Nejste přihlášen/a.
Možná hloupá otázka,ale já jsem nedávno koupil tuto fabii a nevím jak mámrozsvítit mlhovky.
Děkuji za radu.
jestli se nepletu, vytahoval se čudlík z palubovky k sobě... ne?
njn, str. 43 - všichni měli pravdu
zajímavě řešené... řekl bych až v rozporu se zákonem, vzhledem k tomu že přední mlhovky LZE použít pouze ve chvíli kdy se MUSÍ použít zadní
miki - např. u citronů je to taky nejprve přední...
zákon či vyhláška tuším říkají "přední můžou, zadní musí" - takže o tom, že přední jsou zapnuty a zadní ne, to pouze vychází z logiky věci.
Přední zapnu, když je mlha - a to musím i zadní. Přední bez zadních nesmí být, protože nesmíš svítit mlhovkama, když není mlha / nebu musíš svítit zadními (a předními můžeš).
ovšem u některých to šlo zapnout i s parkovačkou - to pak jezdí lidi s parkovačkama a předníma mlhovkama
Mám světla s funkcí corner, na okreskách je používám za tmy a šera skoro vždy (bez ohledu na mlhu) a zadní opravdu svítit nemusejí. Kdo corner zná, chápe.
Mně se zase zdá to rozsvěcení v pořádku. Zadní musí svítit za zhoršené viditelnosti tj. mlha, hustý déšť, husté sněžení atd, jinak nesmí. Že přitom svítí i přední asi až tolik nevadí. Přední mlhovky může řidič použít když má pocit, že špatně vidí, třeba za šera, při mírném mrholení apod. tj kdy zadníma ještě svítit NESMÍ.
Ono to asi nebude legální, ale když jede kolona, ten první má puštěný jen přední mlhovky a poslední zadní mlhovky, bylo by to zn. ideál
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.