Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Litá kola vs plecháče - stejné šrouby?

Od: hanes* odpovědí: 11 změna:
Dobrý den,
U Ford Focus rv. 2012 budu přežouvat letní kola na zimní. Letní jsou originální liťáky. Zimní kola jsou plechy, které jsem teď koupil. K těmto nebyly šrouby.
Mohu použít šrouby z liťáků na plecháče? Budou pasovat?
Děkuji za informace

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

2x
Zrovna zde mozna stejne, ale pro ostatni - neberte to jako univerzalni radu. Ja mam na litaky delsi a kdybych nevozil k rezerve spravne, tak s ni neodjedu.

31.10.18 21:57
hodnocení

0x

Stejné.

hanes*
hodnocení

Děkuji. Já to už zkoušel a pasovalo to přesně. Chtěl jsem si to ověřit, abych náhodou někde neztratil kolo :)

hodnocení

0x

Nevím jak u Vašeho vozidla a druhu disků, ale já u některých vozů musím mít dvoje šrouby. Musíte to odzkoušet jedním šroubem, zdali je dost dlouhý pro litá kola.

hodnocení

0x

U některých liťáků je i jiná dosedací plocha šroubu. Takže to není jen o délce, ale i o tvaru dosedací plochy ( kuželová x kulová), viz obr.

doplněno 01.11.18 15:10:

@totak: Ale no tak, nebuď punťa. Ty matky snad nemají tvarované dosedací plochy;)

Litá kola vs plecháče - stejné šrouby?
Zase jste mi rozšířili obzory. Já myslel že mají Fordy na všech autech matky, ne šrouby.
break

snad jen Galaxy 1. generace má šrouby, jinak všecky maj matky...satam radí, ale netuší...

výjma Transita maj všehny Fordy jako dosedací plochu kužel...

break
hodnocení

0x

Ford počítá s tím, že při defektu se můžou na rezervu tyhle matky použít.Jinak stojijou pár korun...Sada 5 kusů stojí stejně jako jedna matka do liťáku, možná bych koupil na plechy, aby někoho nelákalo je očesat.

jenda2*
hodnocení

0x
Nema nahodou Focus matice? A ty ma Ford kombinovane pro plech i hlinik.
breakthru

jsou odborníci, co halt nerozeznaj matky od šroubů, no...daj se použít ty do ALu na plecháče, byť ne u všech bych to doporučoval.Ale matku do plechu nejde použít do ALu...jako řešit nákup do AL je velká položka, ale na plecháče je to cca 300,- za celý auto...

to su zelenej, že jsem omylem místo Break použil Breakthru?

Ano, je to bonzbarva...aby si někdo nekomentoval sám sebe

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]