Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odhlášení a eko likvidace vozidla

Od: httpssearch odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, prosím poradte jak to udělat.

Mám v prodeji vozido které je nabourané. Ozvam se mi kupec a vozidlo koupí. ALE!

Já jsem se mezi tím stačil oženit a změnil jsem příjmení. To znamená že mám jiné příjmení v OP a jiné v techničáku.

Pán potřebuje z auta jen motor. Ten si vymontuje, vozidlo odhlásí a nechá ekol.zlikvidovat.

Jak to ale udělat když nesouhlasí jména OP a TP

Smlouvu a plné moci mu napíši na své nové co mám v občance, ale nevím zda nebude mít problém na registru vozidel.

Jak postupovat.

Moc děkuji za rady.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

3x

Ptej se na registru.

Osobně bych vozidlo bez přepisu nebo dokladu o likvidaci vůbec nepředával, často s tim pak jsou problémy - odveze, přestane komunikovat a nechá to napsané na tebe. Ty jsi bez auta a máš problém.

hodnocení

3x

Prodej mu motor, pak auto ekologicky zlikviduj a odhlaš v registru. Zneplatněné doklady mu klidně dej, ať má doklad k motoru. Ale nech si alespoň kopii, kdyby na tebe za rok za dva vyrukovala Kancelář pojistitelů, že jsi neplatil povinné ručení.

asd1

jj, a jeho starý motor do šrotu přihoď k autu na likvidaci - kompletní autovrak..

hodnocení

2x

Dvě dobré rady: 1. p.Milan *palec*- zápis změny (převod) udělat sám na PM kupce neb s jeho osobní účastí!

2. p.Satam *palec*- vyměnit motor -Váš funkční za jeho špatný a auto "trvale vyřadit " z evidence,nebo prodat samotný motor a zbytek opět "trvale vyřadit" jako neúplný vrak!(Někde musí,žel být kompletní!)

Vše mimo tato dvě řešení smrdí průšvihem na Vás!

hodnocení

1x

Jdete špatným směrem a dostanete se do problému.

Buď vozidlo prodejte a udělejte převod na kupce Vy, nikoli on na základě plné moci. On ho neudělá a Vy máte problém, jako desítky lidí.

Nebo vozidlo zlikvidujte Vy, ušetří se za převod a evidenčku. Ať Vám dá starý motor, ten položíte do auta a takto vozidlo vyřadíte.

Jiná cesta bez problému není.

xenofob

lze to také zkloubit a prodat vozidlo firmě, která jej zlikviduje ekologicky a informaci o převzetí autovraku uloží do elektronického systému Ministerstva životního prostředí, pak se dá auto "odhlásit"

autovraky.mzp.cz/...

na odkazu nahoře se dá převzetí auta oprávněným subjektem "k ekolikvidaci"ověřit

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]