všech stran-ty orezlé plochy
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.