Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemrznoucí směs K12 READY(-30°C)

Od: spolujezdec odpovědí: 9 změna:

Máme vůz Hyundai ix20, jezdí osmým rokem a někdy na jaře bylo v nádobě na chladící kapalinu množství těsně pod L a tak nám kamarád, kde jsme byli, cosi dolil.

Teď zase ryska L a rád bych tam dolil. Koupil jsem litr Nemrznoucí směsi K12 READY(-30°C) a ona je růžová. Píše se na obalu, že mísit se dá... Mohu to teda vše nalít, i když vevnitř je teď něco modrého? Nebo to musím nějak vypustit? To jsem nebyl schopen...

V Auto kelly mi říkali, že do asijských aut se má lejt kapalina zelená.

Nebo nalít jen pár mililitrů a čekat, co se bude dít?

Děkuji!

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

3x

"Kamarád cosi dolil" = vypustit, proplach a nalít podle specifikace pro daný motor. A úplně nejdřív bych hledal kudy to ubývá - vodní pumpa, napojení hadic na chladič/ termostat atd. Obvykle je to v místě barevně "vykvetlé". Příp. příznaky že to žere motor (těsnění hlavy např.)

A neposlouchej "co říká Kelly" že do asie zelená, ale zjisti si to přesně buď v manuálu nebo u výrobce - servisní zastoupení.

hodnocení

2x
Červenou tam nelej pokud máš modrou nalej bud modrou nebo modrozelenou ty míchat lze
Uz sem párkrát zažil že po smíchání časem odešlo těsnění pod hlavou takže ja osobně bych to nemíchal ani když se píše že múžeš

hodnocení

1x

osobně bych si změřil zámrznost oné kapaliny a dle toho jednal.Budto dolil vodou nebo vše ven,proplach a novou směs,ale pže vím co ve svých autech mám a jak dlouho,tak toto nehrozí a doleji jen vodou případně si koupím tu co tam je.

Vzhledem k tomu ,že kamarád tam "NĚCO" nalil a ty nevíš co tam je a asi je to tam 8let -soudě dle popisu- doporučuji vševypustit ,udělat proplach adát novou dle toho co chceš-růžové G12 jsou na pět let (tu dobu zaručují plnou ochranu motoru)nebo modrou,zelenou... jsou na 3 roky.

spolujezdec
hodnocení

Nenašel jsem, jak to vypustit. Možná, že tam kamarád na jaře lil jen destilovanou vodu.

To je velký problém rozpojit výstup z chladiče? Tlustá hadice povětšinou na pravé straně chladiče dole

au1
hodnocení

0x
vite proc se delaji chladici kapaliny ruznych barev jako modra a ruzova?Aby je lidi jako vy dokazali od sebe odlisit a nemichali je :) jsou uplne jine,jedna na bazi metylalkoholu,druha glykolu. Budto kupte tu samou co v chladici mate,nebo rovnou vymente komplet. Ono to po 8mi letech neuskodi vymenit. Nevim kolik ma i20 objem,ale divil bych se,kdyby vas nova kapalina vysla na vic jak 4 stovky.
cicky
Můžete uvést nějakou konkrétní náplň do chladiče na bazi metylalkoholu? Děkuji.

007cz
hodnocení

0x

patří tam g11

spolujezdec
hodnocení

TAk jsem nakonec, po hovoru s mnoha servisy a obchody koupil ještě zelenou (a tu tam NALIJU, napůl s vodou) - tu nejníže na odkazu (je tam slovo Hyundai) _: starline-parts.com/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]