Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení bez bošáku

Od: shinok odpovědí: 4 změna:

Zdravím, jde obejít spínač bosch a spojit dráty bez něj? Aby šlo dobíjení atd zkrátka, aby stroj byl ve stavu jako se zaplým bošákem .. jde o motor CZ 175 skutr mám ho na traktoru

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Předpokládám traktor domácí výroby, takže žádná další elektrika. Pak stačí spojit kontakty, které uvnitř skříňky propojuje te "bošák". Obvykle jsou značeny 30 a 15. Ostatní kontakty se používaly ke spínání světel.

doplněno 15.11.18 19:17:

Skůtr ČZ 175 měl pro dobíjení regulační relé. A jelikož jsem se motocykly nikdy moc nezabýval, více ti asi neporadím, jen to, že nějaký vypínač pro vypnutí zapalování asi bude nutný.

shinok
hodnocení

domací výroba,,,,vedou tam 4 dráty , z cívky, z baterky + , z motoru a ke kontrolce ,,,zdechá mi motor jak se mu zachce, všiml jsem si že po zasunutí klíčku kontrolka chvilku sviti pak ne pak zas jo,,,tak bych to chtel zkusit spojit napřímo, abych mel jistotu že tam bude nekde problem ,, nemuze se stat nic baterce?

Na přímo to nedávej nepůjde to vypnout použij nějaký vypínač se silnějšími kontakty. Nevím ampéry, třeba to je na té spínací skříňce.

shinok
hodnocení

dobrý postřeh, díky,,, to bych dopadnul jak Kudrna z "ranč u zelené sedmy" proste dokud nedojde benzin :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]