Nejste přihlášen/a.
Zdravím, zajímalo by mě, jestli je nějaký postih za nízký tlak v pneu, při silniční kontrole? ps: rozsvícená kontrolka tlaku v pneumatikách, dle STK závada sk B
re4zon a jinak kdyz chces byt chytry tak policajt mu to mozna na miste nezkontroluje ale ma moznost ho poslat na STK, staci ze uvidi ze mu proste sviti kontrolka a uz jedou
ano souhlasím, logicky by neměl , ale na stk poslat může, a kdyby náhodou věděl , co ta kontrolka znamená, tak ano nebo ne?
pokutu ti na miste za to asi da tezko ale poslat na technickou te muze, po ceste na technickou to asi tezko opravis a nakonec skoncis s technickou na mesic + zaplatis poplatky na technicke + pokutu?
Jak mám z dotazu poznat jestli je rozbité čidlo a nebo je dotyčný debil a jezdí s prázdným kolem?
proc si kupuje , protoze mit tyhle blbosti v novem aute je od urciteho roku vyroby povinnost takze auto bez toho nekoupis, ovsem druha vec je ta jak to automobilky resi, mam 3 mesice starou hondu a tam jsou klasicke ventilky za par drobnych a meri to podle otacek kola, funguje to taky dobre ( odzkouseno ) a jak sem psal korunova polozka
Podívejte se - jsou určité kontrolky, co ve voze jsou. Pokud jsou namontovány, mají svůj smysl. Pokud nejsou funkční, mají se opravit.
Váš pohled na věc je chybný. Např. takový zadní airbag je k ničemu, když jezdí člověk sám. Ale to přece nemusí pracovníka STK vůbec zajímat. Máte něco vadného, nechte to opravit.
Závada sk. B nikoho neobtěžuje (pokud jich není mnoho...). Pokud je kontrolka pro bezpečnost ve voze nefunkční a neovlivní onu bezpečnost, pak je závada B ještě ta z lepších variant.
Nechme prosím bokem teoretické dohady. Sdělte nám, jestli jste pneu dofoukal na potřebné hodnoty a zda stále kontrolka svítí. Pokud ano, nechte čidlo vyměnit.
To je celé.
K dotazu poskytujete poměrně málo informací - co je to za auto? Má to čidla?
Kontrolka se občas 1-2x ročně) rozvítí i mě, přitom mám P Partner a ten nikdy neměl čidla ( mám ho od novoty) Prvně jsem na to koukal taky s velkým údivem, ale stačí přečíst návod a zjistil jsem, že jediné co je třeba udělat je - potvrdit v menu palubního počítače, že tlak v pneu je OK.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.