Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jedno světlo svítí méně

Od: lukavec odpovědí: 33 změna:
Dobrý večer. Mám problém se světly, pravé svítí tak na půl. Žárovky, pojistky nové. Zkoušel jsem původní kostru přerušit a napojit přímo na - baterie, tudíž by měla žárovka svítit, kdyby byl problém někde cestou s kostrou ne?
Je to Scénic z roku 97. Nevíte někdo co s tím? *ee*

33 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jurajjuraj*
hodnocení

2x

nedal tam nekdo omylem 24v zarovku? taky uz sem par x videl

hodnocení

0x

U Rendálů je to skoro vždy problém s kostrou. Takže řádně ukostřit a na 99% bude závada odstraněná.

doplněno 06.11.18 19:26:

@007cz: A není to jedno?

doplněno 06.11.18 19:42:

A zase diskuze o ho.ně, na dotaz žádná rada nebo odpověď*bum*

Je vidět, že Rencka tu nikdo z vás nemá. Já také ne, ale trochu je znám. Takže pro mě je popis problému zcela dostačující a i moji odpověď považuji za vyčerpávající.

break

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @ladinpraha z důvodu porušení pravidel poradny. ]

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @ladinpraha z důvodu porušení pravidel poradny. ]

break

break

007cz
hodnocení

0x

jaké světlo předni, zadni, stopní

007cz

break

break

majsterjoe*

hodnocení

0x

Pro všechny: Když pravé světlo svítí míň, tak se na 100% jedná o přední reflektor. Takže mi není jasné, o jakých nesmyslech tady píšete*sok*

Byl už jsem tu několikrát "tepán" za to, že nejsem schopen si domyslet, na co se tazatel ptá. Nyní, když si domyslím to, co je prakticky jasné, tak se do mne bude někdo navážet? Není vám to blbé a nestydíte se?

doplněno 06.11.18 20:29:

@lukavec: Pak je problém mezi místem, kde jsi drát "ušmikl" a konektorem žárovky, nejspíš v připojení drátu do patice nebo kontakt žárovky v patici. Nic jiného mě nenapadá.

lukavec
hodnocení

Dobře, mrknu ještě na konektor, ale jsem z toho jelen *ee*
Je zapojení konektoru H4 tak, že nahoře je + potkávačky, na žlutý + dálky a černá je kostra ne?

lukavec
hodnocení

Přední světlo, omlouvám se, se kvůli tomu nehádejte :) No, jak říkám kostru jsem hodil přímo na minus baterky... lepší snad kostra už nemůže být, proto to moc nechápu.
doplněno 06.11.18 20:22: Ne vlákna svítí jendo podruhém, tak jak mají... jen obě žhaví tak na půl.
Vzal jsem drát od ukostření, prešmikl a přidělal k němu zatím zkušebně přes čokoládu delší drát, který jsem připojoval různě karoserii až nakonec i k minusu samotné baterky (hledal jsem lepší kostru). Žárovka svítila pořád stejně... tak je problém jinde nebo jsem to udělal blbě? *ee*

Podívej se přímo do rozsvícené žárovky. Jestli svítí obě vlákna, je to na 100% kostra.

sollik*

Po připojení žárovky i na + přímo na baterku svítí normálně? Tedy žárovka je OK?

lukavec
hodnocení

Oba póly přímo na baterii jsem nevyzkoušel...
lukavec
hodnocení

Ale dával jsem novou.

Nová nenová, zkus ji, jak svítí napřímo.

sollik*

Pokud tedy bude svítit normálně nezbývá než sehnat schéma zapojení a jít po vodiči. Nezkoušel jste přeměřit napětí?

sollik*

Ještě bych dodal, že bych zkusil naměřit napětí přímo u žárovky a pak taky u pojistky pro to pravé světlo. Ale bez toho el. schématu se asi neobejdete.

lukavec
hodnocení

Napětí jsem měřil, na pravé žárovce je 11.70V, na levé (té funkční je 11.95V). Takže nějaký pokles tam je, nevim jestli jsou dvě desetiny voltu nějak zásadní. Po kostře jsem šel hned, protože jsem to na ní taky tipoval...ale po včerejším dvouhodinovém rejpání v autě z toho mám hlavu jak pátrací balón :-D
asd1

Přechodový odpor a tipuju že v zátěži bude ten rozdíl napětí větší. Pokud je dobrá kostra, tak přechoďák bude někde na přívodu, něco typu shnilý drát visí na posledním drátečku...

hodnocení

0x

Tak mě ještě napadá - nemůže to být klam vyvolaný špatnou parablou?

lukavec
hodnocení

Ne, žárovku jsem měl i během zkoušení venku z paraboly...

hodnocení

0x
Ja nedávno dělal světla na citronu zkoušel sem je přikostřit a nepomohlo to problém byl v samotné patici světla kontakty byly vyhřáté a zoxidované sehnal sem novou patici tu vyhřatou vyštípal a naletoval novou a svítí jak má
Zkusil bych se vydat touto cestou pokud to na přikostření nereaguje tak očistit a mírně naohejbat kontakty
Pokud to nezabere tak nová patice
Ještě bych prověřil pojistky taková vyhřátá pojistka či kontakty do kterých zapadá dokáže taky pěkně pozlobit

007cz
hodnocení

0x

007cz

break

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]