Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřeboval bych poradit. Mám litá kola na kterých mám nazuté gumy o rozměru 185/60/14 a chtěl bych vědět zda na tato litá kola můžu přezout pneumatiky o rozměru 175/65/14(jestli budou sedět). Děkuji moc za odpověď.
Především je podstatné to, jaké disky a pneu ma vozidlo povolené v TP.
Co se týče konkrétního dotazu - docela slušná tabulka je zde : pneujavurek.cz/...
Jak už tu někdo psal, není podstatné zda budou "sedět" na disku.
Podstatné je, aby označení disku a k tomu použitá pneumatika "seděly" a to naprosto přesně s povolenými kombinacemi disk+pneu jak jsou uvedené ve velkém TP. Pokud použijete jiné, vystavujete se velkým problémům - vozidlo neodpovídá schválenému typu a není způsobilé k provozu na pozemní komunikaci. V případě nehody máte velký problém a technickou neprojdete.
Podpořil jsem odpověď výše, protože si taky myslím, že není podstatné to, nač se v krátké otázce ptá ani nač chce "umanutý" rádce odpovědět, ale spíš to, jakou odpověď potřebuje a asi i očekává. Zřejmě není tazatelovým koníčkem si obouvat gumy na ráfky a pak si je vystavovat ve vitríně, nejspíš je chce pak nasadit na vůz a následně i na nich jezdit. Tahle odpověď mu může ušetřit zbytečnou práci a při kontrolách starosti a i peníze.
nahodit tam půjdou...
nechápu tady ty rady ohledně TP.Borec se ptá na to jeslti to půjde nazout.
Nechápej. Ale k čemu bude borcovi když je fyzicky nazuje a pak s tím nebude moct jezdit? Pokud nedodrží kombinaci z TP tak na tom jezdit nesmí.
Napsat "mám litá kola" nic neznamená. Důležitý je typ ráfku a zda je pro něj schválené použití té které pneumatiky. A druhá věc pak použití na voze podle TP. Pokud to vše sedí, nebude problém.
otazka neznela jestli PUJDE ale jestli MUZE, MUZE si tam dat treba vroubkovany kondom s prichuti ale hlavni je to co ma v technicaku, tam ma psany jak rozmer disku tak rozmer pneu - pokud by slo o zakony
jinak pokud dlabe na zakony protoze s tim bude treba jen orat pole tak si tam tu pneu nasadit muze protoze tam sedet bude
"chtěl bych vědět zda na tato litá kola můžu přezout pneumatiky o rozměru 175/65/14(jestli budou sedět)"
Hoši, jako kdybyste neznali zdejší tazatele. Na kostrbaté otázky chtějí kvalitní odpověď. Takže, pokud je možno odpovědět komplexně, nehledejte v tom mouchy. Nemyslím, že tazatel chce přehazovat kola jen proto, aby je vystavil v obýváku.
Doufám, že mi toto povídání zase nesmaže nějaký admin, někdy jsou moc hákliví na slovo.
Nevím proč někteří řešíte jestli tyto pneu smí či nesmí,ptá se jestli budou sedět ! Jednoznačná odpověď zní : ANO budou sedět.
Na toto JEN a POUZE NA TOTO se tazatel ptal! ne na to zda-li smí či nesmí.Nikdo z nás neví co je to za auto,rozměr disků a další údaje!
Pokud by napsal na disku a v ORV mám tyto pneu 185/60R14 a chtěl bych vědět zda-li můžu použít pneu 175/65R14 pak máte pravdu že nemůže.legislativně! Ale co když má zrovna ty na disku (185) nezapsané v ORV?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.