Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pomůže k hladšímu řazení nový olej?

Od: boban® odpovědí: 8 změna:
Jedná se o manuální převodovku na AUTOMOBILU, zda se mi, že jsou už více opotřebené synchrony. Nečekám zázrak! Olej v převodovce je už 18 let starý, možná by to mohl nový olej díky aditiva zlepšit. Hůře se řadí stupně, ale nic hrozného.
doplněno 20.10.18 20:08:

Auto Alfa Romeo 156 T Spark 88kW, 5ti stupňová manuální převodovka, rok výroby 2000

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vernon
hodnocení

8x
Ne. Nepomůže to. Neexistuje jediný důvod, aby se dalo výměnou oleje vylepšit řazení...

hodnocení

3x
Ten olej vypust a dej novej myslím že to na řazení určitè poznáš

hodnocení

2x

Záleží, jak je to vymletý. Spíše nepomůže. Jak jsou vymletá táhla řazení.

hodnocení

2x

Ano, pomůže. Ale musíš hledat podle výkonostní specifikace. Já používám tento: Castrol Syntrans Multivehicle 75W-90.

hodnocení

2x

Kolik má ta převodovka najeto? 18 let není úplně směrodatný údaj, i když ten olej může být "zestárlý". Synchrony vydrží hodně a nemyslím, že by zhoršené řazení bylo díky jim. Spíše bych to viděl na vyběhaná táhla a kloubky řazení, což se u aut s vyšším nájezdem stává velice často (vlastní zkušenost).

hodnocení

@satam

Auto má najeto jen 150 tisíc km, ale mám pocit, že předchozí majitel nevhodně řadil, jednička tam jde nic moc, možná při dojíždění v kolonách ji tam při dojíždění vždy narval, což asi jedničce nesvědčí, když auto jede ještě například 20km/h a rvát tam tu jedničku.

jurajjuraj*
hodnocení

0x

no jestli to pomuze tezko rict, nevime ani typ auta ani nic jineho ale vymenou oleje tomu urcite neublizis

hodnocení

@jurajjuraj

Alfa Romeo 156 T Spark 88kW, 5ti stupňová manuální převodovka, rok výroby 2000

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]