Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Letní pneumatiky v zimě bez sněhu

Od: bibovajana odpovědí: 7 změna:

Prosím, když budu mít na zimu letní pneumatiky a budu přes zimu jezdit jenom když nebude sníh, tak asi 2 km do nákupního centra a zpět, a už nikam jinam, že se něco bude dít. Cesta není moc frekventovaná a policajty jsem tu neviděla celých 10 let, co jezdím. Zimní pneu jsem měla vždy, ale stějně když bylo bílo, auto stálo většnou v garáži. Asi se poškodí chladem, si myslím.Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

7x

Dít se bude až do centra pojedeš po suchým, pak vylezeš s nákupem a bude bílo nebo namrzlo, ty zkusíš dojet a nabouráš.

Zimní jsou povinné na sněhu a ledu nebo tam kde je značka "zimní výbava". Jindy je mít nemusíš.

Chladem se pneu nepoškodí, aspoň ne v našem podnebí...

jabraka*

K tomu se připojuje také možnost,že podle předpovědi a skutečného průběhu počasí dojde k napadnutí sněhu,či námraze.

JABRAKA

K problému,já osobně také na zimu auto nevyužívám a jedu jen když není sněhová pokrývka na nákup do nejbližšího marketu.I letní gumy musí mít minimálně 4 mm vzorek na zimu.Na léto jim stačí 1,6 mm.

JABRAKA

007cz

Jabraka...Co to tu placas za nesmysly, ty nevyjizdej a radši ani nevychazej vubec nikam

break
jabraka: si pleteš pojmy s dojmy.Když má pneu 1.6 mm, tak už stačí akorát tak na vyhození, protože je na minimu.A v zimě 4mm jsou taky minimum a jsou dobrý akorát tak dojezdit po sezoně.Uvědom si, že gumy ježděním se sjíždí , ale chápu, že pokud to většinu roku stojí v garáži, tak se jen tak nesjedou.

hodnocení

1x

Dobrý den, pneumatiky se chladem nepoškodí. A dle mého názoru tedy kvůli cetě na 2 km není potřeba auto ani startovat, do pořádných tašek či batohů ten nákup obyčejně vleze (pravda, záleží na tom, co zrovna kupujete), zašel bych tam pěšky, nebo tam možná i jezdí nějaký autobus. Huntovat motor auta takto, abych s ním najezdil 2+2 km (a ještě v zimě), mi přijde hrozné.

olinl
Ondro, tazatelka může být TP/ZTP nebo je starší a nákupy pro ni mohou být jak výstup na Everest. Za mě bych to auto nastartoval i kvůli protočení motoru a snad i troškou dobití baterie. Jinak celoročně jezdím na zimních pneu-desetitisíce kilometrů za rok nenajedu, netrhám asfalt ani v zatáčkách a čtyři roky ty Barumky z Rumunska vydrží. V tazatelčině případě bych jezdil do doby než nasněží. Dříve se jezdilo i na letních v zimě, akorát člověk stejně jako na zimních musí jet rozumně, pomaleji.

Souhlas,akorát s tím ,že dnes se na sněhu... na letních nesmí.Pokud to nejde jinak než autem-pořídil bych pneu s označením zimních a jezdil na nich celoročně.Mít jen letní takosobně u nás minulou zimu se na letních nedalo-nesmělo asi za celou zimu několikrát a asi max 14 dnů-takže pro takovéto ježdění je zbytečnost dvě sady pneu!

Jinak osobně jsem několik zim za posledních 10? 15? let odjezdil na letních bez problémů i ve sněhu a daleko větší problémy jsem pak měl se zimními od Michelinu-na mokru klouzali jak ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]