Dobrý den mám dotaz ukazatel teploty vody mi ukazuje furt 0 ale když nechám chvilku auto stát tak se ručička zvedá a když se zase rozjedu klesá zase na 0 a tam zůstane diky nemůže bejt špatný čidlo? Felicia 1.3bmm
laický test-nastartovat a sledovat,pohmatem jak se zahřívá hadice z motoru do chladiče-pokud se průběžně ohřívá=termostat je trvale otevřený nebo pootevřený. Hadice by se měla ohřát skokově.
vaci007*
Hele? Můžu se zeptat mám teda termostat novej auto se ohřeje normálně na 80+-°C. teď jsem zkusil nastartovat a zkusil jsem ten test a hadice se pomalinku ohřívá je to normální teda? :D
vaci007*
A ještě jsem zapomněl může zůstat voda v tom domečku v termostatu? Neměla by téct zpátky do nádobky?
Normálně to asi netopí ale na to aby stoho šlo náký teplo stačí i malá teplota kterou ti budík téměř neukáže neb je to měření orientační a odchylka plus minus 10stupnú neni problém Jen pro jistotu zkontroluj tyto věci: Jestli ti netlakujou hadice Jestli se ti vrací tou tenkou hadičkou voda zpět do expanzky Jestli ti necestuje voda v expanzce Nic z toho ale nepředpokládám protože by se ta felda chovala jak papinák Ale zkoukni to
vaci007*
No mě to přijde že to topí furt stejně Stačí koupit jenom tohle autokelly.cz/... a nebo musím koupit i s tím domeckem dik
Nekupuj termostat starline kupuj něco co vydrží a funguje wahler,facet Jinak je otazkou co tam budeš mít Vím že mpi je i domkem Bmm by měla bejt jen vložka ale to zjistíš až to rozebereš
No, ale než se pustíte do toho termostatu tak zkuste ty hadice jak radí diesel.Nebo jestli pojedete těch 20km tak zkuste ten "domek" termostatu ohmatem(pozor na popálení) .Jestli bude vlažný tak termostat,jestli horký a ručička dole tak čidlo
doplněno 14.11.18 18:06:
Tak jestli teče tak máte možná "pokroucené"dosedací plochy-zbrousit do roviny nebo dát mezi těsnění tmel na motory.
Hadice se mírně ohřívá-ten termostat ten okruh neuzavře natěsno,jestli drží teplota tak to neřežte.
Lepší je ohmatat hadici od termostatu k chladiči. Domek termostatu se ohřívá od hlavy motoru, i když je termostat zavřený... Ale závada je v tomto případě jasně na termostatu, u čidla teploty je krajně nepravděpodobná.
vaci007*
Teď jsem zkusil ujel jsem cca 15 km teplota furt 0 nechal jsem nastartováno po nějaký době teploměr ukázal 90 po ujetí cca 6km (okresky) zase teplota 0 zkoušel jsem sahat na ten domek termostatu a je vařící .. a ještě můžete mi poradit jestli je to starý typ nebo nový typ termostatu viz fotka
vernon
Nový typ má plastový domek a je určen pro MPi motor. Tohle je BMM a vyměňuje se jen vnitřek, stejně jako u Favoritu.
A proč nezkusíte to co jsem psal-studený nastartovat a pohmatem zjištovat jak se zahřívá hadice do chladiče-už dávno byste měl jasno zda-li je v doháji teploměr-čidlo teploty na budík nebo termostat.
vaci007*
Ten test chci zkusit ráno . Takže mám zkusit nastartovat za studena a pozorovat tu hadici která vede jakoby od termostatu do chladiče ( ta nejtlustší ) a když se bude pomalu zvedat teplota tak je furt otevření termostat a je to špatné chápu to dobře?
ano ,ta musí být studená a zahřát potom skokově=termostat oevře a najednou proudí horká z motoru.Pokud se bude zahřívat postupně s motorem =termostat je otevřený nebo není úplně zavřený = je špatný a vyměnit.
Tak závada byla v tom jak je u termostatu segrovka tak ta se ulomila pod termostat a byl furt otevrenej a teď koupil jsem termostat i s tím plastem . Dal jsem ho tam utahnul jak to šlo ale dole v tom spoji to malinko teče .. těsnění jsem dával nový a dvakrát jsem kontroloval
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.