Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
můj problém spočívá v tom, že mi kolísá komplet osvětlení auta(čelní a zadní světla, vnitřní světla, palubovka...). Nebliká to, pouze se to v rychlem intervalu stlumuje a zase plně rozsvěcuje odhadem o 30%. Diagnostiky v pořádku, baterkou to taky není(odzkoušeno jinou, silnější), auto je a vždy bylo řádně kontrolováno autorizovaným servisem. Nicméně nikdy a nikde mi nebyli schopni říct, proč to dělá.
Nevím, jestli to má souvislost, ale rožíná se mi nepravidelně i oranžová kontrolka serva (volant s vykřičníkem) v průběhu jízdy a nemá to vliv na řízení(po zastevení servo v pořádku funguje) a po vypnutí motoru a znovunastartování zase kontrolka nesvítí. Na servisu se opět na nic nepřišlo.
Předem děkuji za jakoukoli reakci či nasměrování k možné závadě
PS: ještě uvedu, že jde o Fabii 1,4 v benzínu.
Moc děkuji za rychlou odpověď, ještě se zeptám, jestli to může mít souvislost s oním kolísáním elektriky?
Dobrý den.mám ten samý problém s kolísáním napětí a s tím,že když se mi rosvítí porucha serva kolísání ustane.Přišel už někdo na to čím to je? Může to dělat ta servo pumpa? Podotýkám,že alternátor jsem zgenerálkoval včetně nového regulátoru a na zkušební stolici funguje jak má.Děkuji předem za odpovědi.
Velice těžko lze radit a diagnostikovat na dálku, zvláště při nedostatku údajů. Pokud se však jedná o kolísání soustavné za chodu motoru (jedno zda teplého či studeného) mohlo by se jednat s velkou pravděpodobností o závadu na regulátoru dobíjení,který je součástí alternátoru. Na tuto závadu by měl přijít každý trochu šikovnější autoelektrikář. Jinak musím opět podotknout, že diagnostické přístroje jsou výbornou pomůckou, ale jen pro toho, kdo s nimi umí pracovat a hlavně jejich výsledky správně analyzovat!
Mockrát děkuji za všechny vaše odpovědi. Ještě jsem to včera a dnes při jízdě z práce a do práce pozoroval a když jsem se zaposlouchal, tak při zakolísání to vždy divně pískalo. Dále jsem zpozoroval, že jakmile se rozsvítil oranžový volant, tak kolísání na zbytek cesty přestalo. Na kolísání nemá vliv studený nebo teplý motor. Dnes kontaktuji autorizovaný servis, aby mi zkontrolovali ten TRF snímač a věřím, že se to tím vyřeší. Ještě jednou děkuji.
doplněno 06.01.10 07:14:Jen doplním, že ten alternátor byl měřený zvlášť a funguje správně.
Zkuste projít všechny kostřící uzly, dotáhněte kontakty, prostříkněte kontaktolem. Mrzne a kov se smršťuje, fyzika 7.třída. Škodovky na tuhle kravinu trpí a spoustě lidem to zkomplikovalo život i klidný spánek. Za zkoušku to stojí. Myslím, že elektronická výbava vozu je ok.
Zkuste projít všechny kostřící uzly, dotáhněte kontakty, prostříkněte kontaktolem. Mrzne a kov se smršťuje, fyzika 7.třída. Škodovky na tuhle kravinu trpí a spoustě lidem to zkomplikovalo život i klidný spánek. Za zkoušku to stojí. Myslím, že elektronická výbava vozu je ok. Možná bych ještě prověřil altík, uhlíky, elektronické dobíjení, kabely zapalování, u škodovky je možné všechno. Rozhodně nehledejte logiku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.