Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vystřelení otáček při vyšší rychlosti

Od: snajdy odpovědí: 6 změna:
Dobrý den, mám takový dotaz. Při jízdě na 5 kvalt při rychlosti cca 100km/h mi najednou vyleteli otáčky jako kdybych přidal plyn při neutrálu přitom jsem měl normálně zařazenou 5tku a cca po 3 vteřinách mi auto zase zabralo. Dalo by se to srovnat s tím jako kdybych s autem najel na skokanek a po celou dobu držel plyn i při přeletu. Jedna se o VW Golf 4 r.v. 98 / 1.6.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sollik*
hodnocení

1x

S největší pravděpodobností se loučí spojka, nebo pokud to bylo na vodě ve vyjeté koleji a pneumatiky už nejsou úplně v koncici začalo jedno kolo hrabat ( i když 1.6 na 5-ku asi ne).

snajdys
hodnocení

No je pravda, že v dobu kdy se mi to stalo tak to bylo na mokré silnici při silném dešti. Stalo se mi to poprvé při každodenním ježdění.
sollik*

Ale to by musely být ty gumy hodně dřevěné a plyn až v koberci *smich*

Ale to by musel být i při proklouznutí spojky. Nezbývá než vyzkoušet znovu na suché silnici ;)

hodnocení

0x

Přečtěte si něco o "aquaplaningu"

magdon: to by mohlo být. Pokud ale uživatel nepoznal aquaplaning, tak by se měl s někým poradit. Stalo se mi to jednou, na rovné silnici..a bylo to nejen poznat, ale hlavně to bylo velmi nepříjemné.

hodnocení

0x

Za první se zkus rychle zamyslet nad stylem tvojí jízdy. Podzimní počasí tě může překvapit hustou mlhou, přízemními mrazíky. Pokud zase pojedeš 100km/h a najedeš na zmrzlý povrch, tak tě taky můžou seškrabávat ze stromu.

Já se v autě orientuju i podle sluchu a pokud by mi motor začal řvát při jízdě na 5-ku, tak hned sundám nohu z plynu. Nebudu čekat 3sekundy až to přestane.

A pokud bys tu situaci chtěl znovu zkoušet, tak to nědělej na silnici v provozu - ať někoho z kolemjedoucích řidičů nezmrzačíš.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]