Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ceny v autodilnach a pneuservisech

Od: paboz® odpovědí: 69 změna:

v probihaji otazce Vyzuti a nazuti pneu doma.Jsme se dostaly na ceny v autodilnach a pneuservisech.Z meho pohledu jsem popsal co si o tech cenacha jejich jednani myslim a hned jsem byl osocen jaci oni jsoiu chudaci .Ze na to maji pravo ceny cucat z prstu a kazdy mesic uctovat jinac.

Jeden diskutujici semnou souhlasil,Vydelavaji i na nahradnich dilech.A porad to jsou chudaci.

Konkretni pripad at nechodim jenom kolem scifi: Dcerka minuly tyden ohnula rameno na starem Peguetu 206 (r.v.2000) sehnala si v okoli bydliste autodilnu a auto bylo odtazeno .Ke mne do garaze to bylo o hodne dal nez do te autodilny.Jelikoz tomu vsemu nerozumnela co ji vysvetloval tak mi dala automechanika k telefonu.

Hlasil ohnute rameno + zniceny disk.Ptal se jestli ma objednat i novy disk ,to jsem zamitl ,rezerva uz neni treba (to bylo v jinem tematu)vyresime pouzdeji treba z vrakace legalne muze odjet.A pozadal jsem ho at je rameno z nejlevnejsi verze predpokladana zivotnost auta + - 20 000km.Pokud to nerozbije driv z cerstym ridicakem.Slibil ze se samozrejme pokusi.Velke iluze jsem si nedelal.

Na uczu uvedena cena : Rameno 1560 kc prace 600kc .K cene prace se nebudu vyjadrovat nevim jak dlouho to muze trvat profikovi co se stim zivi.Nejaky cas venoval zjisteni co je treba rozhovoru se mnou.Ale rameno nejlevnejsi verze do 800 kc.

Tak jsem dceri ukazal jak funguje svet autoopraven,Nemuzu je pojmenovat protoze spousta lidi se tady citi urazena.Tak dcerko na tehle oprave te vzal o 700kc ,bez mrknuti oka.Vyslovne byl pozadan cenouvou relaci nahradniho dilu.

Tak at mi nekdo tady nerika ze to neni banda podvodniku.

zámek
administrátor uzavřel tuto otázku

69 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uwanufe
hodnocení

9x

Radím ti jedno, nejezdi už nikdy do žádného autoservisu. Ty ušetříš a autoservis nebude muset s tebou ztrácet svůj drahocenný čas. Spokojenost na všech stranách.

Občas chytnu podobného zákazníka(v jiném oboru) a rád ho odmítnu.

hodnocení

6x

Vy jste celý nějaký ublížený. Tak jí to příště objednejte a vyměňte sám.
Že mechanik nenašel zrovna tu nejlevnější nabídku jako vy ještě neznamená, že je to hajzl.
Za prvé nemá čas a za druhé za svoji práci taky ručí, takže žádné papírové rameno kupovat nebude.
Cena práce při dnešní taxe cca 300 Kč/hod taky v pohodě. Proberte se.

majsterjoe*
hodnocení

5x

No hele, to že najdeš nejlevnější díl kdoví odkud neznamená, že to tak bude dělat i servis. Za prvné nemá servis čas zjišťovat jestli to někdo náhodou neprodává levněji a za druhé má vlastního dodavatel dílů, který mu dává určité slevy. a to klidně i slevu na to rameno, které si jako fyzická osoba za ty prachy nekoupíš. Pochopitelně si nějaké procento z toho veme servis. Nadruhou stranu originální poctivý díl vydrží déle a i servis a vy máte už klid, než se bát že to dlouho nevydrží.

A prosím nesrovnávej potraviny a díly z polska. Ano, potraviny jsou i kvalitní, ale díly jsou většinou druhé jakosti a o číně raději nemluvit. Ale záleží co je to za díl. Brzdy bych z polska ani číny nekupoval. Třeba

fik
hodnocení

5x

Koukám že budeš asi pěkný kolenovrt. Ten mechanik se tím živí,žádný jiný příjem nemá,nechodí do žádné fabriky jako za komunistů. Musí nakoupit celkem hodně drahého vybavení které pravidelně obměňuje kvůli opotřebení-prakticky každý den máme v dílně něco ruplého,rozbitého. K tomu si započti elektřinu za celkem energeticky náročné stroje,třeba nájem když nemá vlastní dílnu,topení a zjistíš že se vážně jako prase v žitě se nemá,aby si nějak obstojně vydělal tam musí být od nevidím do neslyším a k tomu řešit zákazníky jako jsi ty kterým je za hodně nechat přezout pneumatiky.

Automechanici mají většinou dojednané svoje dodavatele kteří jim vozí náhradní díly,jeden den je objednají,druhý den jim je doveze rozvážkové auto. Určitě ti automechanik pojede někam pro rameno na čínskou tržnici za 800 jenom kvůli tobě-vezme to nejlevnější co mají v nabídce té rozvážkové služby a tím to končí,že je tam mají za 1500 jej nezajímá-buď jej chceš nebo ne.

