Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Alkohol po drobné nehodě

Od: filipajz* odpovědí: 29 změna:
Ahoj všichni, obracím se na zkušenější s problémem ohledně alkoholu po nehodě. Jel jsem jednoho večera se dvěma spolujezdci jako řidič z jedné oslavy na druhou. Před usednutím za volant jsem si dal jednoho Kozlíka, dvě a půl hodiny předtím. Při výjezdu z parkoviště jsem najel do auta za sebou co tam parkovalo, byla tma a já nebyl zvyklý na rozměry vypůjčeného auta. Nic velkého se nestalo, měl jsem odřený nárazník a na druhém voze něco podobného. Každopádně jsem (uznávám že jako blb) od toho odjel, protože jsem se obával že ještě nadýchám z toho pivka něco málo. Po dojetí na druhou oslavu, kde už jsem chlastal až se hory zelenaly, jelikož už jsem nemusel pak řídit. No co čert nechtěl, do hodiny tam byla Policie, že jsem provedl to a to, já se k tomu přiznal a dali mi dýchnout. Samozřejmě jsem nadýchal, 2,68 promile. Nikdo z nich si nic nenechal vysvětlit, na místě mi zadrželi papíry, odvezli mě na Bulovku na záchytku, tam hodina čekání, pak nějaká kontrola, odebrali mi krev, pak pěkně do Kongresový, tam čekání až do rána v cele bez ničeho, pak nějaký víceméně výslech co a jak, ale to už jsem neměl sílu cokoliv vysvětlovat. Pak jsem šel domů, bez všeho. Zatím se nikdo neozval a je to týden. Otázka zní, mám tam zavolat nebo tam zajít a vysvětlit to? Mám svědky na to že jsem před jízdou nepil, s majitelkou vozu jsem se spojil a samozřejmě jí vše uhradím, každopádně řidičák jaksi životně potřebuji, protože se řízením živím. Nechápu policejní postup. Zkrátka se ptám, co mám dělat dál? Děkuju moc za všechny rady, moc mi to pomůže. Nechci skončit na dlažbě kvůli chybám v systému.

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Ten policejní postup byl naprosto v pořádku a teprve zevrubné vyšetřování by mělo ukázat, jak to skutečně bylo. V každém případě je tam ujetí od nehody a podezření ze spáchání trestného činu "Ohrožení pod vlivem omamných a návykových látek". Zajít tam se zeptat můžete, ale policejní mašinerii nejspíš nezrychlíte a budete se muset smířit s tím, že i když se situace vysvětlí ve váš prospěch, stejně si do té doby nezajezdíte.

Pokud na Bulovce dělali opakované odběry krve, mohlo by vám to dost výrazně pomoci, protože z výsledků následných odběrů lze poměrně dobře spočítat, odkdy jste pil a průběh vaší "opice".

mathew
hodnocení

4x

Udělal jsi hromadu chyb...

1. ujetí od nehody no, idkyž přiznejte se, kdo by od odřeného auta na parkovišti neujel, když tam nikdo není 99% by odjelo úplně stejně ať si tady píší co chtějí.

2. v žádném případě jsi se s nimi neměl vůbec bavit a už vůbec se přiznávat v tomhle stavu

3. neměl jsi žádnou povinnost dávat jim svůj řidičák, což byla ta největší chyba, protože chytráků co údajně pili až po nehodě už potkali spoustu. Takže se nemůžeš divit, že ho rovnou zabavili.

4. bez právníka se s nimi vůbec nebav, protože jinak se z toho v žádném případě nedostaneš

filipajz*
hodnocení

To máš pravdu no.. Naštěstí právníka mám, a dobrého, tak snad to bude okey.

hodnocení

2x

Dejme tomu, že to bylo přesně tak, jak píšete - ale ani v tom případě se nemůžete cítit ukřivděně, policie konala v intencích zákona - a takové, kteří tvrdí, že pili až po nehodě, potkávají častěji, než byste si myslel.

