Nejste přihlášen/a.
Zdravím, koupil jsem auto z polska. Mám ho sice na díly, ale má platnou polskou technickou a zaplacenou pojistku až do května. Takže přemýšlím, že bych s ním přes zimu jezdil. A tak doufám, že by mi někdo znalý problematiky mohl říct jestli s autem můžu u nás jezdit, nebo ne. Díky za odpověď.
kdyz ho mas prepsane na sebe nebo mas aspon doklady od auta tak by nemel byt problem, akorat kdyz ho mas na dily jak ho potom odhlasis?
Techničák a kartičku pojistky mám. Mě spíš zajímá, jak to je s těma polskýma pojistkama. Protože mě se zdá, že oni to mají tak že ta pojistka je platná do toho data do kdy je zaplacená i když se auto prodá. Odhlašovat se nemusí, papíry se pak jenom hodí do koše
myslim ze to bude stejne jako u nas, pochybuju ze kdyz dneska polak zaplati pojistku na rok a zitra proda auto tak ma smolika a uz neuvidi penize zpet, kdyz to tak vemu tak hodne pojistoven funguje ve vice zemich a podminky budou mit zhruba stejne
to ze mas karticku od pojistky nic neznamena, ja prodal pred dvema mesici auto a taky mam porad zelene karty, akorat kdyz se neco stane tak si z nich muzu tak akorat udelat vlastovku
to ze se papiry pak vyhodi a auto rozebere na dily se mi moc nezda ani na polsko
auto z poplska má 2 dokaldy, karta pojewzdova + osvědčení o registrci
pokud máš ORV a platné značky, pojistit si to můžeš i u nás a jezit až do května
Přemýšlím že to tak udělám. Jsem zvědavý, jestli mi pojišťovna udělá povinné ručení na polskou spz, vlastně když jsem dělal dovoz (na jiné auto nedávno) tak se dělalo pojištění jenom na vinko. Ale pořád kdyby se neco stalo, bude pojišťovna uznávat polskou stk? No asi se spíš zkusím informovat na pojišťovně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.