Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vaří motor

Od: rasl* odpovědí: 8 změna:
Citroen C5 combi 2005 benzín + plyn ,půl roku zpětně problém ,po ujetých cca.3 km začne vařit motor,zastavím otevřu víko od chladiče vyteče trochu chladicí kapaliny + vysyčí vzduch a poté můžu ujet klidně 200km bez problému,ale jakmile zastavím a vychladne motor třeba na druhý den tak se problem opakuje a stále dokola.U známého jsme vypustili celí chladici systém,znovu napustily a půl roku byl klid,až doteď když jsem otevřel víko od chladiče,opět nastal stejný problém,zkoušel jsem víko otevřít i před jízdou,také vysyčí vzduch,ale újezdu 3km a vařím, odvzdusnim a je klid, také od prapočátku netopí jan vlažný vzduch, teď na zimu celkem problém

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

0x

Vodní pumpa (za studena protočená vrtule, za tepla se točí; těsnění pod hlavou..) Ověř příznaky... Toto řešíš po půl roce? Aneb nejlepší cesta ke zničení motoru... A otvírat uvařený chladič je dobré na stříknutí páry do ksichtu...

rasl*
hodnocení

Zapomněl jsem doplnit že po těch třech km je kapalina v chladiči je studená,
asd1

Pokud se netočí vrtule vodní pumpy, tak necirkuluje voda v motoru = kolem válce v bloku motoru začne vařit. Termostat je zavřený, voda necirkuluje = chladič studený... Na pumpu ukazuje vlažné topení - nejde voda do výměníku (a tam má jít i při zavřeném termostatu). "Uvařený chladič" myšlena obecně voda v přehřátém motoru (otevření víčka = pokles tlaku = z kapalného je pára a foukne to z nádobky..) To odfouknutí nebude vzduch ale pára, kromě motoru je voda studená, takže jen odfoukne ven... Po ohřátí se můžou vymezit vůle hřídel/ vrtule a može to fungovat znovu do ochlazení.. Tohle mi připadne jako nejpravděpodobnější...

rasl*
hodnocení

To dává logiku,jen je divné že byl půl roku klid a začlo to dělat znovu když jsem otevřel a zavřel víko od chladiče,
asd1

Té vrtuli může stačit málo aby se začala protáčet.. Otevření víčka = změna tlaku, voda se pohne a posune vrtuli o pár desetin na hřídeli a začne se volně protáčet, obzvlášť pokud se už jedno protáčela... Blbé je, že to je na rozvodech.. Idální je když to vyjde na termín rozvodů.. Komplet rozvodová sada od Gates je kolem 2k, INA o něco levnější.. Pokud to je GT KP15528XS nebo IN 530023830

rasl*
hodnocení

Zapomněl jsem doplnit že po těch třech km je kapalina v chladiči studená
mathew

V tom případě asi termostat, ale je třeba do dát někomu, kdo umí i něco víc jak vylít a nalít kapalinu což jaksi ještě nikdy nikomu žádnou závadu neodstranilo...

asd1

Termostat ne - seklý v otevřené poloze = chladič teplý od začátku, nevařilo by. Seklý v zavřené poloze = topení by topilo. Tahle kombinace termostat vylučuje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]