Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Řízení v 15, když je auto psané na mě?

Od: lopo odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

když budu řídit v 15, dostanu pokutu až 2500 a max. 1 rok zákazu řízení, také jsem četl, že majitel auta dostane pokutu za to, že mi auto půjčil, co když jsem ale majitelem já?
Dostanu obě pokuty, nebo jen jednu?

Děkuji,

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

break
hodnocení

2x

majitelem auta těžko budeš v 15...

co ti na zbytku není jasný?To jako chceš platit pokuty a dělat si odklad?

lopo
hodnocení

Proč bych jej nemohl vlastnit? Provozovatelem auta jsem já...

break

můžeš to jo.Ale v tomhlou jsou zástupci za tebe rodiče, ti za to zodpovídají, protože nejseš zletilej...pokud to teda není jinak

uděláš botu, tak to půjde i na jejich hlavu...

lopo
hodnocení

Dobře, děkuju, to je vše, co jsem potřeboval vědět.

break
03.11.18 21:13

prosím

cicky

Majitelem být klidně můžeš (za určitých podmínek), ale provozovatelem ani náhodou v 15-ti letech!

Vyjímka by snad mohla platit v provozování tohoto vozidla: Plastová Tatra 148

aut
hodnocení

1x

A proč chceš řídit, když nemáš řidičák tečka.

Když jsi nezletilý, nemáš za volantem co pohledávat. Auto není hračka.

cyklopoutnik*
hodnocení

0x

Koukni se na tuto stránku:

aixam-brno.cz/...

To uvádím jako příklad, auta která můžeš řídit od 15 let existují ale jsou drahá a mají nízky výkon. Jezdí pomalu, tím brzdí provoz. Vím, ptal jsi se na něco jiného, reaguji protože tu někdo psal, že můžeš řídit jen plastovou Tatru 148. Není pravda.

cicky

Možná až časem dospějete aspoň do těch patnácti let, tak snad zjistíte, že je vcelku podstatný rozdíl mezi řidičem a provozovatelem.

cyklopoutnik*
hodnocení

0x

Když Tě poprvé chytnou řídit "dospělé" auto, můžeš dostat kromě pokuty rok zákazu řízení.

Kdyby Tě chytili podruhé, navíc se zákazem řízení, mohou Tě obvinit z porušení § 337 TZ - Maření výkonu úředního rozhodnutí, trestní sazba do 2 let, u mladistvých se snižuje zpravidla na polovinu, takže kromě pokuty pak můžeš za to jít i sedět.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]