Je to byznys jako každý jiný,nikdo tě nenutí mít auto a nikdo tě nenutí tam jezdit,nebo ti snad onen mechanik držel pistoli u hlavy? Žasnu čeho jsou někteří lidi pro pár kaček schopni. Nebo když jsi tak chudý,neměj auto,kdo chce mít opici,musí mít i na banány

Souhlas fiku, také vidím situaci podobně. Každý od ostatních by chtěl vše zdarma nebo prostě za nákup. Ale jejich džob, to je jiná - "Přece musím z něčeho žít" a platit složenky. A typy co si přinesou svůj díl a chtějí pouze výměnu, to je také specifická situace. V mé branži - pokud chce někdo montáž mé technologie, tak je jiná cena, než když si přinese krabice z hypermarketu a po mně ji chce namontovat. No a pokud si někdo myslí, že automechaničina je zlatý důl, ať se rekvalifikuje, nakoupí technologie, pronajne či koupí dílnu, nakoupí drobný základní materiál a pak se peníze jen posypou.

asd1
hodnocení

3x

Servis má obvykle dodavatele s rozvozem víckrát denně a bezproblémovou reklamací. Ten rozvoz si nechají zaplatit, takže klidně ten díl může stát o dost víc než nejlevnější nabídka z netu (+ ještě doprava)

Nic ti nebrání nechat si to nacenit předem nebo si díly sehnat sám i to sám vyměnit. Mmch. dost často je víc verzí a nesedí to ani podle VIN, pokud nechceš čekat na díly tak musíš objednat všechny verze, správnou vybrat a ostatní vracet. V servisu nejde moc šaškovat s tím dva týdny až přijde ten správný...

Až budu potřebovat vyměnit rameno, uděláš mi to kvalitně za 1400,- Beru :D

Mmch. šetřit na rezervě nepovažuju za dobrý nápad.. Taky je dobré občas jí zkontrolovat, jeden se tím vyhne překvapení že nejde vyndat a je prázdná...

re4zon
Rozvoz nekolikrat denne je standard a sluzba za objem, ne placena sluzba. Dodavatel vi dobre, ze servis muze brat odjinud. A tech par procent co si servis prirazi je 100 a vic. To jen pro presnost. A nemam to ze sve hlavy, takto to funguje. Servisy proste nemuzou rict zakaznikovi "chceme 1500 za hodinu prace", takze si to berou na dilech a vetsina lidi je spokojena, protoze na fakture maji normalni cenu za praci, cenu dilu si malokdo zjistuje.
Edit: odpoved mela byt na @majsterjoe
hodnocení

spravne popsane,cena za praci prizniva a 90% zakazniku nema paru kde by nahradni dil melo sehnat.Akorat v tom pripade si servisak protirecil.Jak jsi psal dily jim vozi i par x denne.Je to v zajmu prodejce.

ale dceri rekl,ze by to bylo o 70kc levnejsi jenom ze v prvnim baleni bylo vlozeno leve rameno misto praveho.Tak musela byt vymena.vubec ji to nemel rikat.Jestli to byla pravda a Priklad: ja si neco koupim na e-shopu a v baliku je neco jineho tak me nezajima kdo to do toho baliku dal,prodejce musi vymenit na vlastni naklady.to je sned jasne,

Tak to je jenom takove mlzeni ,o skutecnych cenach.

jurajjuraj*

je uplne jedno co prodejce zabali, on to posle tobe, ty to posles zpatky, on ti posle dalsi, cekat na rameno 2tydny kdyz ho muzu mit zitra rano tak krachnes jedna dve

hodnocení

on to neposlal me ,ja stim nemel nic spolecneho,to servisak ma takoveho dobreho dodavatele.Ktery mu vozi dily jen tak z hlavy ,pak se prevazeji ,vsak co zakaznik to zaplati zadna krec .

hodnocení

2x

Asi budete muset jezdit do jiného autoservisu a přestat se rozčilovat.

Já v autoservisu VŽDY dostal přesný rozpis prací a dílu co bylo měněno, včetně normohodin na daný úkon (rozepsané jsem tam měl třeba i položky jako podložka, matice, šroub).

Pokud to váš servis takto nedělá, jeďte do jiného.

asad1

Můj servis to nedělá, protože sepisovat se s tim zabere čas, pak by z něj byla jen kancelářská krysa a udělal by toho o dost míň. Dám mu auto, domluvíme se na variantách, pak si to vyzvednu. Ale to je ověřený servis kam dávám věci na které nemám nádobí...

Od cizího bych to chtěl nacenit předem a ověřil bych si i co opravdu namontoval.. Dost často se účtuje značkový díl a montuje se čína. Je dobré označit si i šrouby na drahých dílech, vykuk to rád přehodí... Nejhorší zkušenost mám se značkovými servisy. Kravaťák s úsměvem, předávání vozu se zápisem, přesný rozpis dílů... Ale práce totální ojeb.

Problém je, že blondýna co se nevyzná musí důvěřovat a první vykuk jí natáhne.. Pažout s ramenem ale ojeb neni, spíš normální práce...

krtek66

no značkové servisy jsou ojeby...kámoš mi vykládal jak mu ve škodovce za výměnu oleje v Roomsteru účtovali 4,1l oleje a snažily se ho o tom přesvědčit, že to tam fakt je, když on 100% veděl, že se tam vejde jen 2,7l...asi bych chtěl být u toho:)

hodnocení

krtku co se divis,vzdyt to jsou chudaci musi platit slozenky,drahe stroje.Tak proc nepripsat nejaky litrik oleje navic.Idealne i novy filtr ale proc ho menit?

sollik*
hodnocení

1x

Takhle to nemůžete brát. Příště domluvit dopředu cenu a ber nebo nech bejt.

