Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
zaslechl jsem věc, že výrobci pneu májí různě vysoké desény,hlavně u zimních pneumatik to může být rozdíl až 2mm což může být sezona navíc...Je to pravda?
ano a ne
Výška vzorku je opravdu rozdílná - některé pneu (i zimní) můžou mít něco přes 8mm, druhé přes 10mm - moje nové hankooky mají opravdu rozdílný vzorek oproti sousedovic barumkám...
Jenže podle typu směsy se také může stát, že těch 8 mm vydrží i 2x déle než vzorek 11mm
Norma je rozhodující.Požadavek nejmenší hloubky desenu je u letních 1,6 mm.U zimních 4,0 mm.Vesměs výrobci dodávají u obou hloubku 8 mm.Větší rozdíly než 1 mm se neobjevují,pokud to nejsou speciály.A kdo by si kupoval zimní gumy 5 mm ,když by je musel každý rok měnit?
JABRAKA
Zapomně jsi dodat že u zimních 4mm jen v období od 1.11 do 31.3 ! tedy v zimním období což v létě neplatí!
Já jsem kupoval letní micheliny a dost jsem se divil, že měli 6.8 mm jako nové.
Každý mi říkal, že je to nesmysl a že neumím měřit.
Takže jsem se 4 spletl ve měření u každého kola.
Předešlé micheliny vydržely 33 000 km
Ty nižší jen 27 500 km
Já si statistiku naj. km vedu každý rok při přezouvání a nikdy jsem neměl hloubku nových pneumatik ať už letních . nebo zimních více než 8mm.Jedinou vyjímkou byly protektory vraník a ty měly 10 mm, ale je min. 20 let zpět...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.