Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ventilátor s ohřevem - ano nebo ne?

Od: jaraz® odpovědí: 14 změna:

Našel jsem v jednom z letáků nabídku na ventilátor s ohřevem 12V pro odmlžení a odmražení autoskel,150W, na palubku. Protože používám auto denně na krátké vzdálenosti mám ráno zevnitř na skle námrazu. Myslíte si, že by to pomohlo a nebo je to zbytečná investice?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Je to zbytečná investice. Jak už psali kolegové, je to takové funítko, které namá šanci ohřít celé okno - maximálně tak průzor jako z tanku. Krom toho to zejména při krátkých trasách zbytečně zatěžuje nabíjení v situaci, kdy je potřeba do akumulátoru dodat energii vyčerpanou startováním.

Já to už spoustu zim řeším naprosto jednoduše - když vyhlédnu z okna a vidím, že je auto omrzlé, vezmu si s sebou PET flašku teplé vody, čímž jednak řeším námrazu na okně a zároveň se okno prohřeje a tudíž se pak nezafuní.

hodnocení

3x

To je levnější i clona na sklo než tohle a účinnější.Jinak,efektivnější než tohle je naámrazu na okně polít horkou vodou-odmrazí nejen z venčí ale i případnou vnitřní námrazu. Dělám to takto už drahně let-je namrzlo napustím z vodovodu horkou do 2l pet-ky poleju sklo stáhnu stěrkou poleju druhé ...obejdu celé auto.skla jsou prohřátá a nerosí se mi!

Hmm ,tak rádce Promon mne s horkou vodou předběhl!

hodnocení

Nemám problém s námrazou na okně, to škrabkou stáhnu,ale protože jezdím kratší trasy je uvnitř vysoká vzdušná vlhkost z bot a přes noc je zevnitř na skle námraza a o tu mi šlo. Vyzkouším tedy glycerín (když už mažu těsnící gumy) namažu i okna a teplou vodu zvenku.

Díky

Glycerín na okna zevnitř (nejen zevnitř) je asi hloupost. Právě politím horkou vodou (u nás dodavatel zaručuje min 70°C ) se odtraní námraza z obou stran a jezdím mnohdy trasy max 3 km a NEMLŽÍ se mi pak. Na vysušování vlhkosti ze sněhu,břečky... pak používám noviny,letáky na novinovém papíru-na podlahu dám dvoje noviny, mokré vyhodím dám nové... jo a občas umeju okno zevnitř clean (na okna a ten prý i snižuje zamlžení-aůe odstranuje mastnotu a nečistoy a okno je méně náchylné na mlžení a preventivně v autě ,od podzimu vozím plenu na případné utření zamlženílepší než cokoliv jiného,velmi se osvědčuje.Starou bavlněnou,nové již nejsou to, pravé ořechové!

Ještě doplním - pokud to jde tak při dojezdu-posledních pár set metrů (Hlavně s rodinou z dálky) vypnu topení, a otevřu okno a co nejdéle pak necham při vysedání otevřené auto skrze výměnu vzduch a pak ještě necávám pootevřená přední okna cca 1cm-přes "ofuk" to není vidět a mám značku co se asi vůbec nekrade-starého citroena xantii.

hodnocení

2x
Ne, 150W je hrozně málo. Navíc to akumulátor bude na krátké trasy dost vybíjet. Nevyplatí se to.
jabraka*

také si myslím,že je to jen ztráta energie aku.V zimě je nejlepší si potřít skla slabounce glycerinem a nepotí se.

JABRAKA

hodnocení

2x
Než tahle sranda odmrazí okno, tak máte oškrábáno...
Případně normální nezávislé topení stojí asi 7000,- a má 4kw

youtu.be/...
hodnocení

Děkuji, myslel jsem si to.Takže ušetřím.*bzum*

kepler*
hodnocení

0x

Já takový názor nemám. 150 W není zase tak moc (asi jako osvětlení vozu) a na odmrazení skla by mělo stačit, protože proud horkého vzduchu je cílený. Jinak by se to asi neprodávalo. Rozhodně je to efektivnější než škrábání, protože se to zevnitř dělá blbě a sotva oškrábu, namrzá to znovu. Já bych do toho určitě šel.

"Jinak by se to asi neprodávalo." *haha*

Docela humorný názor *smich2*. Kdybych měl vypsat všechny úžasné výrobky které se prodávají (zvlášť třeba v TV šopech) a které nefungují, případně i odporují fyzikálním zákonům, asi by se to do poradny nevešlo.

hodnocení

0x
Sou to vyhozený peníze nefunguje to

olinl
hodnocení

0x
Měl jsem jeden z výrobků od Conrada conrad.cz/... a vyhozené peníze. Než to zahřeje část skla, tak je baterie vybitá-tedy pokud není nastartováno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]