Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám benzínovou Fiestu rok 2008, má najeto jen 40 tisíc a je v ní stále původní baterka od Fordu. Startuje v pohodě i po týdnu stání a váhám jestli ji před zimou pro jistotu měnit. Myslíte si, že mě může někde nechat z ničeho nic stát? Nebo že bych došel a zničeho nic nenastartoval? Mám zkušenost že většinou v autech vydrží tak 6-8 let, takže tato už trochu přesluhuje, ale zase mi přijde zbytečné ji měnit když dobře slouží. Jinak jezdím okolo 20-30km, takže netrpí. Díky
Myslíte si, že mě může někde nechat z ničeho nic stát? Ano
Nebo že bych došel a zničeho nic nenastartoval? Ano
Přesné datum a čas ovšem již nevím a budete se muset zeptat věštecké koule.Jestli ji vyměnit nebo ne záleží na tom jak velký problém bude, když nenastartuje.
Děkuji, určitě věšteckou kouli rád využiji. Jde vidět že budete opravdu moudrý člověk, protože s touto radou nepřijde jen tak někdo - to už si přeberte jak chcete
kohoute00 možná to mathew napsal trochu štípavě, ale má v podstatě pravdu
Stejně jako Vám může baterie zhoršenými starty dát dopředu vědět že se loučí, může Vám odejít zničeho nic. Mě jednou nastartovala benzínový motor zcela bez problémů, vyjel jsem z garáže a než jsem zavřel vrata auto chcíplo. Následně už baterie ani neotočila motorem. S novou baterií pak auto startovalo úplně normálně.
Že jeden den přijedete domů a ráno už nenastartujete se může taky klidně stát.
A jestli čekat až baterie umře, nebo koupit preventivně novou? To si musíte zodpovědět sám jaký problém nastane když nenastartujete
Opravdu ma mathew pravdu. Tak to s baterkami v autech je. Odejde bez výstrahy. Ráno v tom nejkrutějším mrazu vám nastartuje, a v poledne na oběd, ani tuk. Osobní zkušenost. Věděl jsem, že je stará, ale neřešil jsem to, protože jsem věděl, že 100m od baráku mám servis, který má baterie na skladě. Po té zkušenosti, kdy mi to chcíplo v té nejméně vhodné chvíli, kdy jsem nejvíc spěchal, už bych nečekal, a měnil. Rozhodnutí je na vás.
Zvláště u elektriky u podobných vozů (pokud nemáte holátko) může najednou při startování jen zhasnout palubovka. Buď si koupíte startovací kabely nebo pokud plánujete dalších 4 a víc let s vozem jezdit koupíte rovnou novou baterii.
Baterka se dá změřit - běžný servis vám ji změří zdarma. Já měl u nafty baterii 12 let starou a pořád byla ok, u benzínové fabie byla 2-3 roky a hotovo... Takže mimo typ, značku, styl jízdy - záleží i na štěstí nebo smůlu na kus.
Můj názor je neměnit. V manželky Fordu vydržela původní baterka Motorcraft 16 let a pak šlo auto do světa. Do svého auta jsem koupil novou baterku, sloužila necelé tři roky a odešla náhle. Auto stálo snad půl hodˇky a už jsem to znovu nenatočil. A to bylo léto. Před ní jsem měl baterku Akuma 10 let a když jsem jí měnil, tak ještě neochotně startovala i v zimě. Tak si vyberte ..., rada neexistuje. Snad jen koupit slušné startovací kabely a mít je stále v kufru, pak odjedete vždy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.