Mimo téma - uměl byste mi vysvětlit, jak může profesionální řidič vyjet přesto, že si není jistý, zda není pod vliverm?

hodnocení

2x

Z dotazu mám pocit, že to tak nebylo, jen tazatel hledá výmluvy a ospravedlňuje se. Před zodpovědností by se ale utíkat nemělo. Kdyby někoho přejel, tak by odjel? Přece po tak dlouhé době od vypití jednoho piva by skoro nic nemohl nadýchat, to takhle občas řidiči dělají, že po nehodě se rychle napijí jako na uklidnění, aby nebylo poznat, že řídili pod vlivem. Následky by měl nést. Nehoda se může stát i střízlivému, ale alkohol a drogy? Ne, ne a znovu ne !

Hledala jsem na internetu,jak zhruba trvá dlouho odbourání alkoholu u muže, pokud jste vypil jedno pivo, tak za dvě a půl hodiny byste nadýchat nic neměl. Tak čeho jste se bál?

hodnocení

2x

To je "stará vesta" ožrat se ještě víc následně a pak dělat, že to před tím bylo v pohodě. Takových "vykuků" už bylo. Chlastající člověk, který se volantem živí a odjede od nehody, třeba malé, nemá na silnici co pohledávat. Pokud by to bylo jen nepatrné, stačilo dát za stěrač na sebe kontakt. "Vychcanost" se nevyplácí. Policie v tom případě dělala svojí práci dobře.

hodnocení

1x
2,7 promile za hodinu? To je tak 6 velkých rumů a 4 12tky za hodinu... Buď rád, že tě odvezli, tímto tempem bys byl do půl hodiny na ARO :) Každopádně od podobných jako ty mám relativně udržované auto ojeté ze všech stran a nikdo dosud nenechal ani lístek za stěračem s kontaktem.

hodnocení

1x

Filipe,

Nechápu policejní postup. ***To že nechápete systém policie je jen Váš problém, ale postupovali normálně a správně.

Zkrátka se ptám, co mám dělat dál?*** Dělat můžete jen to, že si seženete velmi dobrého právníka, páč proti Vám bude stát mašinerie odborníků. kteří denně řeší podobné (ne)pravdy.

Děkuju moc za všechny rady, moc mi to pomůže. ***Nevím, zdali moje rada Vám pomůže.

Nechci skončit na dlažbě kvůli chybám v systému.***Pokud skončíte na dlažbě, nesvádějte chybu na správný systém, lae sám na sebe.

--------------------
Když se živíte řízením, jak to že nevíte takové zásadní věci, od nehody se neujíždí, páč "všude" jsou kamery, když jsem pil a nevím na 100%, tak neřídím, nebo počkám ještě hodinku, pro jistotu.

Divíte se, že Vám tolika lidí nevěří? Já nikoliv.

filipajz*
hodnocení

Moc děkuju za vyjasnění. No na Bulovce dělali jenom jeden odběr a pak mě poslali pryč, takže nevím. O žádné krví pak už ani předtím ani potom nebyla řeč.

Pár věcí mi na tom neštymuje. Když se na něco ptáš, tak to řekni popravdě.

filipajz*
hodnocení

Co ti konkrétně neštymuje?
berger*

Také mi to nesedí,havárka,ujetí z místa nehody 2 hodiny po vypití piva a potom na oslavě za hodinu mít v krvi hodně přes dva? Zvláštní styl oslavy,já se alkoholu nijak zvlášť nebojím,ale přes dvojku v krvi se dostávám tak po čtyřech hodinách slavení. To jste to do sebe lil kýblem? Myslím,že na té první oslavě bylo víc,než jedno pivo...

jjirka

Někdy mám pocit, že to není poradna ale výslechovna.Přišel si pro radu, ne na výslech.Myslím, že toho si ještě užije.

