Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výška nových pneu od různých výrobců

Od: martas123 odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

zaslechl jsem věc, že výrobci pneu májí různě vysoké desény,hlavně u zimních pneumatik to může být rozdíl až 2mm což může být sezona navíc...Je to pravda?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mathew
hodnocení

4x

Ano různí výrobci mají různou hloubku vzorku, ale obecně nelze říci, že více vzorku déle vydrží a ani, že více vyjede... Takže osobně neřeším kolik je tam vzorku, ale jak se chová a když mi nevyhovuje tak si objednám příště pneu od jiného výrobce.

hodnocení

3x

ano a ne

Výška vzorku je opravdu rozdílná - některé pneu (i zimní) můžou mít něco přes 8mm, druhé přes 10mm - moje nové hankooky mají opravdu rozdílný vzorek oproti sousedovic barumkám...

Jenže podle typu směsy se také může stát, že těch 8 mm vydrží i 2x déle než vzorek 11mm

olinl
hodnocení

1x
Barum Polaris řada 2 i 3 z Rumunska měly vzorek 9 mm. Cena 890,-Kč za kus.

jabraka*
hodnocení

0x

Norma je rozhodující.Požadavek nejmenší hloubky desenu je u letních 1,6 mm.U zimních 4,0 mm.Vesměs výrobci dodávají u obou hloubku 8 mm.Větší rozdíly než 1 mm se neobjevují,pokud to nejsou speciály.A kdo by si kupoval zimní gumy 5 mm ,když by je musel každý rok měnit?

JABRAKA

Zapomně jsi dodat že u zimních 4mm jen v období od 1.11 do 31.3 ! tedy v zimním období což v létě neplatí!

A neplatí to ani v době od 1.11 do 31.3. pokud nenastanou zákonem stanovené povětrnostní podmínky.

Satame ono je to jedno někteří stejně budou furt tvrdit, že zimní VŽDY 4mm a ne jinak!

bz*

Zajímavá úvaha ...

zimní v létě, 1,6mm, Zimní v zimě 4 mm, letní v zimě? asi těch 1,6 mm?

hodnocení

0x

Já jsem kupoval letní micheliny a dost jsem se divil, že měli 6.8 mm jako nové.

Každý mi říkal, že je to nesmysl a že neumím měřit.

Takže jsem se 4 spletl ve měření u každého kola.

Předešlé micheliny vydržely 33 000 km

Ty nižší jen 27 500 km

Já si statistiku naj. km vedu každý rok při přezouvání a nikdy jsem neměl hloubku nových pneumatik ať už letních . nebo zimních více než 8mm.Jedinou vyjímkou byly protektory vraník a ty měly 10 mm, ale je min. 20 let zpět...

xenofob
hodnocení

0x

tak jak výrobci potravin zmenšují gramáž, výrobci pneumatik prodávají nové pneu se vzorkem 6.5 mm, o pát stokorun levnější než ty co mají 8 mm..

radimpc
hodnocení

0x

Výška vzorku u právě zakoupených zcela nových (DOT 0320) pneumatik Michelin Primacy 4 činí -6.50 mm střed, 6.00 mm na bocích pláště. Měřeno přesným digi.přístrojem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]