Když to budete takhle brát, tak byste se nesměl nechat ani ostříhat. Mě má kadeřnice sakup pikum za 10 minut sjetýho strojkem a taky si za to řekne kilo. A to jí to kadeřnické vybavení rozhodně nestálo tolik co vybavení autodílny. A stříháme se všichni doma?

hodnocení

A proto jsem se pred 5 roky koupil strojek ,a uz se nemusim nad nemi rozcilovat,cekat ve fronte.

sollik*

A k zubaři chodíte, nebo si to vrtáte doma přes zrcátko příklepovkou? *smich*

Nezlobte se na mě, ale takovéhle šetření, to už je skoro úchylka ...

hodnocení

soliku,tak jeste jednou.do opravy ktera probihala spoustu km od domova nelze zasahovat dle vasich predstav.od toho jsou autodilny ,jenom uvadim jak jednaji .Jsou si vedomi ze jich je nedostatek,vsude se ceka,A predstava ze pritahnu auto do nejake dilny necham si ho nacenit ,Oto nema mechanik ani snahu a cas.Bud to tam necham a nebo muzu odtahovat dal.Vsude bych podle tebe zaplatil za diagnostiku to je uplne scifi.motorismus je vydelecna cinnost.

A strihani vlasu,Tak za 10 minut prace jak pisete 100kc a jste spokojen.Tak to musite byt dobre placeny pracovnik kdyz vam vychazi na hodinu 600kc.

jurajjuraj*

a kolik bys ji dal za 10 minut strihani? 20,-? to bych ti hlavu ani plamenem neopalil, ale je fajn ze jste to napsal, podle toho si kazdy udela obrazek kde je problem, problem neni v servisech nebo v kadernici ( ktera musi koupit strojek ne zrovna za 500,-, musi zaplatit najem, elektriku, topeni atd ) hlavni problem je ve VASI HLAVE

hodnocení

Tak jsi milonar,kolik vydela napr.zenska v supermarketu,nebo ukilzecka za hodinu a to ji vsechno zdani do posledni koruny.Te tve obhajivane kadernici vychazi 600 kc na hodinu a kdyz budu najivni tak z toho 50 % prizna.Tak ze ve vysledku okradne vsechny

jurajjuraj*

to vis ze jsem milionar, mam autoservis tzn podle tebe ze sem zlodej a zlodeji se maji vzdycky dobre*smich*, to teprv pockej az ti prijde faktura za to ze ti tu odepisuju , myslim ze strojek sis musel koupit z toho duvodu ze te nikde nechteli ostrihat, protoze takoveho ocasa musi mit vsude plne zuby, jenze to ze si v zivote prd dokazal, jen sedis na prdeli a na vsechno a vsechny nadavas je tvuj problem, ne tech lidi kolem

hodnocení

tak to asi nejsi moc kvalitni servisak,kdyz mas tolik casu sedet na netu a porad se obhajovat,Asi jsi to ho hodne dokazal.,je videt.Podle tveho slovniklu chudaci ti zakaznici co tomu vubec nerozumi.Nedej boze kdy by rekl svuj nazor tak je hned ocas.Asi to soudis dle sebe.Ja kdyz se obcas nachomejtnu v takove dilni - ne jako zakaznik .

A vidim jak tam tlaci kliny do tech chudaku.Hruza a des.A strihani ,proc si myslis ze se prodava tolik strojku pro domaci pouziti.Zeny si vybrat nemuzou.ta to strojkem neda.

jurajjuraj*

mam cas protoze je sobota? o vikendech nedelam , pres tyden mam pracovni dobu, nejsem stroj

kdyz prijde zakaznik ktery tomu nerozumi tak to nicemu nevadi, pokecame, zkontrolujeme, nacenime, nechame zakaznika odsouhlasit, opravime, kazdy nemuze rozumet vsemu jak je to ve tvem pripade, ocas je pro me takovy clovek ( ne zakaznik ) jako ty, staci cist a je videt ze ty mas problem se vsema, at je to autoservis, pneuservis, kadernice ktera si veme kilo za ostrihani, do restaurace snad radeji ani nechodis aby te neokradli treba tim ze ti nalejou vodu z kohoutku a dovoli si nauctovat 10,-, , tolik k tvym odpovedim, vic snad ani nema cenu reagovat protoze jak sem napsal jinde, staci precist tve odpovedi a kazdy si udela obrazek sam, snad trosku te muze omlouvat to ze si z karvinska a co tam zije za lidi to vedi vsichni kolem

hodnocení

ty musis byt zazrak,kdyz uz se zacinas uchylovat k urazkam kdo od kud je.Kdy bych to nechtel nijak blize specifikovat tak nebudu uvadet kde nakupuji nahradni dily.Jeste ze se tam rozepsalo i par jinych diskuteru a vasi praci.A ten clanek od Focusu ten trefil hrebik na hlavicku.Dalsi se rozepsal o vymene oleje.To je zlaty dul.Zajiste kdyz jsi takovy lidumil ,menis olej pod dohledem majitele.Par odborniku mezi vami se najde,to netvrdim .A v hospode si vodu k pivu nedavam.Nevim odkud jsi ze tam chodite na posedet k vode.

hodnocení

1x

Nemůžeme osočovat servis za danou částku ND. Ony některé díly se možná vyrábí a prodávají za zlomek ceny originálního, ale v zájmu bezpečnosti by si je normální člověk na vůz nikdy nedal. Certifikace z Polska, nedokonalost ve zpracování (otvory na silentbloky, křivost, ...). Možná měl servis trochu rozumu a nechtěl dát "nejlevnější", protože považoval daný díl za nebezpečný.

Jestli chcete jiný servis, máte možnost - je to jen vaše volba. Jestli dceři kupujete a servisujete vůz tak, aby se opravdu jako čerstvá řidička v prvním roce vybourala kvůli vadnému dílu či laksní opravě - je to na přeshubu.