11.11.18 11:21

filipajz*
hodnocení

Na druhé jsem vypil 3 pivka a zhruba půl a něco z flašky docela kvalitního rumu. Takže to bylo pochopitelné.
berger*

Nemám radu,jen názor. Protože mám tři auta a všechna jsou podřená od podobných střelců,kteří ujeli tak,jako vy,nemáte mé sympatie. A pokud jste řídil s alkoholem,pak by vás někdo měl sundat ze silnic,klidně i na tu dlažbu. Nechápu,já,pokud bych už ujel kvůli jednomu pivu,tak potom sedím někde v koutku a čekám,co bude a nechlastám.. A mimochodem,kde vidíte chybu systému? Ujetí,podezření na alkohol a vám se nelíbí,že policie maká? To se vám měli omluvit,že obtěžují?

hodnocení

0x

Neviem ako je to presne v ČR,no na SK pokiaľ sprvíte drobnú nehodu,tak počkať na poškodeného alebo zavolať políciu a tá nasledne vám dá fúknuť a porieši nehodu.Pokiaľ ujdete z miesta nehody už je to na pokutu a hoci by ste ušli,tak je vo vašom vlastnom záujme nepiť lebo sa berie ako keby ste pili a len výsledok dychovej skúšky alebo odberu krvi to vyvratí.Tým,že ste odišli ste si len narobili väčší problém.

Inak po lopate: Vodič si nesmie riadiť motorové vozidlo,ak je pod vplyvom alkoholu alebo psychtronných návykových látok a vy ste si sadli za volant hoci ste boli na pochybach pred nehodou ako aj po nehode. Môj osobný názor je,že pravdepodobne budete využívať MHD a taxi.

jabraka*
hodnocení

0x

Je to prosté.Tím,řes ujel od nehody,zadělal jsi si na průser.Teď už musíš vypít kalich do dna.Trochu by pomohlo soudní řízení,ale výsledek je kvůli nedostatku průkazných indicií nejistý.Asi si to ještě jednou vypiješ.

JABRAKA

filipajz*
hodnocení

Pro všechny co spekulují - ať se to zdá jakkoliv divné, nemám zapotřebí cokoliv zakrývat. V životě bych si nesedl za volant pod sebemenším vlivem, prostě proto že to je hraní si se životem svým i cizích. Další věc je, že mě řízení živí, takže si na tohle musím dávat dvakrát tak bacha. To že jsem ujel, uznávám, jsem debil, taky si to řádně zaplatím. Psal jsem si o radu, ne o konspirační teorie. Děkuji.

Zlobte se nebo ne ale pokud Vás řízení živí tak byste orientačně měl vědět za jak mdlouho Vaše tělo jednoho kozlíka odbourá! pokud to bylo výčepní a nejste nějaký podvyživený prcek tak hodina až dvě na jedno pivo . A pokud jste pak zaparkoval,předal auto s klíči někomu a šel lejt do kebule-pak je divné,že jste se nedožadoval dalších=vícero testů na množství alkoholu v krvi a navíc že jste vůbec přiznal že ... taklto je to pro vás asi 100%jasné-2,8promile=trestný čin,k tomu nehoda byť jen odřený plech,ale ujetí od ní-myslím ža ani dorbý obhájce Vás z toho nevyseká-i když by toto co jste psal byla svatá pravda!

cl
Cituji:V životě bych si nesedl za volant pod sebemenším vlivem
Každopádně jsem (uznávám že jako blb) od toho odjel, protože jsem se obával že ještě nadýchám z toho pivka
Tak nevím...

matesj
hodnocení

0x
Co napsat...dobře vám tak...
Nadýchal jste,byl jste na odběru a ještě si myslíte,že se to vysvětlí...
Jste naivní...měl jste říct,že jste neřídil,případně se s dotyčným poškozeným vyrovnat penězi na místě...pár tisíc by ho jistě potěšilo.Vše,co se odehrálo po tom,jste prostě udělal špatně...aspoň alkoholu jste se měl zdržet.
Teď už nic,ani právník vám řidičák nevrátí.Máte poučení pro budoucnost!Jinak takové ochlasty bych ani za volant nepouštěl...a to ani po jednom pivu!

