Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pneu rychlostní a hmotnostní idex

Od: riky odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, chtěl bych se zeptat zda musí být na pneu rychlostní a hmotnostní idex stejný jako v TP. V servisu mi řekli, že se rychlostní a hmotnostní idex neřeší, důležitý je jen správný rozměr, který je v TP zapsaný 225/45 R17. Je to pravda?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Zimní můžete mět i s nižším rych. indexem,akorát musíte v autě viditelně vystavit cedulku "mám gumy na max 200km/h"

To je blbost že? Když je povoleno max.130*zed*

asd1

Povoleno 130 max? A co třeba krajní nouze s neomezenou rychlostí?

hodnocení

2x

Řeší se málokdy, ale když na TK bude najednou technik šťoura zjistí, že vám tyto indexy nesedí (jsou nižší než v ORV II), může z toho být problém.

doplněno 25.10.18 18:04:

Rychlostní index je OK, index nosnosti je ale nižší, než by měl být. Ovšem trochu poupravím své původní tvrzení, na vozidle musí být pneu s rychlostním indexem vyšším, než je maximální rychlost předmětného vozidla. A pak už je to polemika ...

riky
hodnocení

V TP mám zapsaný pneu 225/45 R17 91W a na autě mám 225/45 R17 94Y.

zapsaný 91 = 615 kg, na autě 94 = 670 kg.

Nevidím problém

hodnocení

2x
Nemusí být stejný, může být vyšší. Nižší však ne.
U vás je vše v pořádku, máte vyšší než v TP.
riky
hodnocení

A jak je to prosím pokuď budu kupovat zimní pneu, kde potřebuju též 225/45 R17 91W a zimní se dělají pouze 94V, nikde jsem neviděl vyšší index rychlosti a u ziních se snad ani nedělejí co jsem slyšel.

je to tak jak píše @magor :)

asd1
hodnocení

0x

Ale řeší se. Řešit to bude hlavně likvidátor pojišťovny když ti buchne guma na dálnici...

Musí být stejný nebo vyšší. Pro zimní bývá v techničáku alternativa s nižším indexem pro zimní pneu. a mám pocit že i ze zákona mže být index pro zimní nižší (max. rychlost pak musí být vyznačená na palubce).

Mmch. v itálii musí být v letním období pneu s indexem požadovaným pro letní pneu (tj. pokud máš v techničáku V tak zimní pneu mít můžeš, ale musí mít taky V) Docela sranda volba např. v dubnu nebo říjnu tam buď přes Alpy doklouzat na letních nebo riskovat flastr od Italů za zimáky s T nebo H...

riky
hodnocení

No jedině si ty indexy nechat zapsat do TP

tycoon*

Vyšší rychlostní index a vyšší zátěžový index mít můžete.

Pokud je v TP 91W a koupíte 94Y, je to OK.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]