Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze dát na disky jiný rozměr pneumatik?

Od: petr15 odpovědí: 15 změna:

Dobrý den, potřeboval bych poradit. Mám litá kola na kterých mám nazuté gumy o rozměru 185/60/14 a chtěl bych vědět zda na tato litá kola můžu přezout pneumatiky o rozměru 175/65/14(jestli budou sedět). Děkuji moc za odpověď.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Především je podstatné to, jaké disky a pneu ma vozidlo povolené v TP.

Co se týče konkrétního dotazu - docela slušná tabulka je zde : pneujavurek.cz/...

jezevec*
hodnocení

3x

Na 99% budou sedět bez sebemenšího problému. Klidně to přezuj...

hodnocení

1x

Jak už tu někdo psal, není podstatné zda budou "sedět" na disku.

Podstatné je, aby označení disku a k tomu použitá pneumatika "seděly" a to naprosto přesně s povolenými kombinacemi disk+pneu jak jsou uvedené ve velkém TP. Pokud použijete jiné, vystavujete se velkým problémům - vozidlo neodpovídá schválenému typu a není způsobilé k provozu na pozemní komunikaci. V případě nehody máte velký problém a technickou neprojdete.

dusger*

Podpořil jsem odpověď výše, protože si taky myslím, že není podstatné to, nač se v krátké otázce ptá ani nač chce "umanutý" rádce odpovědět, ale spíš to, jakou odpověď potřebuje a asi i očekává. Zřejmě není tazatelovým koníčkem si obouvat gumy na ráfky a pak si je vystavovat ve vitríně, nejspíš je chce pak nasadit na vůz a následně i na nich jezdit. Tahle odpověď mu může ušetřit zbytečnou práci a při kontrolách starosti a i peníze.

break
hodnocení

1x

nahodit tam půjdou...

nechápu tady ty rady ohledně TP.Borec se ptá na to jeslti to půjde nazout.

Nechápej. Ale k čemu bude borcovi když je fyzicky nazuje a pak s tím nebude moct jezdit? Pokud nedodrží kombinaci z TP tak na tom jezdit nesmí.

break

otázka je jestli ty gumy půjdou na disk...

Když mi do práce někdo donese gumy a disky, tak se neptám a nazuju to...nikdo tady neví na jaký auto to je a z čeho ty kola má...

jurajjuraj*
hodnocení

0x

urcite pujdou, pokud budes hledat tak najdes na netu nejakou tabulku ve ktere bude na jak siroky disk nazujes jake pneu

hodnocení

0x

Napsat "mám litá kola" nic neznamená. Důležitý je typ ráfku a zda je pro něj schválené použití té které pneumatiky. A druhá věc pak použití na voze podle TP. Pokud to vše sedí, nebude problém.

Pokud má na disku obutou pneumatiku, obuje tam i o 1 cm užší. Netřeba řešit typ disku ani TP. Otázka zněla pouze jestli půjde.
jurajjuraj*

otazka neznela jestli PUJDE ale jestli MUZE, MUZE si tam dat treba vroubkovany kondom s prichuti ale hlavni je to co ma v technicaku, tam ma psany jak rozmer disku tak rozmer pneu - pokud by slo o zakony

jinak pokud dlabe na zakony protoze s tim bude treba jen orat pole tak si tam tu pneu nasadit muze protoze tam sedet bude

"chtěl bych vědět zda na tato litá kola můžu přezout pneumatiky o rozměru 175/65/14(jestli budou sedět)"

Hoši, jako kdybyste neznali zdejší tazatele. Na kostrbaté otázky chtějí kvalitní odpověď. Takže, pokud je možno odpovědět komplexně, nehledejte v tom mouchy. Nemyslím, že tazatel chce přehazovat kola jen proto, aby je vystavil v obýváku.

Doufám, že mi toto povídání zase nesmaže nějaký admin, někdy jsou moc hákliví na slovo.

hodnocení

0x

Nevím proč někteří řešíte jestli tyto pneu smí či nesmí,ptá se jestli budou sedět ! Jednoznačná odpověď zní : ANO budou sedět.

Na toto JEN a POUZE NA TOTO se tazatel ptal! ne na to zda-li smí či nesmí.Nikdo z nás neví co je to za auto,rozměr disků a další údaje!

Pokud by napsal na disku a v ORV mám tyto pneu 185/60R14 a chtěl bych vědět zda-li můžu použít pneu 175/65R14 pak máte pravdu že nemůže.legislativně! Ale co když má zrovna ty na disku (185) nezapsané v ORV?

break

kluci se chcou jen blejsknout jak tomu rozumní, když už by to nenazuli...ta otázka je jasně položená...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]