Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Míchání převodového oleje

Od: kross odpovědí: 6 změna:
Zdravím krosáki, chci se zeptat když do mého 2 taktu leju převodový olej denicol syn 10w40 a teď jsem koupil moto gear oil elf, jestli ty oleje mohu smichat protože ten denicol mi ještě zbyl ale málo. Díky za radu.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

afafocafe
hodnocení

2x

Klidně je smíchej. Fungovat to bude bez problému.

Pro ostatní. Motorky mají většinou převodovky, které jsou uzpůsobeny pro mazání ve společné náplni s motorem. A tak tomu bývá i u 2T strojů. Proto se převodovka maže "motorovým" olejem.

Ale i u osobních vozidel občas výrobce předepisuje motorový olej např. 10w40 či jiný.

doplněno 10.11.18 10:37:

cicky > Možná jsem se nevyjádřil úplně obratně, ale špatně jsi pochopil psaný text. Já nepíšu, že 2T mají společné mazání, ale že převodovky motorek jsou uzpůsobeny pro mazání ve společné náplni tedy pro mazání "motorovým" olejem.

Přečti si to znova.

cicky

Jen pro úplnost, který konkrétní 2T motor má společné mazání s převodovkou?

kross
hodnocení

Tak díky smíchám to a uvidím. Snad zo bude v pohodě

olinl
hodnocení

0x
10w40 je motorový olej, většinou do "starších" aut/motorů. Převodový patří do převodovky, v nouzi do posilovače řízení.

Houby do starších. Do těch, které to mají předepsané a i tam je těch nových dost.

hodnocení

0x

viskozita stejná ,specifikaci JASO MA to má taky(předpokládám že má motorka mokrou spojku) ,takže cicky kde je problém?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]