Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Převoz stavebniho řeziva

Od: pokiu odpovědí: 8 změna:
Zdravím,
zítra jedu pro stavební řezivo. Budu brát hranoly 12cm x 12 cm x 4 metry a fošny 5x14x 5 metrů. A teď nastává kámen úrazu. Mám dvojkovou Fabii v kombíků a vozejk dlouhy 2 metry.
Varianta 1)
Mám fošny přivázat na střechu s tím že příčníky jsou od sebe cca 120cm, takze bude docela velká část prečuhovat a rozkmitem se mi můžou povolit atd.
Varianta 2)
Nebo mám na vozejk dát nejdřív hranoly a na ně fošny, to by precuhovali cca 2,5 metrů, ale snad díky těm hranolum by se tak "nehoupali".
Co radíte?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jezevec*
hodnocení

3x

Záleží jak daleko to povezeš. Já osobně bych sklopil sedačku spolujezdce, sklopil bych i zadní sedačky, otevřel pátý dveře a nacpal hranoly dovnitř směrem ke spolujezdcovým nohám (samozřejmě to předpokládá, že pojedeš sám :) ). A pak bych ty pátý dveře přivřel, co to půjde a přitáhl je gumicukem, aby ty trámy trochu přimáčkly...
Já jsem vezl podobným způsobem čtyřmetrový trámky 10x10 cm v Audi A6 kombi a bez problému..

pokiu
hodnocení

Cca 10 km, varianta v autě mě nenapadla, ale já budu brát 4 hranoly a 9 fošen, takže to tam stejně nenacpu...
sollik*

Vezl bych na vozejku a jak píšeš hranoly dospodu, fošny navrch. Položit na sajtny, mezi autem a řezivem bych nechal aspoň 40 cm a v prudkých zatáčkách bedlivě sledoval, jestli se mi dřevo moc neblíží ke sklu 5-tý dveří. Možná i vyzkoušet ještě na dvoře dřevokrámu, ať to pak nemusíš řešit někde v provozu. Pečlivě zakurtovat a dozadu červený praporek. A pomalu opatrně domů ;)

jezevec*

Upřímně - jel bych nadvakrát a našoupal bych je tam tak, jak jsem psal výše. Deset kiláků - to není přece nic...

pokiu
hodnocení

No bud pojedu 3km po státovce nebo 4 km po III. ale v kvalitě polnačky. To spíš vemu tu polnačku a pojedu na pohodu bez stresu, že mě smete kamion... Asi to hodím na vozejk a budu doufat, že vlivem váhy to bude sedět :)

asd1
hodnocení

0x

Stačí je dát na výšku a svázat = uděláš z nich trám, pak se houpat nebudou. Bude to mít snahu táhnout za kouli nahoru, tj. neni od věci zátěž dopředu do vozíku kvůli vyvážení. Nestrkat moc k oknu abys při zatočení nepropíchl okno. Přikurtovat a dozadu praporek (ten přidělávám gumicukem)

Na střecše taky není problém, běžně vozim trámy 5m a moc se to nehoupe. Jen se musí dávat pozor na hupy a změny sklonu a nejet v nich divoce. Taky se nesmí prudce brzdit, takže odstup a ve městech sledovat okolí...

hodnocení

0x

nejdůležitější za mě ,u nas se říká jet pomalu jako s vejcema takže pomalu a předvídat

hodnocení

0x

Pětimetrovou paletu na střeše na zahrádce berlinga naprosto bez problémů. 40 střešních latí ve čtyřmetrovce, jsem vezl už i v citroenu Xsara s sklopenou sedačkou u spolujezdce jak píše koega.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]