au1
hodnocení

0x
vzivote by si nesedl za volant pod sebemensim vlivem,ale od nehody,ikdyz jen drobne,ujede protoze se boji ze nadycha z jednoho piva po 2 hodinach
zivi se rizenim,tyden je bez papiru,nikdo se mu za celou dobu neozval,neresi to...
trochu divny,ne? neverim tazateli,ze nam rika celou pravdu.

asd1
hodnocení

0x
Nikdy by za volant nevlezl ani trochu pod vlivem... Ale pak po pivku nabourá, ujede od nehody a jde se ožrat. Přitom se živí jako profík = musí vědět že po nehodě chlastat nesmí. Ani ujíždět od nehody. Ani řídit když by mohl nadýchat.. Ano jsi vůl a zaplatíš za to. Náhrada škody ze svého, ujetí od nehody, alkohol na hodnotě trestného činu. = papíry do čistírny, pokuta a nejspíš podmínka + zákaz řízení. Postup policie naprosto správný, za to jak rychle našli viníka který ujel od nehody zaslouží pochvalu. A to že ho našli nalitýho je už jeho problém.Rada? Dobrý právník a spíš si rovnou hledej práci kde řidičák nepotřebuješ.

vernon
hodnocení

0x
O jakych chybách v systému to hovoříš, alkoholiku?
1. Ujel od nehody
2. Ožral se, i když mu bylo jasné že ho policajti lapí.
3. Drze píše nesmysly do diskuse a myslí že mu snad tady někdo normální pomůže...
Doufám, že o papíry přijdeš!

@vernon - Ožral se, i když mu bylo jasné že ho policajti lapí.
Chyba - správně má věta znít "Ožral se právě pro ten případ, že ho policajti lapí." *smich*

hodnocení

0x

Nevím stejně nás asi pěkně lakujete. Za hodinu přijede policie a Vy klidně jdete ,zafuníte i když jste vylemtal půl flašky kořalky a pár piv? Trošku na hlavičku,tím spíš ,že Vás volant živí!

1- 2,5 hodiny po jedné desítce? průměrný chlap je čistý=Vy profík obavy z nadýchání a ujedete! první divná událost!

2-za hodiny vašeho "chlastání po údajném předání klíčů od auta jdete jako ovce na porážku? Proboha PROČ? Dle tohoto by si NIKDYžádný řidič nemohl dát ani jedno pivo v obavě že zaparkuje doma auto a za hoidinu púřijede policie a dá dýchnout! nevím ale pokud by nyní pro mne přišli a´t jim dám dýchnout-pošlu je slušně do (tak kde zády přestávají být zády) a protože jsem si nyní po asi hodinu po zaparkování služebního auta otevřen druhého excelenta (jinak přes název nic moc!)Jo a ještě k bodu 2-osobně bych -pokud je to opravdu jak tvrdíte požadoval další vyšetření po hodině po 2...které by mohlo potvrdit Vaši výpověď!

hodnocení

0x
Když jsem ještě jezdil, tak jeden můj kolega měl denně zbytkový alkohol. Prostě každý večer si vždy musel splnit svůj limit X piv. Kolikrát ještě v deset dopoledne ho policie na hodinu odstavila, teprve pak mohl pokračovat dál. Byli k němu celkem milí, ale jednoho dne, mu ty papíry na půl roku vzali. V práci nic neřekl, najal si kamaráda, který jezdil s ním a dával mu větší část mzdy. Všichni byli spokojeni a hlavně on měl práci. Po nějaké době si ten jeho kamarád našel jinou práci a on jezdil sám. Pochválil se, že má nový řidičák - půjčeny od jiného kamaráda, který byl celkem podobný na něho :) Taky říkal, že pije pořád stejně... Ale to asi jeho kamarádovi nevadilo :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]