Nejste přihlášen/a.
Ahoj, jaké koupit startovací kabely pro motor 2.0 TDCi? Udávají 100,200,400A i více a nevím, který by byl dostačující.
Děkuji
Použití startovacích kabelů je dáno výkonem a odběrem startéru.Je možno použít i slabší kabely,pokud necháme chvíli běžet nabíjení akumulátoru pomocí kamarádova vozidla.Tím se odběr sníží,protože se na startování částečně podílí vlastni baterie.Takže motor nastartuješ i přes slabší kabely.
JABRAKA
Z vlastní zkušenosti vím, že drtivá většina prodávaných kabelů na diesely se žhavením v zimě prostě nestačí, udávané hodnoty na obalech nejsou pravdivé.
Vyrobte si vlastní, je to jednoduché, více zde: www.svarbazar.cz//...
Kabely rozhodně nekupujte slabé, čím silnější tím menší odpor, tedy lepší. Nezáleží jak kabel vypadá zvenku, ale podle síly vodiče.
doplněno 06.01.10 17:52:Měl by to být alespoň svářecí kabel, takové ty jednohubky z obi stojí za prd, jedině ty silné, ale to jde poznat podle ceny. Ty slabé už z principu nemůžou přenést tolik ampér.
Ahoj!
Startovací kabely jsem si vyrobil sám. Použil jsem 4 mm lanko (to je průřez ne průměr), délka cca 2,5 m, koupil svorky, ty na lanka připájel a hotovo. Startoval jsem s nimi cca 10x a mohu říci, nebyl problém. Mám Volvo diesel 2,5l
jamaca
doplněno 05.01.10 21:02:napadlo mě po odpálení - auto které dává proud je nejlépe mít nastartované - zvýší se napětí a mnohem lépe se startuje.
Cyrile,pokud člověk trpí sklerozou a zapomene večer vypnout světla,může být vše v pořádku,ale důležitá je i ta hlava!.
JABRAKA
doplněno 06.01.10 18:53:Chtěl jsem ještě dodat,že jde nastartovat auto i pomocí obyčejné dvojlinky.Bude to ale chvíli trvat.
JB
Zcela správně! pokud někdo trpí sklerózou a ráno si nevzpomene, kde večer zaparkoval,pak jsou takovému motoristovi kabely dobré jedině k oběšení.
teď kolem svátků jsem čekal před vchodem jednoho nákupního centra, vyšla rodinka, tatík, mamka, dcerka. Děvče se ptá - tatínku, kde máme auto, ten zalovil v kapsách, nevím co vytáhl, kouknul a pravil řada 17 (to parkoviště tam má očíslované jednotlivé uličky). Nevím zda si to ťuknul do mobilu nebo vytáhl papírek, ale že bych si značil kde parkuji, to by mě nenapadlo. No tenhle alespoň věděl že má sklerózu a poznačil si to.
Z vlastní zkušenosti doporučuji kabely v ceně od 350,- až 400.- korun výše, protože např. ty,které prodávají např. v OBI za 99,- korun mají průřez 0,85 mm2(což není nikde napsané, ale mají tam napsaný startovací proud 150 A) místo min. 16.00 mm2 (ale raději 25,00 mm2).Těmito kabely nic nenastartujete, protože když budete volit startovací proud 120 A (např. bezín 1,6) tak vám vyjde při propočítání při 0 st. C úbytek napětí téměř 11 V, což znamená, že na startování máte pouze 1 V, takže starter pouze cvakne a vy si myslíte, že je porucha v něm.Co je laciné je drahé...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.