Nejste přihlášen/a.
Našel jsem v jednom z letáků nabídku na ventilátor s ohřevem 12V pro odmlžení a odmražení autoskel,150W, na palubku. Protože používám auto denně na krátké vzdálenosti mám ráno zevnitř na skle námrazu. Myslíte si, že by to pomohlo a nebo je to zbytečná investice?
Je to zbytečná investice. Jak už psali kolegové, je to takové funítko, které namá šanci ohřít celé okno - maximálně tak průzor jako z tanku. Krom toho to zejména při krátkých trasách zbytečně zatěžuje nabíjení v situaci, kdy je potřeba do akumulátoru dodat energii vyčerpanou startováním.
Já to už spoustu zim řeším naprosto jednoduše - když vyhlédnu z okna a vidím, že je auto omrzlé, vezmu si s sebou PET flašku teplé vody, čímž jednak řeším námrazu na okně a zároveň se okno prohřeje a tudíž se pak nezafuní.
To je levnější i clona na sklo než tohle a účinnější.Jinak,efektivnější než tohle je naámrazu na okně polít horkou vodou-odmrazí nejen z venčí ale i případnou vnitřní námrazu. Dělám to takto už drahně let-je namrzlo napustím z vodovodu horkou do 2l pet-ky poleju sklo stáhnu stěrkou poleju druhé ...obejdu celé auto.skla jsou prohřátá a nerosí se mi!
Nemám problém s námrazou na okně, to škrabkou stáhnu,ale protože jezdím kratší trasy je uvnitř vysoká vzdušná vlhkost z bot a přes noc je zevnitř na skle námraza a o tu mi šlo. Vyzkouším tedy glycerín (když už mažu těsnící gumy) namažu i okna a teplou vodu zvenku.
Díky
Glycerín na okna zevnitř (nejen zevnitř) je asi hloupost. Právě politím horkou vodou (u nás dodavatel zaručuje min 70°C ) se odtraní námraza z obou stran a jezdím mnohdy trasy max 3 km a NEMLŽÍ se mi pak. Na vysušování vlhkosti ze sněhu,břečky... pak používám noviny,letáky na novinovém papíru-na podlahu dám dvoje noviny, mokré vyhodím dám nové... jo a občas umeju okno zevnitř clean (na okna a ten prý i snižuje zamlžení-aůe odstranuje mastnotu a nečistoy a okno je méně náchylné na mlžení a preventivně v autě ,od podzimu vozím plenu na případné utření zamlženílepší než cokoliv jiného,velmi se osvědčuje.Starou bavlněnou,nové již nejsou to, pravé ořechové!
Ještě doplním - pokud to jde tak při dojezdu-posledních pár set metrů (Hlavně s rodinou z dálky) vypnu topení, a otevřu okno a co nejdéle pak necham při vysedání otevřené auto skrze výměnu vzduch a pak ještě necávám pootevřená přední okna cca 1cm-přes "ofuk" to není vidět a mám značku co se asi vůbec nekrade-starého citroena xantii.
Já takový názor nemám. 150 W není zase tak moc (asi jako osvětlení vozu) a na odmrazení skla by mělo stačit, protože proud horkého vzduchu je cílený. Jinak by se to asi neprodávalo. Rozhodně je to efektivnější než škrábání, protože se to zevnitř dělá blbě a sotva oškrábu, namrzá to znovu. Já bych do toho určitě šel.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.