Já mám zkušenost takovou, že servis buď chce svou kvalitu za každou cenu (nabídne mi cenu a sdělí typ výrobku, výrobce, jeho kvalitu...) nebo mne pošle jinam, ať si to za ty "menší peníze" opravím doma sám. On nechce riskovat svou dobrou pověst.

doplněno 19.10.18 13:23:

Mám více věcí z Polska - dřevěný nábytek, občas i to jídlo... ale díly jen ty, o kterých mám určitou jistotu, že nemají vliv na bezpečnost. Výfuky na staré vozy asi dávají většinou z Polska - člověk neví, jak dlouho pojede staré auto, ale výfuk na dva roky není problém. Brzdy nebo pneu bych si odtud asi nekoupil.

Ale to je úplně jedno, co bych já udělal... Tady prostě obecně haníte živnost jako takovou, plnou podvodníků a zlodějů... Přitom sám jste nezjistil důvod, proč tam ten servis nedal levný díl, jen se tu rozčilujete.

hodnocení

zase nekdo ,ze kdyz je to z Polska nebo z Ciny tak to musi byt spatne.Ja vubec nevim podle faktury od kud rameno za 1500kc bylo,nebo hlavne kde bylo vyrobeno.

Spousta lidi je postizane posouzenim kvality z medii ,jak se pise zavadne potraviny dovoz z polska.to nemuzu posoudit,ale vim presne uvedu jenom priklad mlecnych vyrobku.Maslo ,cerstve mleko koupeno v polsku se neda srovnat z stejnymi vyrobky koupenymi v kaufu.

break

to jsou žvásty.Ta kvalita je docela důležitá...Když dáš do auta nějaký čínský ramene, kde po půl roce budou vypraskaný a volný siletnbloky, rozhodí se geometrie a gumy půjdou do háje, tak to je draze zapalcený.Stejně tak klouby, který po půl roce zaščnou křupat, ložiska nebo tyčky...je rozdíl dát tam něco dražšího a kvalitnějšího, co najede 5x tolik, co nějakej lacinej sráč...

hodnocení

ja pres 10 roku nakupuji zde. mroauto.cz/...

a nikdy jsem zaden problem nemel,Kdyz na to specham rano objednam a odpoledne vyzvednu na prodejne.A pro ty co jsou velkorysi a rozhazuji penize plnyma hrstma.Neplatim za dopravne ty 4 km zajedu sam.Za dalsi jsem uvedl kde mam zaruku ze to ramenu je kvalitni znackove ,primy doklad od neho neni co je to za znacka,vyrobce.A hlavne nechteli jsme ho na zadnou dlouhou zivotnost max 20000 to je strop,auto svete div se z 90% jezdi po novych rovnych cestach.

jurajjuraj*

Mrozek *smich* znamy v regionu urcityma problemama, s nim maji problemy i nekteri polsti prodejci dilu a to uz je co rict

hodnocení

nemuzu komentovat jestli s nim ma nekdo problemy.Ja jsem spokojen,v klidu dil najdu objednam,pak si sjedu vyzvednout.Vzdy pasovalo.

jurajjuraj*

to ti neberu ze pasuje/nepasuje, otazkou spis je co si zaplatis a co dostanes

hodnocení

dostanu to co potrebuji,v obchode osobne zkontroluji,tak nevim o cem tocic.Asi musis byt radny ocas kdyz vidis problem v nakupovani na internetu.

break

rameno s životností na 20 000km?To je hnůj a ne kvalita...Kvalitní rameno máš třeba Lemforder, střed bude třeba RTS a šit bude Starline a ůzní poláci.Kvalitu nepoznáš, nezlob se na mě.A když ti pak třeba kvůli jednomu lacinýmu rameno za pár stovek odejdou za půl roku nový gumy, tak je to smutný...

break
hodnocení

1x

uvědom si, že když jakožto podnikatel něco prodáš, tak z toho platíš daň.Když budeš prodávat za to, co si nakoupil, tak na tebe vletí finančák...Nehledě na to, že jen z práce servis neutáhneš.Z práce zaplatíš max mechaniky, energie...kde máš vybavení?

Nehledě na to, že cena z dílů rovná se možnost uhnout na práci.Když je možný něco udělat za hodinu a na jiným autě to nejde ven ani za tři hodiny, tak se udělá kompromis, protože v tu chvíli je tratnej servis.

A o vybavení za pár stovek nemá cenu mluvit.Víš vůbec, co stojijou zvedáky, plnička klimatizace, zouvačka, vyvažovačka, mašina na sbíhavost nemluvě o přípravcích, drobným nářadí atd.?A diagnostika není jen čínskej sráč s kabelem za pár korun, vy chytrolíni...

O podnikání nemáš ani páru a kdyby si vedl autoservis, tak ty chcípneš hlady.

Odborníků je tady hamabuk , ale některejm nemá smysl to vysvětlovat, když o tom někteří ví prd...

Já su jen rád, že často po takovejch pablbech něco v práci předělávám...Třeba když si domrví brzdy...

break

ještě dodám, že servis na dodaný díly má taky nějakou záruku, ale když si doveze někdo svoje díly, tak záruka padá...

a pokud jde o marži na dílech.Tak to enní záležitost pouze servisů...

Stavební firmy taky cihle prodaj s marží, elektrikář kabely a instalater i ten hajzl prodá s marží...

JInak je spousta mizernejch mechaniků, ale to je každým oboru tak.A 600,- za výměnu ramene je OK, stejně tak 1500 za rameno...ale auto mělo jít ještě na síhavost...

