Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Divný zvuk při akceleraci,kratší trasy diesel

Od: honza235689 odpovědí: 4 změna:

Zdravím , možná mě tu ukamenujete ale mám prvně auto na naftu , dřív sem jezdil benzínem , koupil sem si vůz Hyundai i30 1.6 crdi 66kw (2010) , po koupení kontrolováno u známého , vše kromě brzd.destiček a olej+filtr je prej v cajku.

Co mě ale trošku děsí nebo spíš nevím co si mám o tom myslet je zvuk který dostávám když tomu trošku šlápnu na krk (samozřejmě ne za studena) , při větším sešlápnutí plynu se ozve takový zvuk který bych přirovnal k vyfouknutí vzduchu , možná je to tak normálně každopádně jak říkám nemám s dieselem žádnou zkušenost , tak díky kdyby mi to někdo dokázal vysvětlit.

a když už sem píšu jeden dotaz rovnou bych se zeptal i na druhý , a to jestli se fakt tak strašně kurví motor atd při častých kratších jízdách 6km , 10km a o víkendech nějaký ten výlet a podobně s větším nájezdem. Všude totiž čtu něco jiného a sem z toho jelen :) , děkuji za odpověď.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

To zabírá turbo. A ten motor nevydrží to, co patnáct let staré držáky. Ale nemusíš se bát jezdit krátké trasy.

honza235689
hodnocení

Moc děkuji za odpověď :)

sollik*
hodnocení

1x

Takhle na dálku těžko radit, nikdo z nás ten zvuk neslyšel. Nech autem projet někoho kdo má skušenost s naftou. Může to být OK, ale může to být také prasklá hadice od turba.

olinl
hodnocení

0x
Krátké jízdy nesvědčí baterii-musí se dobít po startování a u baterií to může být od osmi minut výše. Katalyzátor/výfukový systém se svým způsobem "zanáší" po krátkých jízdách, je potřeba občas auto protáhnout delší rychlejší jízdou. Potom olej (jeho kvalita) v zimě je hustší a než se prohřeje a dostane se do všech nutných míst v motoru, nějakou chvilku to trvá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]