Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak rosvítit mlhovky ve fabii r.v.2001?

Od: karlosdos* odpovědí: 16 změna:

Možná hloupá otázka,ale já jsem nedávno koupil tuto fabii a nevím jak mámrozsvítit mlhovky.

Děkuji za radu.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

jestli se nepletu, vytahoval se čudlík z palubovky k sobě... ne?

doplněno 20.10.18 11:01:

njn, str. 43 - všichni měli pravdu ;)

majsterjoe*

Myslíš že měli i ostatní pravdu?

weqr
hodnocení

0x

Když je rozsvíceno mělo by jít kolečko vytáhnout směrem k sobě, jako by se chtělo vyrvat z palubky.

mathew
hodnocení

0x

Přečti si návod a jinak je to myslím tím knoflíkem jak se rozsvěcí potkávačky. Pokud to ani pak nebude fungovat tak je klidně možné, že je to rozbité

karlosdos*
hodnocení

No,já právě žádný návod k tomu nemám,nechci něco utrhnou,nebo rozbít.Tak spoléhám,že mi tady někdo poradí kdo fabii má. Děkuji.

hodnocení

0x

Tak tady máte celý návod ;)

ws.skoda-auto.com/...

karlosdos*
20.10.18 10:38
hodnocení

Děkuji.

hodnocení

0x
Otočit spínačem světel do polohy tlumených světel a poté ten spínač povytáhnout směrem k sobě
1 vytažení přední
2 povytažení zadní

zajímavě řešené... řekl bych až v rozporu se zákonem, vzhledem k tomu že přední mlhovky LZE použít pouze ve chvíli kdy se MUSÍ použít zadní :)

miki - např. u citronů je to taky nejprve přední...

zákon či vyhláška tuším říkají "přední můžou, zadní musí" - takže o tom, že přední jsou zapnuty a zadní ne, to pouze vychází z logiky věci.

Přední zapnu, když je mlha - a to musím i zadní. Přední bez zadních nesmí být, protože nesmíš svítit mlhovkama, když není mlha / nebu musíš svítit zadními (a předními můžeš).

ovšem u některých to šlo zapnout i s parkovačkou - to pak jezdí lidi s parkovačkama a předníma mlhovkama :(

vernon
Z logiky věci by to mělo být naopak. Zadní nebo obě... Takhle jde svítit jen předními a zadní nechat vypnuté. A to je špatně...
Netuším, proč to tak je.
rqwq

Mám světla s funkcí corner, na okreskách je používám za tmy a šera skoro vždy (bez ohledu na mlhu) a zadní opravdu svítit nemusejí. Kdo corner zná, chápe.

vernon
To nemá s mlhovkami jako funkcí, nic společného.
dusger*

Mně se zase zdá to rozsvěcení v pořádku. Zadní musí svítit za zhoršené viditelnosti tj. mlha, hustý déšť, husté sněžení atd, jinak nesmí. Že přitom svítí i přední asi až tolik nevadí. Přední mlhovky může řidič použít když má pocit, že špatně vidí, třeba za šera, při mírném mrholení apod. tj kdy zadníma ještě svítit NESMÍ.

Ono to asi nebude legální, ale když jede kolona, ten první má puštěný jen přední mlhovky a poslední zadní mlhovky, bylo by to zn. ideál

dusger: nemáš pravdu. Znění zákona prakticky neumožňuje použití předních mlhovek bez zadních.
"Přední světla do mlhy smí řidič užít jen za mlhy, sněžení nebo hustého deště. Zadní světla do mlhy musí řidič za mlhy, sněžení nebo hustého deště užít vždy."
Za šera nemáš co svítit mlhovkami, ale potkávacími či dálkovými světly.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]