007cz

Break v klidu s takovym pab...pabl... pablb...pablbe...pabosem nebo jak si říká se nemá cenu se rozčilovat, má doma kladivo tak si všechno sám opraví, naštěstí, na tu jeho upocenou stokorunu není každý zvědavý...u nas je hod. Sazba 800-1200 kc dle druhu prace,objednaci doba min. 14 dní, je nás zhruba 30 mechaniku včetně karosaru a lakyrniku na dve směny a neexistuje aby někdo neměl práci

break

neročiluju se, vím jak to chodí.Jsme celkem 4 na jendu autodílnu.Taky děláme elktriku, mechanickou a karosářskou.Všechny značky včetně přezutí, geometrie atd...

Taky nestíháme, pořád je plno.Máme normální ceny, pro někoho možná i vysoký, ale lidi se vracijou.Pořád jezdijou ty stejný tváře, nejsou reklamačky, lidi mě zdravijou na ulici, taxikáři nás vozijou za polovic.Vím jak dělám, co umím a kde dělám.Dělám ve slušným servisu...

A malý tajemství, kolikrát servis pro lidi udělá drobnost zadarmo, ale o tom se nemluví.Problém je, když narazíš na pitomce, co místo pozdravu vletí do dílny a řve, že potřebuju vyměnit kolo, protože ho prorazil.Slušný chování musí být na obou stranách...

To děláš v nějakým autorizáku?

Nicméně pořádnej servis má pořád plno, ale i tak si lidi myslijou, že se z nich hend každej posere.U doktora si ale musí taky počkat v čekárně...

007cz

Ano, jsem v to proklinanem autorizaku ktery všechny okrádá

break

Já mám v poslední době pocit, že kradou všichni a přitom jsou úplně blbí a o autech neví nic...

007cz

Doufám ze neberes vážně to okrádání to byl pokus o humor...

break

mám smysl pro humor a dovedu pochopit ironii :)...

Já jen reagoval narážkou, že okrádaj všichni, co chcou za prácu peníze.Zajímalo by mě, čím se třeba živí ti, co na marže servisu nejvíc nadávaj.Podle mě to budou nějací dobrovolníci pracující pro charitu žijící pouze z milodarů...

hodnocení

Tak ze podle vas je v poradku,prvni tyden v zari v pneuservisu za vyvazeni jednoho kola chtel 35kc (necekal jsem na vydavek podekovalch a byl jsem spokojen 40KC )daval 4 teliska.disk jsem musel dvema kladivy ,kterym se tady strasne smejete vyklepat.On dneska bude kazdy delat na stroji ale rucni prace se boji.

Pak do te same autodilny prijedu (byl jsem tam spokojen v zari)Druhy tyden v rijnu nasagit nove gumu na prazdne disky (na kazdem disku 2 telislka )a on si z usmevem nauctuje za nazuti gumy 65 kc . To je normalni Kdyz u nas nektere servisy maji cenik na netu a kolo 13-14 maji ukon 25 -30 kc.

ZLODEJ a nazor nezmenim na konkretni pneuservis ,a porad ten samy tipek

jurajjuraj*

doufam zes toho zlodeje co chtel za vyvazeni kola 35,- umlatil tim kladivem, na miste a rychle nebo mu aspon klepal po jedne ruce

hodnocení

bouchni hlavou do zdi nez zacnes cist at se ti rozsviti

break

to je příběh vhodnej pro Černý ovce nebo Klíma by o tom mohl udělat reportáž.Jako chtít o 35 kaček za kolo víc...no, je mi na blití...

hodnocení

Ano 35 kc ale x 4 to uz vypada jinac.Tak at si na vrata napise velkym pismem ZA ukon beru 65 kc. to uz je doopravdy na bliti.Me nedela problem poslat prispevek na charitu,klokanka ale proc bych mel dotovat OSVC?

rozdilny pohled na zivot mezi OSVC a zamestnanci tady je a porad bude.Je pravda ze se musite sami starat o sebe,zakazky ,atd.

My si zase nemuzeme jenom tak z patra urcovot kolik dneska budem chtet za smenu.Z kazde koruny mame odvody.Musime dodrzovat prac.dobu.

Vy ji musite met akorat vyvesenou na provozovne,ale dodrzovani (to nemluvim jenou o atoservisech)at uz je to veterinar,opravna cehokoli atd.

To uz jsme zasli daleko

break

ale vůbec.Pořád je to jen o tom "chceš nebo nechceš"...kdyby to byla taková darda, tak ty servisy padnou na hubu nebo tam daj tři pětky...a spousta těch, co si mysleli, že to jde dělat za levno a tím "neokrádat" zákazníky stejně brzo pohořeli nebo se stali ještě většíma kurvama...

a půjdeš někdy do pneuservisu aby ti vyzuli, nazuli a vyvážili kolo, tak je poprso jestli si to můžeš zkusit.A dělej to pak celej den a k tomu dodávky, osobáky s nesmyslnejma guma a makej ať máš představu.Kdyby to bylo tak jednoduchý, tak si to u baráku mlátí každej sám, ale ono to tak není...

A na kolech nejsou tělíska, ale závaží.

