Nejste přihlášen/a.
Dobrý den chci si zkusit vyrobyt větrnou elektrárnu a použít nato altík z favorita , vázne mi nabuzení diod v altíku nepotřebuji kontrolku nabíjení to si změřím ale jak to zapojit aby to fugiš , pomůžete mi někdo dííky moc .
Alternátor v autě má provozní otáčky přes 3000/min, na elektrárnu nic moc. Přečti si tohle: cs.udelejsisam.net/...
Nevím o dané problematice prakticky vůbec nic, ale to bude asi obrovská větrná elektrárna?
Pomáhal jsem kamarádovi s diplomovou prací, kdy vyrobil vyvíječ dřevoplynu a spalovali jsme ho ve 4T 150ccm motoru z nějaké sekačky. Ta poháněla právě alternátor z favorita. A měli jsme co dělat, abychom měli dostatek otáček a výkonu, abychom rozsvítili 2x 50w halogen.
Takže bych hledal jiný generátor.
Ale cesta by asi byla, udělat si regulovatelný regulátor výstupního napětí. Pak by se dal využít i pro nižší výkon.
Děkuji za odpovědi no v dnešní době diod a jiných velice málo odběrečných elektro věciček není problem osvítit chatku jen s málo ampéry , samožřejmě počítám s baterijí jen potřebuji nějaké schéma zapojení toho altíku abych věděl čím ty dyjody brobudit k životu .Děkuji .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.