Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

U škoda fabia 1 nefunguje autoradio

Od: christopher odpovědí: 10 změna:

Zdravíčko, vlastním Škoda fabia 1, 1.4 MPI comfort rok 2001 a mám jistý problém s autorádiem v autě bylo origo MS 201 z felicie nejspíše.. Koupil jsem nové sencor sct 5051bmr abych mohl poslouchat hudbu z USB, jenže při zapojení nefunguje říkal jsem si že to budou pojistky ale ne nejsou proto jsem zkontroloval i pojistku v autoradiu taktéž v pohodě. co se týče zapojení zapojuji 2 dráty pouze pro otestování funkčnosti což jsou ty dva pod sebou na konci dál od kolíčku hnědý a černý s pruhem. Zkoušel jsem i žlutý do šedého s červeným pruhem a otočil klíčkem nastartoval a nic. Dokonce jsem si vypůjčil autoradio od kamaráda a taky nic nicméně MS 201 funguje v pohodě obě jsou na 12V oboje DC kde může být chyba? Než to dám do servisu.

Dík

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Nikdy nezapojuj nic podle něčeho vždy je třeba mít po ruce voltmetr či zkoušečku a zapojení nového rádia proměřit neb nikdy nevíš co tam kdo kdy vyváděl navíc se múže stat že ma autorádio jiné za pojení než to co tam bylo
A jen poznámka autorádia Sencor nejsou dobrá rádia ale na to časem přijdeš sám
Máš to rádio odskoušený že hraje?

hodnocení

0x

Aby rádio vůbec začalo fungovat, musíš zapojit 3 dráty: +12V trvalých, +12V "po klíčku" a kostru. Barvy jsou nicneříkající a podle mě jiné, než je obvyklé. Je třeba zjistit, jakou mají jednotlivé vodiče funkci a jak je zapojen konektor autorádia. Tebou popsaný totálně amatérský postup s největší pravděpodobností dříve nebo později povede k destrukci rádia.

christopher
hodnocení

Když vytáhnu klíček a vypnu elektroniku stále mi elektronika jede tkz. to staré rádio, zásuvky takže dle mého názoru stačí zapojit kostru a stálých 12V aby rádio hrálo když je zapalování vypnutý stejně do rádia nic nejde, ale staré rádio funguje.

hodnocení

0x
To co děláš děláš velmi špatně
Zakladem je umět měřit a nebo aspon umět zacházet s žárovkovou zkoušečkou
Jinak si koleduješ o vypálení elektriky v autě či zničení autorádia
Zdá se že ti v konektoru chybí plus 12V nebo plus 12V po klíčku nebo kostra
Todle přehazováním drátú nevyřešíš musíš měřit bez toho se nehneš

christopher
hodnocení

já to zapojoval podle toho starého rádia MS 201 našel jsem si jeho zapojení a postupoval jsem podle návodu toho nového rádia.

christopher
hodnocení

přes tohle by mělo všechno sedět je to schéma přímo škodovky

U škoda fabia 1 nefunguje autoradio
U škoda fabia 1 nefunguje autoradio #2

christopher
hodnocení

Ano obě funguje v jiném autě. V mém autě jede pouze to MS201 ty dvě nereagují ani neprobliknout nic jak kdyby bez energie .

hodnocení

0x

Zdravím,já zapojovál autorádio do Škoda fabia.Podle návodu autohificlub.cz/... Vše funguje,jak má.

christopher
hodnocení

Ano je to prakticky stejné 4 a 6 je přívod 8 je kostra i tak jsem to zkoušel pravděpodobně bude problém někde v elektronice hlouběji ve vozu. Myslím si že by to jelo i kdyby jsem zapojil naopak akorát jak je psáno na obrázku by se vynulovala pamět rádia. tkz.

4. stalých 12V

6. 12V sepnutím klíče

8. kostra

nebo

4. 12V sepnutím klíče

6. stálých 12V

8. kostra

V obou dvou případech by mělo podle mě rádio hrát ale nehraje.

christopher
hodnocení

Je taky možný že ten drák na 6 není zapalování ale osvětlení.. Vidím to na servis uvidíme co tam bude za paskvily

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]