007cz

20 let jsem byl osvc, ted jsem par let zaměstnán, troufám si ze můžu relevantne srovnat, jsem hrozně rad ze jsem zaměstnán, bez stresu, volné vikendy, 8 hod pracovní doba, placené svátky, dovolená, stravenky, benefity...obdivuji a smekam pred těmi co v dnešní babisove době podnikaji, a mají žaludek na takové vychcane zákazníky

focus
hodnocení

1x

Koupila jsem loni Focuse, kterému neustále padal ukazatel rychlosti. Na servisáky tak zatracovaných fórech jsem se dočetla, že staré Focusy na toto trpí a že je chyba ve snímači rychlosti na převodovce. Volám do servisu tedy, že si přeji vymenit tento snímač, kde mi po několikerých otázkách proč ho vůbec chci vyměnit, řekli, ať teda auto přivezu že se na něj podívají. Přijdu pro auto, zaplatím 1500 Kč za výměnu, abych při cestě domů zjistila, že ručička pořád padá. Večer na (opět) servisáky zatracovaném fóru podle vyměněného dílu zjistím, že ty trouby mi vyměnili místo čidla na převodovce čidlo otáček kliky! Ještě ten večer jsem koupila díl sama, dojela do (jiného) servisu, ať si za práci vezmou kolik chtějí (i to co tratí na dílu), ale ať proboha udělají co po nich chci.

Další případ. Kolísal volnoběh a auto cukalo. První co jsem zkoušela z vrakáče jiný volnoběžný ventil. V servise (zase jiném) ho za 3500,- vyměnili znova. Samozřejmě žádná změna. Originál Ford (čtvrtý servis) vyměnil zapalovací kabely a vyčistil ŠK. Cívku a svíčky jsem si vyměnila sama. Nic. V pátém servise mi ho napojili na diagnostiku, servisák něco zamumlal o chybě na škrticí klapce, kterou (než jsem si ji stačila zapsat) bez mrknutí oka vymazal. Další se jal měnit regulátor alternátoru, dalších 3500,-. Samozřejmě nic. Takže jsem si z Číny koupila tu levnou diagnostiku (kterou už tu taky někdo zatracoval), díky které jsem zjistila, že je vyšoupaný potenciometr na škrticí klapce, závada za cca 400 Kč. Přestal kolísat volnoběh i cukání.

Další případ. Vibrace při brzdění. Výměna kotoučů a brzd nepomohla, auto furt vibrovalo. Jedu do servisu (zas jiného), vysvětlím jim, že tam je asi něco blbě, ať se na to podívají. Za dvě hodiny telefon, máte zvlněné kotouče, výměníme, cena 5k a nazdar. Tak to už jsem si řekla dost, auto odvezla a na půjčeném úchylkoměru zjistila, že mi háže levý náboj. Takže další servis (kolikátý už) mi vyměnil na mé přání náboj. Díky bohu pánovi, že se mě otráveně neptal, proč chci měnit náboj, proč zrovna levý a kde a jak jsem si zjistila proč je špatný. Vyměnil náboj s tím, že ten kotouč je za tu dobu co jsem s ním jezdila už opravdu díky tomu náboji zvlněný a je třeba ho vyměnit. Dnes jsem si teda přivezla nové kotouče, které si vyměním. Sama. Kdybych vyměnila kotouče a jezdila s házivým nábojem, za měsíc jsem v servise znova a teprv pak asi hádám, že by je napadlo, že problém bude asi někde jinde a že výměnou důsledku se nevyřeší příčina.

Jako chápu, že v servise mají plné zuby lidí chytrolínů co rozdávají rozumy, ale já jen chci dobře spravit auto a nechci vyhazovat prachy z okna. Nemám potřebu házet machry, proč asi taky. Proto už jdu většinou do servisu s tím, až mám zjištěno, co autu je a co přesně chci vyměnit (a nemám na to nástroje) a čekám, že to v servise udělají bez otázek proč ("co ta kráva ví o autech"). Taky jde vše na moje triko když by výměna byla k ničemu. Chci to vyměnit, zaplatím za to a hotovo. Nemám problém servisu zaplatit kolik si řekne, když ale udělá co po něm chci a hlavně, udělá to dobře.

A takových podobných příběhů mám na knihu. Jak už tady někdo psal, servisáků, co dělají práci poctivě, je jak šafránu. Takovým nemám problém zaplatit. Bohužel mé zkušenosti z mnoha servisů mě jen utvrzují v tom, že co si neuděláš sám, to nemáš.

break

Smutný je, když se na takovou dílnu narazí.Jsou, ale stejně tak i ty dobrý...

Diagnostiku jsem tu zatracoval já, ale v tom smyslu, že na nějaký to ejndoduchý vyčtení a mazání chyb budiž, ale to pořádnýmu servisu nestačí...

A Focus je jednoduchý auto.Zručnej mechanik by neměl nic zkazit...Co to je?Zetec 1.6?Ale koukám, že nějaký znalosti a povědomí máte...

focus
Přesně tak, je to starý Zetec 1.6, motor a 10 čidel okolo :). Štěstí je, že ta Forďácká komunita je u nás celkem velká a tak se dá najít a sehnat spousta věcí za dobrý peníz a je kde se zeptat a poradit se. Člověk se taky naučí spoustu věcí, co a jak a proč funguje, a to je fajn. Ta stará auta jsou celkem jednoduchá na pochopení, takto hrabat se v novém autě bych si asi už netroufla :) Já tím příspěvkem jen chtěla říct, že každá mince má dvě strany. Že lidé nadávají na servisy, že jsou drazí a mají se jak prasata v žitě (s čímž teda nesouhlasím), ale na druhou stranu z těch příběhů co občas v servisech slýchávám by se taky daly psát knihy...kdy přijede někdo s vlastní koupenou spojkou, a mechanik až po rozebrání na zvedáku zjistí, že ta spojka je úplně jiná... Já se nedivím, že to ty servisy nechtějí dělat. A pak se ještě najde někdo, kdo se diví, že na vlastní dovezený díl servis nedá záruku. Je to o lidech. Tak věřím, že také jednou budu mít štěstí a na ten dobrý servis narazím.
007cz

focus... někdy tě i těch ,,10 čidel,, dokáže pěkně potrápit... jinak u mě máš 1*.

asd1

Nejhorši je, že tohle by měl servis zvládat levou zadní a ne že si laik po jednom večer studování na netu zvládne poradit líp.. Dobrých je málo a v těch ostatních jen naslepo mění díly. Diagnostiku sice mají, ale neumí s ní pracovat. Dovedou i víc rozbít než opravit a zákazník cáluje...

