Nejste přihlášen/a.
Máme vůz Hyundai ix20, jezdí osmým rokem a někdy na jaře bylo v nádobě na chladící kapalinu množství těsně pod L a tak nám kamarád, kde jsme byli, cosi dolil.
Teď zase ryska L a rád bych tam dolil. Koupil jsem litr Nemrznoucí směsi K12 READY(-30°C) a ona je růžová. Píše se na obalu, že mísit se dá... Mohu to teda vše nalít, i když vevnitř je teď něco modrého? Nebo to musím nějak vypustit? To jsem nebyl schopen...
V Auto kelly mi říkali, že do asijských aut se má lejt kapalina zelená.
Nebo nalít jen pár mililitrů a čekat, co se bude dít?
Děkuji!
"Kamarád cosi dolil" = vypustit, proplach a nalít podle specifikace pro daný motor. A úplně nejdřív bych hledal kudy to ubývá - vodní pumpa, napojení hadic na chladič/ termostat atd. Obvykle je to v místě barevně "vykvetlé". Příp. příznaky že to žere motor (těsnění hlavy např.)
A neposlouchej "co říká Kelly" že do asie zelená, ale zjisti si to přesně buď v manuálu nebo u výrobce - servisní zastoupení.
osobně bych si změřil zámrznost oné kapaliny a dle toho jednal.Budto dolil vodou nebo vše ven,proplach a novou směs,ale pže vím co ve svých autech mám a jak dlouho,tak toto nehrozí a doleji jen vodou případně si koupím tu co tam je.
Vzhledem k tomu ,že kamarád tam "NĚCO" nalil a ty nevíš co tam je a asi je to tam 8let -soudě dle popisu- doporučuji vševypustit ,udělat proplach adát novou dle toho co chceš-růžové G12 jsou na pět let (tu dobu zaručují plnou ochranu motoru)nebo modrou,zelenou... jsou na 3 roky.
TAk jsem nakonec, po hovoru s mnoha servisy a obchody koupil ještě zelenou (a tu tam NALIJU, napůl s vodou) - tu nejníže na odkazu (je tam slovo Hyundai) _: starline-parts.com/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.