Nejste přihlášen/a.
motorizace ani rok výroby nehrají roli. Tam bude na 99% prasklá brzdová trubička a někde se tam dostal vzduch...
jasně, jestli ej to dva roky starej fokál, tak bude mít trubky na srá č
motorizace nehraje roli?Nafta, benzín...znáš tyhle auta?
Nejpravděpodobnější příčiny :
1. Prasklá hadička nebo trubička rozvodu brzdové kapaliny (podívej se, jestli ti ubývá brzdová kapalina v nádržce)
2. Zavzdušněné brzdy
3. Umřelý hlavní brzdový válec
Ale na to by měl přijít i student prvního ročníku oboru automechanik...
zaráží mě to, že to udělalo jen dvakrát a od tý doby OK...
1.práslka hadička-kapalina vyteče a hotovo, problém nepřestane
2.zavzdušněný brzdy se jen tak neodvzdušní
3. to je možný
Při prasklý trubičce toho obvykle moc nevyteče. Může jít o drobnou prasklinku, pedál "změkl", pak stačilo vymést nějakou nerovnost na silnici a ta mikrotrhlina se tím nárazem nějak zacelila. Už jsem to zažil. Po měsíci to prasklo v plný parádě. Takže tak jako tak v první řadě překontrolovat úroveň kapaliny v nádržce...
ale no tak...už jsem vyměnil hodně trubek na autech a buď je těsná nebo není.A trubky, pokud jsou uchyceny a umístěny tak jak mají být, tak se nemůžou pohnout, na pružnejch místech jsou hadičky, jinak trubky jsou napevno na karoserii a nápravách...a pokud by kapalina utekla a zavzdušnila je jedna část, tak se to samo neodvzušní...rozhodně ne na další šlápnutí...
trubka se mi nezdá.Ale nyviděl jsem to, ani nevím jakej to je focus
a jezdíte s tím běžně delší trasy nebo spíš krátký a tohle byla výjmečně delší trasa?přikláněl bych se teoreticky k hl. válci...jak psal fik i jezevec...
To bude něco s hlavním válcem. Jiná možnost snad ani není. Prasklá hadice nebo trubka by ti rychle mizela brzdová kapalina a když už by jí vyteklo tolik že by se pedál propadl,určitě by to po nějaké době zase nezačalo brzdit-navíc by to mechanik musel okamžitě vidět.
Nějaká závažná chyba v ABS je dost nepravděpodobná,ABS je stavěno tak aby při poruše systém stále fungoval,ne že by se propadnul pedál a musela by svítit kontrolka
Porucha posilovače by se projevovala tím že by pedál naopak velmi stvrdnul a šel by velmi těžce sešlápnout
spojkový ložisko...podívejte se jestli pod autem nekape brzdovka
jak to řadí?nejde to občas ztuha?
zkuste pokud bude před autem místo, tak na rovině mít zařazenou rychlost, odbržděno, stát na spojce a zastartovat...pokud to bude mít snahu ujet, tak je ložisko v háji...
Jak stará je brzdová kapalina? Brzdová kapalina je hygroskopická, to znamená že pohlcuje vodu. Po pěti letech provozu se v kapalině dosáhne asi 3.5% podílu vody. Teplem, které vzniká pří brzdění vznikají parové polštáře, které snižují schopnost a učinnost brzd. Každé dva roky by se měla vyměňovat.
Ale je to jen jeden z dalších tipů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.