Že by házel náboj je divné, napadá mě leda extrémní lempl při výměně ložiska... Nebo nesouměrně orezlá dosedací plocha.. A zase bez úchylkoměru hned vysypa Zvlněný kotouč, za 2k to vyměnim.. A ano jen by se zničil nový kotouč a zákazník by platil...

007cz

tak vidim že asd1 je superextra odborník na všechno...kam chodíte na ty bláboly o servisech, proč tam ti hloupy lidé jezdí a ještě se rádi vracejí? samozřejmě nejsou všechny servisy stejné ani lidé nejsou všichni stejní ale to snad platí u všech činností. rád bychom viděl tvoji práci,ti co nejvíce křičí byvají největší lemplové

asd1

Bohužel osobní zkušenost a můžu ti vyjmenovat případy jaké chyby servis udělal a co jsem po něm musel předělávat. Nebo jinak, vyrob kontrolní závadu a pošli ženskou ať jí to v servisu spraví. Opravdu 90% servisů jsou pitomci a podvodníci a 10% je dobrých (a to jsem ještě optimista). Lidi tam jezdí furt protože nemají jinou možnost. Sami to nezvládnou, aut je hodně a servisů málo. Tak holt za opravy v řádu stovek platí tisíce viz příhody od Focus. Tu to stálo hooodně navíc než by mělo a to je ještě stopla v začátku pokusů s autem...

007cz

nemusím nikam nikoho posílat protože tam pracuji a vím určitě o dané problematice vic než ty, co jsi slyšel v hospodě u piva kde jsou odborníci všichni,,,,nedávno jsem měl doma opraváře na myčku postupně vyměnil ,,uplně všechno ,, a ted myčka pdpočívá na sběrném dvoře, nikdy bych si nedovolil sprostě urážet cizí práci viz. paboz, obzvláště ve službách.

jurajjuraj*

007cz to chce klid, ono tady je hlavni otazka proc sviti cervene *smich* mozna kdyz si sam vymysli pohadku a sam si na ni odpovida tak ho prozradi IP adresa

007cz

jo takhle, kolenovrt se naučil podvádět...

asd1
Opravář na myčku klasika automechanik - naslepo mění díly a neví co je rozbitý...To neni hospoda, ale opravdu osobní zkušenost. A nejen moje. Pokud tam pracuješ tak to pro svoje auta neojebeš, ani kolegové. A opravdu dobrých servisů je max. 10% tak asi patříte mezi ně... Zkus si objet servisy v okolí a nemít montérky (aby nevěděli že jde o automechanika) co ti na autě dovedou vyrobit...Paboz s tim ramenem je úlet, ale obecně to tak je. A když jsou shodné díly přes servis a odjinud cenově o 100% navíc tak to už je fakt rejžování... Např. rozvodová sada INA 2500,- přes servis stejná INA 6000,- a 2k za výměnu To už je trošku moc přetažený a ano nechávám se poslat do háje a měnim sám. Ani jim to nevadí, kšeftů maj dost. Mně taky ne, i na jednu akci se vyplatí pořídit nádobí, mám to kvalitně a nemusim si připadat jak jak napálenej hejl...PS ad červeně - v jednom příspěvku neni asd1 ale překlep asad1. Podvod jak sviňa :D
break

za mě asi takhle.Je spousta dobrej a mizernej servisů, to tak je a nebudu říkat, že ne...Lidi k nám jezdijou z jinejch servisů, kde mechanici postupujou výměným sýstemem nebo zcela nesmyslně.Taky po některejch dílnách něco předěláváme...

Ale právě proto mě doslova sere to škatulkování, že všichni jsme zmetci...

Focus:taky patřím do fordí komunity.Ty motory jsou jednoduchý, ale dovedou bejt zákeřný, třeba když se v tom povrtá nějaký prase.Nicméně přístup těch dílen je špatnej.Ale nebudu soudit, nebyl jsem u toho...

007cz:souhlas.On dovede potrápit i jeden zelenej pin:D

hodnocení

0x

PARDON, omylem vloženo 2x.

krtek66
hodnocení

0x

Tak sis ho měl koupit sám. Já tohle už taky několikrát řešil. Už mě to přestalo bavit takže jsem díl buď donesl s tím, že chci jen vyměnit nebo jsem řekl, že díl bude Čina pokud se jednalo o nějaké spotřební zboží (filtry a tak) nebo Německo. Tam jsem věděl přesně cenu a nechal jsem mu třeba 10%, že to obstaral. Výměna ramena za 600,- máš zlatý. Tady ty podvozkový části jsou časově složitější na výměnu, protože většinou kvůli jedné kravině musíš rozmontovat půl auta a to ti zabere čas..

hodnocení

proti uctovane cene za praci nic nemam,nestezuji si.Ale v tom pripade neslo objednavat dil na dalku,a prevazet.

hodnocení

spatne ctete,Cenu prace nijak nereklamuji i ta se mi zdala primerena.Jednalo se o dil.Ze jsem to mel udelat sam.Jasne jsem psal ze to bylo mi rentabilni dosah dovozu vozidla.

