Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

V rádiu chybí modrý drát

Od: pepicek odpovědí: 7 změna:
Cau, potrebuju pomoct. Nedavno jsem si koupil nove radio, mel jsem tam stary konektor, tak jsem je chtel prepojit, ale vsiml jsem si, ze na novem je oranzovy drat, modry nikde, a na starem je modry, ale bez oranzoveho, tak si nejsem jisty jak to udelat. Uz jsem to trochu zkousel pres cokoladu, vse jsem spojil, cervene, zlute, kostru atd ale nechce nabehnout...take jsem vsude cetl o jakesi pojistce, nevim jak to s ni presne je, ale je to radio z ebaye a pojistka nikde. Diky za odpovedi

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Tak znova autorádio se nezapojuje na základě doměnek a barev drátú co sou v konektoru elektra vozu nýbrž na základě schématu co je k rádiu a na základě měření voltmetrem či zkoušečkou
Oranžový drát je povětšinou napětí plus 12V po puštění rádia ovládá se jím třeba anténí zesilovač či automatická anténa
Takže najít schéma zapojení a zjistit co přesně oranžový drát znamená a dle toho zapojit
Co se týče pojistky na rádiu je to dle typu rádia
Bejvá bud přímo u konektoru na rádiu nebo je plastovej váleček s pojistkou na samotném plusovém přívodním drátu
Pokud tam pojistka neni tak holt neni
To že ti nehraje je bud nefunkční rádio
Nebo špatně zapojený
Nebo nemáš v konektoru plus 12V či plus 12V po klíčku či nemáš kostru
Většinou stačí napsat do google "tip rádia" + pinout a vyleze ti schéma zapojení.

Ale to musíš napsat "typ" a ne "tip"*smich*

hodnocení

2x
Jelou memory -žlutej drat ma na sobě poj pouzdro tak stálý napětí 12V zkontroluj pojistku a jestli je napětí před i za pojistkou
Red - červený plus 12V po klíčku opět to proměř
Black- černý je kostra
Jinými slovy - memory drát musí být pod proudem i po vytažení kličku. Červený naopak až za spínací skříňkou aby se rádio vypínalo při vytažení kličku a nevybíjelo ti baterku.

A na ten memory drát je dobré dát vypínač aby se při delším nepoužívání vozidla nevymlátila baterka. Některá rádia to opravdu dokáží - pracovníci servisů by mohli vyprávět...

pepicek
hodnocení

Koukal jsem se na navod a zapojoval tak jak je to napsane na novem i na starem, kdyz to neslo poprve mel jsem zluty se zlutym a cerveny s cervenym, pak jsem to prohodil, ale porad nic. Tady je navod
V rádiu chybí modrý drát

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]