Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký malý hydraulický zvedák?

Od: boban® odpovědí: 6 změna:

Mám v plánu koupit malý zvedák, zvedat auto za prahy se mi nechce, mám už vyzkoušená bezpečná místa na podvozkových dílech(náprava...) kde se dá auto přizvednout

jde mi o zvedák tohoto typu

manutan.cz/...

poradíte nějakou dobrou značku?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Mně se tedy klasická panenka pod nápravy Octavie nevleze ani náhodou. 15 let mám ten na kolečkách s pákou z Penny tehdy za 400, dnes ho mají všude od cca 600 a je to všude prakticky ten samý, jen jinak natřený a označený. Je s tím super práce, je to stabilní, má to velký rozsah zdvihu, jsem s tím maximálně spojobený.

hodnocení

1x

Zvedání auta za prahy v místech napojení svislých sloupků je jeden z nejlepších způsobů a naprosto bezpečný. Ta "vyzkoušená bezpečná místa" vás mohou občas klidně zradit.

Ta "vyzkoušená bezpečná místa"vás mohou občas klidně zradit.

Úplně stejně jako ten "jeden z nejlepších způsobů"pokud jsou prahy napadené korozí. A nemusí být zrovna prorezlé zkrz. Nejde o to, že auto spadne ze zvedáku. Ono pro "štěstí"stačí i jen to, že se vám ohne spodní lem. A pokud si člověk není jistý stavem koroze, tak náprava je ta bezpečnější alternetiva.

...

Jinak pánové myslí tento zvedák nebo tento

Taky ho máme doma. Dostane se pod "každé"auto.

Ano, to je on. Ještě k tomu zvedání přímo pod nápravou, tam je i výhoda, že pro výměnu stačí pozvednou kolo jen o cca 1cm a není nutné nepřirozeně naklápět celé auto, kdy i víc hrozí, že při nedostatečném zajištění něco uhne, nebo se smekne.
Konkrětně u té O1 vzadu není žádný problém, tam je kolem uchycení tlumiče ze silného železa účko, ve kterém patka heveru krásně drží. O něco horší je přední náprava, kde je jen plocha. Tam je výhodné použít na podložení gumový puk, na čínských eshopech se i prodává přímo na to určený gumový mezikus, co do patky heveru pasuje.

asd1
hodnocení

0x

Lidl 3 tunová myslim za 300,- a funguje bez problémů.. Pozor na minimální výšku aby se vešla pod auto (dělají se i nízké dvou/ tří pístové)

vybaveni-autoservisu.cz/...

hodnocení

0x
Jestli budeš používat hlavně doma, tak si kup radši zvedák na kolečkách mívají ho v Lidlu kolem 500, je mnohem lepší. Samozřejmě jestli chceš na cesty tak potom nejaký takový co máš v odkazu předchozího rádce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]