Ze mam napriste vybrat jinou dilnu.Zase blbost byla to skusenost 21 lete dcerky ktera se teprve seznamuje z nakladovosti provozu auta.Ja osobne mam jednoho 30 leteho mechanika ktery je sikovny ,ovsem vyuzivam ho pouze kdyz je problem pres ridici jednotku a veci s ni spojene.Domaci garaz je vyborne vybavena na mechanicke opravy ,a hlavne me to bavi.

Zkusenost pred 2 roky.Rano v mrazech po nocni zarachotilo ve stare Brave a zastavila se.Ten muj mechanik ma cekacky tak 1 mesic .proste je dobry a dela sam.Zdelil mi at mu to dotahnu ale ze dopredu mi nemuze slibit kdy se na to dostane.

Tak jsem si vzpomnel ze v sousedstvi je jiz dlouho autodilna otec a nyni syn.Uz kdysi mi opravovali 120.stavil jsem se zanim popsal co se stalo jak se to projevuje a zda si na to troufa.Samozrejme.(tehdy jsem nevedel ze se davno pohadal se synem a ten uz u neho nedela,jemu je pres 60 let)Auto dotahnute a nadruhy den mi vola .Byly tam spatne ohorele svicky,spatne kabely spatna zap.civka vsecko koupil nove ale porad to nejede.Na tyhle jim vymenene dily bylo asi najeto max.20 000km.Daldi den mi vola ze si muzu prijeit ale je problem .Auto nekde vezl ,nekomu kdo dela motory ,merili tlaky na valcich a jsou podfoknute ventilyy jestli to chci opravit.to jsem odmitnul - vrakac to jisti.Nechal si zaplatit nove dily praci jak to mel rozdelene nevim 3 500.kc

Tak to mate asi to same kdyz prijdete do doktora s tim ze nemuzete doslapnout na nohu.Prvne vam zdeli mate spatne ponozky,kupte nove,nepomohlo ,mate slabe tkanicky kupte nove ,ani to nepomohlo spatne boty kupte nove ani to nepomohlo.No nic posleme vas na rengen,A ejhle vy mate nohu v prdeli nejlepe amputovat.Ale ty boty si nechte oni se vam pridaji.

Tady je spíš vidět ta neznalost klienta... a vyčůranost jedné známé osoby bez dostatečných znalostí. Pokud dám vůz na opravu, servis mi dá kalkulaci ceny opravy. Pokud sám neví, zjistí závadu a sdělí cenu později. Nikdy neopravuje před odsouhlasením částky a způsobu opravy.

Když oprava touto výměnou není hotová, není opraveno a není to problém můj - je to problém servisu. Vezme si "nový" díl, vrátí starý, omluví se a já si vůz odtáhnu jinam.

hodnocení

tohle je pekna predstava,mozna tak postupuje znackovy servis ktery ma na vsechno spopusty lidi.Dotycny mi hlasil ze to vsechno bylo spatne,na namitku ze neni nanich moc najeto ,tak takove ty reci ze to nemusi byt poctem km.ale spatna znacka .Ve vysledku to jeste prezentoval ze uz to lepe chyta akorat jeden valec ze uz je mimo.A kdy bych se rozhodnul pro opravu tak ty veci uz mam nove.

A prevazeni auta po naceneni - scifi.v dilnach cekacka 3-4tydny pokud nejste nejaky VIP klient znamy rodina.Nez dojde k prohlidce treba par dni ,tak kdybych to zkousel dle vaseho navodu muze oprava trvat i pul roku.A toho jsi jsou vedomy obe strany.

jurajjuraj*
hodnocení

0x

kde jste prisel na to ze ji mechanik obral o 700,-? typicke uvazovani cloveka ktery vi o fungovani servisu velky prd, to ze vy nekde najdete rameno za 800,- neznamena ze ho tam najde nebo bude kupovat servis, vy koupite rocne dilu za 5000,- ( takze si je muzete kupovat na netu a u mistru kteri za " origos" chteji jen 800,- a pak cekat 3 dny nez prijde postou) servis nakoupi dilu treba za milion rocne a pokud by to mel resit nakupovanim po netu a cekanim na postu tak krachne, to nemluvim o tom pokud by mu prisel jiny dil priadne by musel neco reklamovat, ma sve dodavatele kteri nemaji internetove ceny ale maji vetsinu zbozi co se bezne prodava skladem na vsech pobockach a tedy skladem, rano objednas , dopoledne mas v ruce

na rovinu ti muzu napsat ze servis mam taky, takove co maji ceny vycmuchane na netu a ohaneji se tim ze pokud jim to nedam za tu a tu cenu tak si to nechaji udelat jinde, takove pro ktere je kazda prace na pul hodiny i s cigaretou posilam s radosti pryc, ceny za ktere mam delat mi nikdo urcovat nebude, nelibi se ti? tamhle jsou vrata a zkus stesti jinde

break

nehledě na to, že pošta něco stojí.A jak píšeš, čekačka plus mizivá šance na reklamaci.Takovejch zákazníků jsme už na dílně měli a pak brečeli...Objednali si třeba na octávku tyčky a čepy řízení, ale ejhle jsou tam dva druhy a samozřejmě podle ceny, takže přišlo něco jinýho...nemluvě o brzdách apod...

Nejhorší je, že takovýhle lidi o tom nemaj ani páru...

jurajjuraj*

ty co si nosi svoje dily uz vubec neresim, mas svoje dily? udelej si to sam a nazdar. Kolikrat se stane ze abys se k tomu dostal tak musis rozebrat pul auta a zjistis ze stejne dil ktery dovezl je na hovno a co ted? bud skladat zpatky a cekat na novy dil nebo blokovat zvedak a nakonec stejne z toho vylezes jako zlodej

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]