Chtěl jsem se zeptat, jestli je možný měřit a pokutovat vozidlo, když jedu po hlavní a je křižovatka vedlejší vlevo (tvaru pravý úhel) . Octavia stojí v boku na vedlejší 30m od středu křižovatky a já jedu po hlavní a vidí mě jenom levý bok mého vozidla, je možné změřit rychlost jen z boku? Promiňte za chaoticky napsaný text.Dík doplněno 11.11.18 20:17: Seděli v autě, mijel jsem je z boku. jel jsem za autem a jelo 95km/h já tak asi stejně jako auto přede mnou na 70, ale bylo to v křižovatce a v tom bodě i kdyby měřili si myslím, že může člověk v hranici křižovatce nabírat rychlost na 90ku.
Pokud dobře rozumím tvému popisu situace, tak tě změřit nemohli. Mohou tě změřit pouze ve směru jízdy, ne z boku, v obou směrech s malou a v tech. podmínkách stanovenou úhlovou odchylkou od přímého směru.
Na druhé straně je fakt, že ručním radarem ("pistolí") by tě změřit mohli. Ale to z tvého popisu neodhadnu.
Z boku ne. Mohou měřit auta před nebo za sebou, a to i v jiném pruhu. Ale z boku ne. Navíc by neměli tvoji SPZ. Každopádně takové postávání u křižovatek nebo nebezpečných úseků mi nevadí. Působí preventivně a na tvém dotazu je vidět, že to má smysl. Rozhodně lepší než měřit rychlost v obci, kde na začátku není jediný barák.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.