Dobrý večer. Mám problém se světly, pravé svítí tak na půl. Žárovky, pojistky nové. Zkoušel jsem původní kostru přerušit a napojit přímo na - baterie, tudíž by měla žárovka svítit, kdyby byl problém někde cestou s kostrou ne? Je to Scénic z roku 97. Nevíte někdo co s tím?
Je vidět, že Rencka tu nikdo z vás nemá. Já také ne, ale trochu je znám. Takže pro mě je popis problému zcela dostačující a i moji odpověď považuji za vyčerpávající.
break
[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @ladinpraha z důvodu porušení pravidel poradny. ]
Pro všechny: Když pravé světlo svítí míň, tak se na 100% jedná o přední reflektor. Takže mi není jasné, o jakých nesmyslech tady píšete
Byl už jsem tu několikrát "tepán" za to, že nejsem schopen si domyslet, na co se tazatel ptá. Nyní, když si domyslím to, co je prakticky jasné, tak se do mne bude někdo navážet? Není vám to blbé a nestydíte se?
doplněno 06.11.18 20:29:
@lukavec: Pak je problém mezi místem, kde jsi drát "ušmikl" a konektorem žárovky, nejspíš v připojení drátu do patice nebo kontakt žárovky v patici. Nic jiného mě nenapadá.
lukavec
Dobře, mrknu ještě na konektor, ale jsem z toho jelen Je zapojení konektoru H4 tak, že nahoře je + potkávačky, na žlutý + dálky a černá je kostra ne?
Přední světlo, omlouvám se, se kvůli tomu nehádejte No, jak říkám kostru jsem hodil přímo na minus baterky... lepší snad kostra už nemůže být, proto to moc nechápu. doplněno 06.11.18 20:22: Ne vlákna svítí jendo podruhém, tak jak mají... jen obě žhaví tak na půl. Vzal jsem drát od ukostření, prešmikl a přidělal k němu zatím zkušebně přes čokoládu delší drát, který jsem připojoval různě karoserii až nakonec i k minusu samotné baterky (hledal jsem lepší kostru). Žárovka svítila pořád stejně... tak je problém jinde nebo jsem to udělal blbě?
Pokud tedy bude svítit normálně nezbývá než sehnat schéma zapojení a jít po vodiči. Nezkoušel jste přeměřit napětí?
sollik*
Ještě bych dodal, že bych zkusil naměřit napětí přímo u žárovky a pak taky u pojistky pro to pravé světlo. Ale bez toho el. schématu se asi neobejdete.
lukavec
Napětí jsem měřil, na pravé žárovce je 11.70V, na levé (té funkční je 11.95V). Takže nějaký pokles tam je, nevim jestli jsou dvě desetiny voltu nějak zásadní. Po kostře jsem šel hned, protože jsem to na ní taky tipoval...ale po včerejším dvouhodinovém rejpání v autě z toho mám hlavu jak pátrací balón
asd1
Přechodový odpor a tipuju že v zátěži bude ten rozdíl napětí větší. Pokud je dobrá kostra, tak přechoďák bude někde na přívodu, něco typu shnilý drát visí na posledním drátečku...
Ja nedávno dělal světla na citronu zkoušel sem je přikostřit a nepomohlo to problém byl v samotné patici světla kontakty byly vyhřáté a zoxidované sehnal sem novou patici tu vyhřatou vyštípal a naletoval novou a svítí jak má Zkusil bych se vydat touto cestou pokud to na přikostření nereaguje tak očistit a mírně naohejbat kontakty Pokud to nezabere tak nová patice Ještě bych prověřil pojistky taková vyhřátá pojistka či kontakty do kterých zapadá dokáže taky pěkně pozlobit
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.